+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2021. január 12. kedd, 14:14
A kanadai Québec tartomány egy kisvárosában pórázon „sétáltatta“ meg egy nő az élettársát. Abban bíztak, hogy amit a kutyások megtehetnek a lockdown alatt, az nekik is szabad lehet. Azonban büntetést kellett fizetniük.

Amint arról a Journal de Montréal beszámolt: a québeci Sherbrooke városában egy nő sajátos módon akarta megkerülni azt a szabályozást, hogy este 8 után csak meghatározott indokokkal, azaz például kutyát sétáltatni, lehet elhagyni a lakást. A francianyelvű kanadai Québec tartományban szombaton vezettek be a kínai koronavírus miatt a kemény lockdownt, ennek értelmében este 8 és hajnali 5 között nem lehet az utcán tartózkodni.

 

Lehet-e kutyába venni a barátunkat?

 

Sherbrooke városban azonban egy helyi lakos az élettársával úgy indult el este sétálni, hogy a férfire pórázt rakott.

 

A pórázt fogta is, ennyiben valóban hasonlóan a kutyásokhoz a nő is mondhatta: a barátját hozta le sétáltatni.

 

A rendőrök, akik azonban igazoltatták a párt, nem fogadták el a magyarázatot, mondván: a lockdown-rendelet értelmében csak házi állatok sétáltatása számít méltányolható kivételnek, egy ember pedig nem tekinthető házi állatnak akkor sem, ha pórázon sétáltatják. A huszas években járó nő azonban

 

azt bizonygatta a rendőröknek, hogy a barátja kutya.

 

A kérdésre ugyanis, hogy miért tartózkodik még este 9-kor is az utcán, azt mondta: „sétáltatom a kutyámat“. A rendőrök nem fogadták el azonban ezt az értelmezést, ezért a fiatal nőnek 1500 kanadai dollárt (350 ezer forintot) kell büntetésként fizetnie.

 

Nem tartanák be a lockdownt

 

Amint a kanadai La Voix de l´Est napilap írta: a nő bejelentette, hogy nem hajlandó kifizetni a büntetést, és megígérte, hogy minden este el fogja vinni pórázon sétáltatni a barátját. Második tettenérés esetén a büntetés összege már 6000 kanadai dollár (1 400 000 forint) lesz.

 

A városban hétfőn történt egy másik szabályszegés is. Egy részeg autóst kaptak el a rendőrök, aki szintén a lockdown alatt szeretett volna autózgatni a fiával. Azt mondta: meg akarta csak mutatni a gyereknek, milyen kihaltan a város. Azonban nem csak a lockdownt sértették meg, de az alkoholszonda a megengedett légalkohol-koncentráció háromszorosát mutatta ki. Az egész autózás neki is aztán 1500 kanadai dollárjába került.

 

NYITÓKÉP: Airedales being the cool terriers they are: The King of Terriers / Armscliffe, Wiki

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A parlamenten kívüli Progresszív Szlovákia csak azt szeretné, hogy valaki más legyen a kormányfő, Robert Fico és Peter Pellegrini exminiszterelnökök viszont népszavazást írnának ki az előrehozott választásról.

Még mindig befizethetik az elmaradt hathavi tb-tartozást azok, akiknek emiatt elvileg február 12-től már az életmentő beavatkozásokért is fizetniük kéne, derült ki Tállai András parlamenti válaszából.

Előtte a román hatóságok „régészeti szempontból érdektelen” térséggé nyilvánították a területet.

Szerinte az EU-nak végre fel kéne ismernie, kik az ellenfelei és kik a szövetségesei. Az Orbánnal szemben gyenge EU-politikáért részben a német ipari lobbit teszi felelőssé.

Politikusokhoz köthető szervezetek és teljes médiacsalád működik magyar állami pénzből, és jut pénz a DAC focicsapatnak is.

Andrzej Duda elnök puhatolózó tárgyalásokat kezdett a Sinopharm beszerzéséről, mert nem jön elég vakcina az EU-ból.

A két uniós tagállam már a héten tárgyalni fog az oltási kampányban sikeres Izraellel egy vakcinagyártási együttműködésről.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás