Mutatjuk a Kapitólium elleni támadás divatdiktátorait

Szerző: Ágoston Dániel
2021.01.08. 17:31

Nagyon nem mindegy, hogyan öltözik fel az ember, amikor úgy dönt, este betör a szövetségi törvényhozás épületébe, pláne a világsajtó figyelme által kísérve. Mutatjuk, mik voltak a legjobb szettek a Kapitólium ostrománál!

Mutatjuk a Kapitólium elleni támadás divatdiktátorait

Nemcsak az amerikai történelemre és belpolitikára volt hatással a washingtoni busójárás, de bepillantást nyerhettünk abba is, hogy mekkora para van a republikánusoknál nemcsak választási, de divatfronton is.

A stílus maga az ember – tartja a régi mondás, és ez értelemszerűen vonatkozik arra is,

ki hogyan öltözik fel azon a reggelen, amikor úgy dönt, este betör a mindenkori szövetségi törvényhozás épületébe.

Ha tényleg komolyan vesszük a kérdést, akkor nem lehetnek illúzióink annak kapcsán, hogy miként öltözködik a republikánus, alt-right keménymag. Bőven elég egy pillantást vetni a borzasztó nehezen leköszönő elnökükre, szellemi vezetőjükre, aki az arcán lévő szolikrémmel, meg a fején lévő hajjal konstans úgy néz ki, mint egy öltönybe bújtatott, enyhén penészes narancs.

Persze ne legyünk túl szigorúak, ízlés dolgában nyilván nem lehet vitát indítani, hiszen szupergazdagéknál is tombol Demna Gvasalia trashtébolya, ami egész egyszerűen abból áll, hogy lepasszolja a kelet-európai filléres piaci stílt iszonyat pénzekért, és ráírja, hogy Balenciaga. Ugyanez itthon szinte sztenderd viselet volt a 90-es években.

Na, de vessünk egy-egy pillantást arra, hogy milyen volt

a Nagy Washingtoni Nemzetvédelmi Menet 2021-es kollekciója.

Kétségtelen, hogy a legnagyobbat a republikánus kistülök ment, a new age sámán, a QAnon cosplay-örökrangadójának állócsillaga, bizonyos Jake Angeli, aki miatt a jamiroquaios Jay Kay-nek is szabadkoznia kellett, hogy nem ő tört be a Kapitólium épületébe.

Angeli, mint minden identitásharcos, demonstratíve válogatta fellépőszettjét, amely egyszerre idézi meg a Flintstone családban látott Fraternal Order of the Water Buffalo-t, amely klubhoz Frédi és Béni is egyaránt tartozott, és nyúl vissza ahhoz az etnostílushoz, amit Davy Crockett vezetett be 1820 körüli kollekciójában, valamint tetoválásaival az északi kultúrára is ad, melynek szimbólumait előszeretettel használják a szélsőjobbon.

Angeli sidekickjei sem voltak semmik, akik egyértelműen a klasszikus geek stílust öltötték magukra. Ők ketten autentikusan viselték magukon azoknak a stílusjegyeit, akik

két Fortnite-, meg egy League of Legends-csata, illetve egy PornHubon töltött pásztoróra között művelik ki magukat QAnonból a Twitteren

– ahol valószínűleg Angelire is rátaláltak, aki pedig szárnyai alá vette az ígéretes fiatalokat. Külön kiemelendő az Angeli jobbján (innen a rendezői balon) álló fiatalember, aki annyira autentikusan republikánus, hogy még a lábán is látszólag egy Yeezy 350-et visel, ami pedig nem más, mint az ugyancsak hardcore trumpista Kanye West és az Adidas kollaborációjának eredménye. Ez utóbbi nagyon kényelmes, fal- és ablakmászásra is alkalmas lépő.

Akadtak olyanok, akik annyira komolyan vették otthonuk szeretetét, hogy öltözéküket is erre építették. Mint például az a kissé Hide The Pain Haroldra hajazó férfi, aki Nancy Pelosi irodájában pózolt felrakott lábakkal, és tulajdonképpen

egy otthonkában állt bele a haza védelmébe.

Voltak, akik kevésbé eklektikus stílusban készültek a nagy napra, és inkább az autentikus, texasi redneck népviselet jegyeit viselték magukon. Ez többnyire a kukoricatermelők által preferált irányzat, amely egyszerre kényelmes és regular, amiben egyszerre lehet támadni, könnyebben futni, és elvegyülni a tömegben.

Félévente mosott kapucnis pulcsi, mellény, olyan bő farmer, akár a termés, az identitást leginkább kifejező zászló, illetve villanyszerelőbakancs a módi ennél az irányvonalnál, aminek egészét nagyon jól fel lehet dobni egy praktikus baseball-sapkával és egy napszecsóval.

Összességében viszont elmondható, hogy bár a BLM-tüntetéseken nagyobb rombolást lehetett tapasztalni, ízlés és esztétika tekintetében jóval nagyobb kárt okoztak a hazafias amerikaiak azzal, hogy sokkal, de sokkal több időt fordítanak konteók tanulmányozására, illetve saját ideológiai becsípődéseik érvényesítésére,

mint arra, hogy menőn fessenek a világsajtó képein.

NYITÓKÉP: MILENIO / FB

Ágoston Dániel
Ágoston Dániel az Azonnali újságírója

Podcast, techno, divat, publicisztika.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek