Elon Musk lelökdöste Jeff Bezost a világ leggazdagabb emberének trónjáról

Szerző: Vass Csaba
2021.01.07. 19:00

Bill Gates már lehet, hogy be sem éri a két nábobot. Bezos elszegényedni látszik idén, Musk meg lassan egy igazi Dagobert bácsi lesz.

Elon Musk lelökdöste Jeff Bezost a világ leggazdagabb emberének trónjáról

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója és vezetője lett a világ leggazdagabb embere azt követően, hogy a Tesla részvényei csütörtökön 5 százalékos emelkedést mutattak. Így Musk vagyona 9,3 milliárd dollárral nőtt, és elérte a 190 milliárd dollárt. Ezzel szemben az eddigi csúcstartó Jeff Bezosnak, az Amazon alapítójának csupán 2,7 milliárd dollárral nőtt csütörtökön a vagyona, így az 187 milliárd dollár jelenleg.

A harmadik helyen Bill Gates nagyon le van maradva a két nábob mögött, ő csupán 132 milliárd dollárt fölött őrködik.

Elon Musk november végén hagyta maga mögött Bill Gates Microsoft-alapítót a világ leggazdagabb embereinek listáján, és került fel a második helyre, de a vagyona már azóta is nettó 53 milliárd dollárral nőtt.

A 2021-es év eddig inkább Musknak kedvezett: a Tesla részvényei ez alatt a pár nap alatt csak idén 11 milliárd dollárral növelték meg Elon Musk vagyonát. Az Amazon ezt nem mondhatja el magáról január első hetében, ugyanis év eleje óta a részvényeik 4 százalékos esést produkáltak tavaly december első hetéhez képest.

Bezos egyébként a mostani visszaesését annak is köszönheti, hogy tavaly elvált feleségétől MacKenzie Scott-tól, és válásukkor

lemondott 19,7 millió részvényéről a volt felesége javára,

akivel együtt alapították az Amazont 1994-ben. Bezos továbbá jótékonysági felajánlásként is adott és adományozott el részvényeket a múltban, míg Musk soha nem tett ilyent a Tesla részvényeivel.

NYITÓKÉP: Elon Musk Quotes & News / Facebook 

 

Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek