+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2021. január 11. hétfő, 18:30
„Kocsmába megyek. Januárban leszek 15 éves, és amíg tényleg vége lesz a koronának, szerintem 16 vagy 17 éves leszek.”

Mit csinálsz, ha vége? Mármint a korlátozásoknak meg talán a járványnak is. Európa egyik legjobb (mert egyik legeredetibb) napilapja, a berlini taz gyerekeket kérdezett erről az újévi lapszámban, és annyira jókat írtak válaszul az újságszerkesztőknek, hogy párat muszáj megosztanom közülük az Azonnali olvasóival:

 

+ Kocsmába megyek. Januárban leszek 15 éves, és amíg tényleg vége lesz a koronának, szerintem 16 vagy 17 éves leszek. (Tomke, 14)

 

+ Buliiiíííiiiííííii! És megiszom életem első pálinkáját annak örömére, hogy vége a koronának. Na jó, viccelek. De tényleg jó sok baráttal találkoznék, és visszamenőleg megünnepelném mindenki szülinapját. (Filmon, 9)

 

+ Levenni a maszkot, majd elmenni moziba. Aztán osztálykirándulásra! (Charlotte, 11)

 

+ Felmenni a berlini tévétorony éttermébe, mert még nem voltam ott soha, és látni akarom, hogy néz ki belülről. Mert mindig, amikor látom a tornyot, azt mondja anya, hogy „oda nem mehetünk a korona miatt”. (Yola, 5)

 

+ Ha vége a koronának, tartok egy bulit a barátaimmal valamikor, amikor nincsenek otthon a szüleim. Előtte veszek jó sok kólát, és mikor odasziszegi majd nekem valaki a boltban, hogy vegyem fel a maszkot, azt mondom majd neki, hogy engem már beoltottak! (Clemens, 12)

 

+ Mindenképp a barátaimmal fogok találkozni. Először a szülinapomat fogom remélhetőleg több, mint öt ember társaságában megünnepelni. Valamint végre járkálhatok majd a maszk nélkül. Még az iskolában is hordanom kell: óra alatt, a szünetekben és néha még tesin is, vagyis napi hat órán át. (Benjamin, 14)

 

+ A leginkább annak örülök, hogy elmehetek újra a dortmundi állatkertbe. A fekete jaguár a kedvenc állatom ott, amit hívnak párducnak is. Már most örülök annak, hogy láthatom. (Sam, 6)

 

+ Rendesen elmenni korcsolyázni, átugrani Lengyelországba venni egy csomó rendes tűzijátékot, elutazni, és a maszkot végre nem hordani az osztályteremben. (Mikko, 13)

 

+ Maszk nélkül átsétálni az iskolán. Uszodába menni. Meglátogatni a nagymamámat. Utólag bepótolni a szülinapi bulimat. (Klara, 8)

 

A 14 év alatti gyerekeid, rokonaid, ismerőseid mire vágynak leginkább, mit mondanak, mi lenne az első dolguk, ha végre vége lesz? Kérdezd meg, és írd meg nekem a martin@azonnali.hu címre!

 

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az óvodák és az iskolák alsó tagozatai április 19-től nyitnak.

Litvániában eleve olyan igazolást csináltak, ami megfelel az EU-s zöldigazolványnak. Az újból kinyitott üzleteket májustól csak egy ilyen igazolás felmutatásával lehet majd igénybe venni.

Nem járathatják le egymást, vitázni fognak egy csomót, és az előválasztás győzteseit támogatják majd 2022-ben.

És ha még meg is épül Óbuda és Újpest között a vasúti híddal párhuzamosan, az is valószínűleg csak 20-25 év múlva lesz esedékes – a híd és a környező terület fejlesztési tervéhez azonban az embereket is megkérdezi a főváros.

Napok óta tüntetnek, hogy munkakör és ne kor szerint oltsanak, és minél előbb elkezdődhessen az olasz turisztikai szezon.

Nem véletlen, hogy Orbán Viktor egyik fontos hőse lett Bethlen, ám ez az érdeklődés ma már csak takaréklángon ég.

A román kormánykoalíció viszonya új szintre érkezett. Az USR-PLUS kivár: még nem tudják, felrúgják-e a koalíciót, vagy maradjanak.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás