Ismét Moszkvába indul Szibériából egy sámán, hogy kiűzze Putyinból a démont

Szerző: Vass Csaba
2021.01.12. 17:47

Korábban már többször is nekifutott, de útközben mindig letartóztatták és pszichiátriai kezelés alá kényszertették. Márciusban indulna, de még szereznie kell egy fehér lovat.

Ismét Moszkvába indul Szibériából egy sámán, hogy kiűzze Putyinból a démont

A kelet-szibériai Jakutszk városból ismételten útra kel Moszkvában Alekszandr Gabisev sámán, hogy az orosz fővárosba érve kísérletet tegyen Vlagyimir Putyin orosz államfő

exorcizálására és a hatalomból történő eltávolítására.

A szibériai sámán már korábban többszőr is nekivágott gyalog a moszkvai útjának, de eddig soha nem sikerült eljutnia oda, ellenben most már lóháton próbálkozik, ha talál magának egy fehéret márciusig.

A sámán egy YouTube-ra feltöltött hangüzenetében fejti ki, hogy miként tervezi végrehajtani legújabb moszkvai újtát. Úgy tervezi, először a 602 kilométerre lévő Irkutszk városába utazik, ahol összesereglenek majd hívei, akik autóval követik őt egészen Moszkváig, miközben ő maga egy fehér ló hátán közelíti meg az orosz fővárost.

A tervek szerint a csapat Irkutszkból először a körülbelül 1700 kilométerre lévő Altaj hegységig vándorol, majd onnan vágnak neki az Urál-hegységnek, onnan pedig – a sámán YouTube-on elhangzó szavai szerint – 

„már csak egy köpésre van Moszkva”.

Gabisev márciusban tervez újból útra kelni.

A sámán a saját küldetésére egyfajta „keresztes hadjáratként” tekint: 2019 tavaszán is azért akart Moszkvába jutni, hogy exorcizálja az orosz államfőt, azaz kiűzze belőle a gonoszt.

A sámánt akkor az orosz hatóságok letartóztatták és a bíróság pszichiátriai kezelés alá vetette. 2019 decemberében aztán megint a közösségi médiában jelentette be, hogy Moszkvába készül, ugyancsak emiatt, de akkor a hatóságok már az elindulása előtt közbeléptek és pénzbírsággal sújtották.

2020 márciusában aztán ismételten megkísérelt eljutni Moszkvába, ekkor már a követői és a lova is kísérte volna az úton, de a hatóságok májusban ismételten letartóztatták és megint egy pszichiátriai intézetben találta magát. A sámán két hónapot töltött kényszerből egy pszichiátria falai között,

egy orosz emberjogi csoport pedig emiatt politikai fogollyá is nyilvánította.

A sámán most is azért igyekszik Moszkvába, hogy exorcista szertartást hajtson végre Vlagyimir Putyinon, akit a közösségi médiában több alkalommal is „démonnak” nevezett. Alekszandr Gabisev valamiért fontosnak tartja, hogy útját az orosz fővárosba egy fehér ló hátán tegye meg, amit elmondása szerint még nem talált meg, de márciusig rá fog lelni.

Azt egyelőre megtippelni sem lehet, hogy Gabisev idén eljut-e egyáltalán Moszkvába, de annyi már bizonyos, hogy sem a hatóságok, sem pedig az emberjogi szervezetek előtt nem ismeretlen a neve. Amikor korábban pszichiátriai kezelés alá vetették, több orosz emberjogi szervezet is felszólalt az érdekében. A sámán a közösségi médiában is aktív, van Instagram-oldala, hangüzeneteit pedig rendszeresen feltöltik a YouTube-ra is, főleg a követői, mivel a saját YouTube-csatornája már megszűnt.

NYITÓKÉP: Alexander Gabyshev Free Now / Facebook

Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek