Gyerekek mesélték el, mi lesz az első dolguk, ha vége a járványnak

Szerző: Bukovics Martin
2021.01.11. 18:30

„Kocsmába megyek. Januárban leszek 15 éves, és amíg tényleg vége lesz a koronának, szerintem 16 vagy 17 éves leszek.”

Gyerekek mesélték el, mi lesz az első dolguk, ha vége a járványnak

Mit csinálsz, ha vége? Mármint a korlátozásoknak meg talán a járványnak is. Európa egyik legjobb (mert egyik legeredetibb) napilapja, a berlini taz gyerekeket kérdezett erről az újévi lapszámban, és annyira jókat írtak válaszul az újságszerkesztőknek, hogy párat muszáj megosztanom közülük az Azonnali olvasóival:

+ Kocsmába megyek. Januárban leszek 15 éves, és amíg tényleg vége lesz a koronának, szerintem 16 vagy 17 éves leszek. (Tomke, 14)

+ Buliiiíííiiiííííii! És megiszom életem első pálinkáját annak örömére, hogy vége a koronának. Na jó, viccelek. De tényleg jó sok baráttal találkoznék, és visszamenőleg megünnepelném mindenki szülinapját. (Filmon, 9)

+ Levenni a maszkot, majd elmenni moziba. Aztán osztálykirándulásra! (Charlotte, 11)

+ Felmenni a berlini tévétorony éttermébe, mert még nem voltam ott soha, és látni akarom, hogy néz ki belülről. Mert mindig, amikor látom a tornyot, azt mondja anya, hogy „oda nem mehetünk a korona miatt”. (Yola, 5)

+ Ha vége a koronának, tartok egy bulit a barátaimmal valamikor, amikor nincsenek otthon a szüleim. Előtte veszek jó sok kólát, és mikor odasziszegi majd nekem valaki a boltban, hogy vegyem fel a maszkot, azt mondom majd neki, hogy engem már beoltottak! (Clemens, 12)

+ Mindenképp a barátaimmal fogok találkozni. Először a szülinapomat fogom remélhetőleg több, mint öt ember társaságában megünnepelni. Valamint végre járkálhatok majd a maszk nélkül. Még az iskolában is hordanom kell: óra alatt, a szünetekben és néha még tesin is, vagyis napi hat órán át. (Benjamin, 14)

+ A leginkább annak örülök, hogy elmehetek újra a dortmundi állatkertbe. A fekete jaguár a kedvenc állatom ott, amit hívnak párducnak is. Már most örülök annak, hogy láthatom. (Sam, 6)

+ Rendesen elmenni korcsolyázni, átugrani Lengyelországba venni egy csomó rendes tűzijátékot, elutazni, és a maszkot végre nem hordani az osztályteremben. (Mikko, 13)

+ Maszk nélkül átsétálni az iskolán. Uszodába menni. Meglátogatni a nagymamámat. Utólag bepótolni a szülinapi bulimat. (Klara, 8)

A 14 év alatti gyerekeid, rokonaid, ismerőseid mire vágynak leginkább, mit mondanak, mi lenne az első dolguk, ha végre vége lesz? Kérdezd meg, és írd meg nekem a martin@azonnali.hu címre!

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek