Ilyen könnyen és gyorsan senki nem úszhatta meg 2020-at, mint ebben a videójátékban

Szerző: Vass Csaba
2021.01.11. 18:30

Túl könnyű lett az a videójáték, ahol egyszerűen csak a tavalyi évet kell túlélni, és semmi mást. Persze ettől függetlenül veszettül szórakoztató és jó nosztalgiaforrás, már persze ha van egyáltalán kedvünk hozza.

Ilyen könnyen és gyorsan senki nem úszhatta meg 2020-at, mint ebben a videójátékban

Mindazok számára, akiknek az ereszcsatornán menekülő Szájer-videójáték meghozta a kedvét a retró stílusú, egyszerű, de rendkívül vicces szórakoztató játékok játszására, azoknak van egy jó hírünk!

Ugyanis megjelent a 2020 GAME, amiben csak simán túl kell élned 2020-at, miközben olyan akadályokkal kell szembenézned, amikkel az elmúlt év során találkozhattál,

ha szerencséd van, akkor némelyikkel csak a híradásokból itt, az Azonnalin.

A játékmenet végtelenül egyszerű.

1. A karaktereddel kell végigfutnod egy egyenes pályán, közben pedig egy ausztrál erdőtűzből kell kimentened egy kis koalát, ügyelve arra, hogy te se válj a lángok martalékává (ehhez egyszerűen át kell ugranod a tüzet).

ANNYI MINDEN VOLT TAVALY, HOGY ALIG EMLÉKSZÜNK AZ AUSZTRÁL ERDŐTÜZEKRE.

2. Ezután a szembejövő koronavírusokat jelképező kis vírusgombóckákat kell kikerülnöd, közben emberek fején átugrálva eljutnod a bevásárlóközpontba, hogy elegendő vécépapírt halmozz fel, amire szükséged is lesz a karantén alatt.

MIND ATTÓL TARTOTTUNK, HOGY VÉCÉPAPÍR NÉLKÜL MARADUNK 2020-BAN, EZÉRT TERMÉSZETESEN EZ SEM MARADHATOTT KI A JÁTÉKBÓL.

3. A karantént követően versenyezhetsz Donald Trumppal és Joe Bidennel az USA elnöki székéért, persze neked esélyed sincs utolérni őket. Ha ezzel megvagy, a védőoltást magadhoz véve lövöldözhetsz a rád támadó koronavírusokra, és már túl is élted a tavalyi évet, jöhet a tűzijáték.

HAJSZA A FEHÉR HÁZÉRT! NEKED TERMÉSZETESEN ESÉLYED SINCS A JÁTÉKBAN AZ ELNÖKI SZÉKRE, DE 2020 JOE BIDEN ÉS DONALD TRUMP MIATT IS EMLÉKEZETES MARAD.

Szóval igen, akik a Cyperpunk 2077 miatt panaszkodnak, bizonyára újra felfedezik, hogy az első Super Mario és Wolfenstein óta milyen sokat fejlődött a videójátékok képi és cselekményvilága. A 2020 GAME-et rosszabb esetben is három perc alatt végig lehet játszani, és az is biztos, hogy egyetlen billentyűzet sem fog összetörni azért, mert bizonyos feladatokat nehezen lehet teljesíteni.

MIUTÁN ELÉRED A KORONAVÍRUS ELLENI VAKCINÁT, MÁR NEM CSAK KIKERÜLNI TUDOD A SZEMBEJÖVŐ VÍRUSOKAT, HANEM EGYENESEN LŐHETSZ IS RÁJUK.

A játék a maga módján eléggé megúszós, tehát számtalanszor újra lehet kezdeni, nincsenek idegesítő következmények, még ha mondjuk elkapjuk a vírust, akkor sem kell elölről kezdeni a játékot, csupán az előző feladat végétől kell folytatni.

2020 azért sok minden volt, de ilyen megúszós évnek semmiképpen sem lehet nevezni.

Természetesen a játék végén azt is megtudjuk, hogy a videojátékot egy Max nevezetű személy hozta össze egyedül, és fél évet dolgozott rajta. Max arra kér mindenkit, hogy aki szeretné, adományokkal támogassa a munkáját. Ki tudja? Ha a fejlesztő kap elég pénzt, akkor a játék továbbfejlesztett változatában már a fehéroroszországi tüntetéseken is ki lehet majd kerülni a rendőrök gumibotját, esetleg a Black Lives Matter-tüntetéseken is lesz majd feladatunk, mert a játék jelenlegi változatában eléggé megúszósra sikeredett ezt a témát érinteni,

egy falra felfújt George Floyd-graffitivel letudta a fejlesztő az egészet.

Nem tudni, hogy a fejlesztő részéről szándékos-e, de a játékban egy bizonyos idő után már nem lehet visszafele, azaz balra menni (ugyanúgy, ahogy a régi Super Mario-játékokban sem lehetett, kivéve a régi rossz vicc szerint Chuck Norrisnak), de hát ki is szeretne visszamenni a tavalyi évbe, mikor az előttünk álló év még annyi mindent tartogat számunkra.

2021? REMÉLJÜK, NEM.

Az egész játékban mindenesetre az a legjobb, hogy egyetlenegy célja van csupán: túlélni 2020-at minél gyorsabban. Nem lehet pénzt gyűjteni, nem lehet szintet lépni, se meggazdagodni, se másokat tönkretenni. Egyszerűen csak túl kell élned, gyorsan, ahogy talán a való életben is akartad.

NYITÓKÉP: 2020 GAME

Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek