+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Dercsényi Dávid
2021. január 14. csütörtök, 08:40
Hat országos hálózat lép be a háziorvosok, kórházak és oltási pontok mellé. Közben Skócia kihozta a részletes oltási tervét.

Angliában több nagy forgalmú gyógyszertárhálózat fog koronavírus-vakcinát szétosztani, írja a Guardian. A döntés egybeesett azzal, hogy a halálos áldozatok száma elérte a 100 ezres számot. Összesen hat hálózat, köztük a Boots és Superdug fogja szétosztani a vakcinát csütörtöktől, a kormány igyekszik elérni, hogy a jövő hónap közepére, azaz egy hónap alatt átoltsák mind a négy kiemelt, sérülékeny csoportot.

 

Azért gyógyszertárak lépnek be a rendszerbe, mert ők képesek nagy mennyiségű vakcina kezelésére, meg tudják tartani a biztonságos távolságot, és a helyi közösségek életében is kiemelt fontosságúak.

 

A hónap végéig több mint 200 gyógyszerész fogja tudni beadni az oltást. Ők csatlakoznak a jelenlegi 200 kórházhoz, 800 háziorvoshoz és hét tömeges oltási központhoz, akik már oltják az embereket.

 

Boris Johnson konzervatív brit miniszterelnök azt ígéri, az oltást a hét összes napján, 24 órában fogják kiosztani, „amikortól csak ez lehetséges”, de a hozzáférhető vakcinamennyiség egyelőre akadálya ennek.  

 

Közben a skót baloldali-nacionalista kormány közzétette az oltási tervet – a magyar kormánnyal ellentétben –, a szerda este bemutatott terv azt is tartalmazza, hány adag vakcina érkezése várható a közeljövőben heti bontásban május végéig. Az angol hatóságok nem közlik ezeket az adatokat, jegyzi meg a cikk. 

 

A munkáspárti képviselő, Sir Keir Starmer még tovább menne a gyógyszertárak bevonásában: arra buzdítja az egészségügyi minisztert, használja Anglia mind a 11 500 gyógyszertárát, hogy a hónap végéig mind 0-24 órában oltsák az embereket.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

Három ütemben érkezik nagy mennyiségben a Sputnik-V hazánkba, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

Gulyás Márton és a Partizán műsora Gajdics Ottóval tarolt, TGM és a többi véleményvezér pedig a nyomukban!

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás