+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2021. január 12. kedd, 14:14
A kanadai Québec tartomány egy kisvárosában pórázon „sétáltatta“ meg egy nő az élettársát. Abban bíztak, hogy amit a kutyások megtehetnek a lockdown alatt, az nekik is szabad lehet. Azonban büntetést kellett fizetniük.

Amint arról a Journal de Montréal beszámolt: a québeci Sherbrooke városában egy nő sajátos módon akarta megkerülni azt a szabályozást, hogy este 8 után csak meghatározott indokokkal, azaz például kutyát sétáltatni, lehet elhagyni a lakást. A francianyelvű kanadai Québec tartományban szombaton vezettek be a kínai koronavírus miatt a kemény lockdownt, ennek értelmében este 8 és hajnali 5 között nem lehet az utcán tartózkodni.

 

Lehet-e kutyába venni a barátunkat?

 

Sherbrooke városban azonban egy helyi lakos az élettársával úgy indult el este sétálni, hogy a férfire pórázt rakott.

 

A pórázt fogta is, ennyiben valóban hasonlóan a kutyásokhoz a nő is mondhatta: a barátját hozta le sétáltatni.

 

A rendőrök, akik azonban igazoltatták a párt, nem fogadták el a magyarázatot, mondván: a lockdown-rendelet értelmében csak házi állatok sétáltatása számít méltányolható kivételnek, egy ember pedig nem tekinthető házi állatnak akkor sem, ha pórázon sétáltatják. A huszas években járó nő azonban

 

azt bizonygatta a rendőröknek, hogy a barátja kutya.

 

A kérdésre ugyanis, hogy miért tartózkodik még este 9-kor is az utcán, azt mondta: „sétáltatom a kutyámat“. A rendőrök nem fogadták el azonban ezt az értelmezést, ezért a fiatal nőnek 1500 kanadai dollárt (350 ezer forintot) kell büntetésként fizetnie.

 

Nem tartanák be a lockdownt

 

Amint a kanadai La Voix de l´Est napilap írta: a nő bejelentette, hogy nem hajlandó kifizetni a büntetést, és megígérte, hogy minden este el fogja vinni pórázon sétáltatni a barátját. Második tettenérés esetén a büntetés összege már 6000 kanadai dollár (1 400 000 forint) lesz.

 

A városban hétfőn történt egy másik szabályszegés is. Egy részeg autóst kaptak el a rendőrök, aki szintén a lockdown alatt szeretett volna autózgatni a fiával. Azt mondta: meg akarta csak mutatni a gyereknek, milyen kihaltan a város. Azonban nem csak a lockdownt sértették meg, de az alkoholszonda a megengedett légalkohol-koncentráció háromszorosát mutatta ki. Az egész autózás neki is aztán 1500 kanadai dollárjába került.

 

NYITÓKÉP: Airedales being the cool terriers they are: The King of Terriers / Armscliffe, Wiki

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A budapesti főpolgármester immár hivatalosan is bejelentkezett az ellenzék miniszterelnök-jelöltségéért.

Noha a Varga Mihály-féle új adócsomag célja az adócsökkentés és az adóegyszerűsítés, az leginkább kommunikációs húzásként értelmezhető. Elemzés!

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

A párt küldöttgyűlése döntött így. Karácsony szombatra nagy bejelentést ígért.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás