+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2021. január 7. csütörtök, 19:00
Bill Gates már lehet, hogy be sem éri a két nábobot. Bezos elszegényedni látszik idén, Musk meg lassan egy igazi Dagobert bácsi lesz.

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója és vezetője lett a világ leggazdagabb embere azt követően, hogy a Tesla részvényei csütörtökön 5 százalékos emelkedést mutattak. Így Musk vagyona 9,3 milliárd dollárral nőtt, és elérte a 190 milliárd dollárt. Ezzel szemben az eddigi csúcstartó Jeff Bezosnak, az Amazon alapítójának csupán 2,7 milliárd dollárral nőtt csütörtökön a vagyona, így az 187 milliárd dollár jelenleg.

 

A harmadik helyen Bill Gates nagyon le van maradva a két nábob mögött, ő csupán 132 milliárd dollárt fölött őrködik.

 

Elon Musk november végén hagyta maga mögött Bill Gates Microsoft-alapítót a világ leggazdagabb embereinek listáján, és került fel a második helyre, de a vagyona már azóta is nettó 53 milliárd dollárral nőtt.

 

A 2021-es év eddig inkább Musknak kedvezett: a Tesla részvényei ez alatt a pár nap alatt csak idén 11 milliárd dollárral növelték meg Elon Musk vagyonát. Az Amazon ezt nem mondhatja el magáról január első hetében, ugyanis év eleje óta a részvényeik 4 százalékos esést produkáltak tavaly december első hetéhez képest.

 

Bezos egyébként a mostani visszaesését annak is köszönheti, hogy tavaly elvált feleségétől MacKenzie Scott-tól, és válásukkor

 

lemondott 19,7 millió részvényéről a volt felesége javára,

 

akivel együtt alapították az Amazont 1994-ben. Bezos továbbá jótékonysági felajánlásként is adott és adományozott el részvényeket a múltban, míg Musk soha nem tett ilyent a Tesla részvényeivel.

 

NYITÓKÉP: Elon Musk Quotes & News / Facebook 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A budapesti főpolgármester immár hivatalosan is bejelentkezett az ellenzék miniszterelnök-jelöltségéért.

Noha a Varga Mihály-féle új adócsomag célja az adócsökkentés és az adóegyszerűsítés, az leginkább kommunikációs húzásként értelmezhető. Elemzés!

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

A párt küldöttgyűlése döntött így. Karácsony szombatra nagy bejelentést ígért.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás