+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2021. január 11. hétfő, 18:30
„Kocsmába megyek. Januárban leszek 15 éves, és amíg tényleg vége lesz a koronának, szerintem 16 vagy 17 éves leszek.”

Mit csinálsz, ha vége? Mármint a korlátozásoknak meg talán a járványnak is. Európa egyik legjobb (mert egyik legeredetibb) napilapja, a berlini taz gyerekeket kérdezett erről az újévi lapszámban, és annyira jókat írtak válaszul az újságszerkesztőknek, hogy párat muszáj megosztanom közülük az Azonnali olvasóival:

 

+ Kocsmába megyek. Januárban leszek 15 éves, és amíg tényleg vége lesz a koronának, szerintem 16 vagy 17 éves leszek. (Tomke, 14)

 

+ Buliiiíííiiiííííii! És megiszom életem első pálinkáját annak örömére, hogy vége a koronának. Na jó, viccelek. De tényleg jó sok baráttal találkoznék, és visszamenőleg megünnepelném mindenki szülinapját. (Filmon, 9)

 

+ Levenni a maszkot, majd elmenni moziba. Aztán osztálykirándulásra! (Charlotte, 11)

 

+ Felmenni a berlini tévétorony éttermébe, mert még nem voltam ott soha, és látni akarom, hogy néz ki belülről. Mert mindig, amikor látom a tornyot, azt mondja anya, hogy „oda nem mehetünk a korona miatt”. (Yola, 5)

 

+ Ha vége a koronának, tartok egy bulit a barátaimmal valamikor, amikor nincsenek otthon a szüleim. Előtte veszek jó sok kólát, és mikor odasziszegi majd nekem valaki a boltban, hogy vegyem fel a maszkot, azt mondom majd neki, hogy engem már beoltottak! (Clemens, 12)

 

+ Mindenképp a barátaimmal fogok találkozni. Először a szülinapomat fogom remélhetőleg több, mint öt ember társaságában megünnepelni. Valamint végre járkálhatok majd a maszk nélkül. Még az iskolában is hordanom kell: óra alatt, a szünetekben és néha még tesin is, vagyis napi hat órán át. (Benjamin, 14)

 

+ A leginkább annak örülök, hogy elmehetek újra a dortmundi állatkertbe. A fekete jaguár a kedvenc állatom ott, amit hívnak párducnak is. Már most örülök annak, hogy láthatom. (Sam, 6)

 

+ Rendesen elmenni korcsolyázni, átugrani Lengyelországba venni egy csomó rendes tűzijátékot, elutazni, és a maszkot végre nem hordani az osztályteremben. (Mikko, 13)

 

+ Maszk nélkül átsétálni az iskolán. Uszodába menni. Meglátogatni a nagymamámat. Utólag bepótolni a szülinapi bulimat. (Klara, 8)

 

A 14 év alatti gyerekeid, rokonaid, ismerőseid mire vágynak leginkább, mit mondanak, mi lenne az első dolguk, ha végre vége lesz? Kérdezd meg, és írd meg nekem a martin@azonnali.hu címre!

 

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A közfeladatok ellátását veszélyeztető kormányzati intézkedésekről szóló kampány összesen 22 millió forintjába kerül a budapestieknek.

Az FFP2-szájmaszkok áfáját meg eltörölték.

A kormányinfón megtudtuk azt is, hogy később a háziorvosnál sem lehet majd regisztrálni a koronavírus elleni vakcinára.

A máltai miniszterelnök azt is fontosnak tartja, hogy az új okmány segítse, ne pedig akadályozza a szabad mozgást.

A kutyák ártalmatlannak tűnő területjelölése miatt kiszáradhatnak a fiatal fák a fővárosi főkertész szerint.

A Képzőművészeti Központ épülete hétfőn gyulladt ki, a pár éve felújított orgonát sem biztos, hogy meg lehet-e menteni.

Nem volt már hova beszállítaniuk, az éttermek bezártak a lockdown miatt.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás