+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2021. január 7. csütörtök, 19:00
Bill Gates már lehet, hogy be sem éri a két nábobot. Bezos elszegényedni látszik idén, Musk meg lassan egy igazi Dagobert bácsi lesz.

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója és vezetője lett a világ leggazdagabb embere azt követően, hogy a Tesla részvényei csütörtökön 5 százalékos emelkedést mutattak. Így Musk vagyona 9,3 milliárd dollárral nőtt, és elérte a 190 milliárd dollárt. Ezzel szemben az eddigi csúcstartó Jeff Bezosnak, az Amazon alapítójának csupán 2,7 milliárd dollárral nőtt csütörtökön a vagyona, így az 187 milliárd dollár jelenleg.

 

A harmadik helyen Bill Gates nagyon le van maradva a két nábob mögött, ő csupán 132 milliárd dollárt fölött őrködik.

 

Elon Musk november végén hagyta maga mögött Bill Gates Microsoft-alapítót a világ leggazdagabb embereinek listáján, és került fel a második helyre, de a vagyona már azóta is nettó 53 milliárd dollárral nőtt.

 

A 2021-es év eddig inkább Musknak kedvezett: a Tesla részvényei ez alatt a pár nap alatt csak idén 11 milliárd dollárral növelték meg Elon Musk vagyonát. Az Amazon ezt nem mondhatja el magáról január első hetében, ugyanis év eleje óta a részvényeik 4 százalékos esést produkáltak tavaly december első hetéhez képest.

 

Bezos egyébként a mostani visszaesését annak is köszönheti, hogy tavaly elvált feleségétől MacKenzie Scott-tól, és válásukkor

 

lemondott 19,7 millió részvényéről a volt felesége javára,

 

akivel együtt alapították az Amazont 1994-ben. Bezos továbbá jótékonysági felajánlásként is adott és adományozott el részvényeket a múltban, míg Musk soha nem tett ilyent a Tesla részvényeivel.

 

NYITÓKÉP: Elon Musk Quotes & News / Facebook 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A parlamenten kívüli Progresszív Szlovákia csak azt szeretné, hogy valaki más legyen a kormányfő, Robert Fico és Peter Pellegrini exminiszterelnökök viszont népszavazást írnának ki az előrehozott választásról.

Még mindig befizethetik az elmaradt hathavi tb-tartozást azok, akiknek emiatt elvileg február 12-től már az életmentő beavatkozásokért is fizetniük kéne, derült ki Tállai András parlamenti válaszából.

Előtte a román hatóságok „régészeti szempontból érdektelen” térséggé nyilvánították a területet.

Szerinte az EU-nak végre fel kéne ismernie, kik az ellenfelei és kik a szövetségesei. Az Orbánnal szemben gyenge EU-politikáért részben a német ipari lobbit teszi felelőssé.

Politikusokhoz köthető szervezetek és teljes médiacsalád működik magyar állami pénzből, és jut pénz a DAC focicsapatnak is.

Andrzej Duda elnök puhatolózó tárgyalásokat kezdett a Sinopharm beszerzéséről, mert nem jön elég vakcina az EU-ból.

A két uniós tagállam már a héten tárgyalni fog az oltási kampányban sikeres Izraellel egy vakcinagyártási együttműködésről.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás