Új év, új én, gondolhatta a Fidesz, majd regisztrált az Instagramra

Szerző: Vass Csaba
2021.01.05. 18:11

Megértették az idők szavát, vagy egyszerűen csak tudják, hogy itt vannak az igazi fiatal demokraták? Kontentek terén van még hova fejlődni, mert eddig nem sokat villantottak.

Új év, új én, gondolhatta a Fidesz, majd regisztrált az Instagramra

A Harry Potter-filmekben Ronald Weasley-t alakító Rupert Grint novemberben hozta létre élete első Instagram-fiókját, ahova első bejegyzése szerint tíz év késéssel ugyan, de sikerült megérkeznie (A Instagramot 2010-ben alapították). A Fiatal Demokraták Szövetségének, hírhedtebb nevén a Fidesznek is sikerült valahogy 2021-re összehoznia egy Instagram-oldalt: vélhetően, ha kis késéssel is, itt próbálják majd elérni az új „fiatal demokratákat”, a platform ugyanis köztudottan a tinédzserek és a huszonéves generáció körében népszerű elsősorban.

A január 3-án létrehozott oldalra cikkünk megírásának pillanatáig mindössze hat bejegyzést sikerült feltölteni, és egy nap alatt 1419 követőt sikerült összeverbuválni. Ezen adatok birtokában elmondhatjuk, hogy a Fidesz instája bár hasonló késést tudhat magáénak, mint Rupert Grint oldala, népszerűségében mégsem versenyezhetnek, lévén, hogy az utóbbi 4 óra és 1 perc alatt egymillió követőt szerzett magának, mindössze egy bejegyzéssel: történetesen az újszülött kislányáról töltött fel egy fényképet a világsztár.

Nyilvánvalóan igazságtalan a Fidesz és Grint insta-oldalának az összehasonlítása, és nem releváns egymás mellé téve versenyeztetni a követőik számát sem, de a két oldalt megtekintve azt azért már láthatjuk, hogy bár mindketten késve érkeztek meg a közösségi platformra,

a Fidesz, pontosabban a Fidesz instáját kezelők nem igazán értik, hogy miként is működik a platform, míg Grint tudja, hogy egy cuki babafotó mire képes.

Az eddig közzétett bejegyzések nemigen térnek el attól, amit a Fidesz Facebook-oldalán is megtalálhat az, akit érdekel, hogy miket oszt meg a nagyobbik kormánypárt: vannak orbánkviktoros, turulmadaras, pirosfehérzöld lánchidas és békemenetes fotók, amikre rányomattak valami profán kormányszöveget, mint például: NEKÜNK MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ, illetve MEGVÉDJÜK MAGUNKAT.

Aki látott már jól pörgő Insta-oldalt, azt tudja: ilyen kontentek nem fogják követők tömegeit vonzani, főleg úgy, hogy ezek helyett Németh Szilárdot is lehet követni főzés és kajálás közben, vagy mondjuk – ha már cuki gyerekfotók – akár Orbán Viktor unokás fényképei között is lehet böngészgeti a Facebookon.

Persze a Fidesz mégiscsak egy politikai párt, amitől nem feltétlenül várható el, hogy az Instán főzöcskézzen, de itt azért jóval személyesebbre vehetné a figurát, ahogyan teszi azt például a Momentum, az LMP, a Jobbik és Párbeszéd is az Instagramon, ahol a propaganda-bejegyzések mellett

szép számmal találunk személyesebb posztokat a párt mindennapi tevékenységéről és eseményeiről.

Persze eszünk ágában sincs tanácsot adni arra vonatkozóan, hogy milyen kontenteket osztogasson meg a nagyobbik kormánypárt, csak azt akarjuk elmondani, hogy ezekért egyáltalán nem érdemes még rájuk kattintani, jobb lenne kicsit személyesebbre faragni az oldalt.

Mindenesetre már önmagában haladás, hogy a Fiatal Demokraták Szövetsége 2021-re megérkezett az Instagramra. A közeljövőben várjuk a bejegyzéseket arról, ahogy Kocsis Máté gulyáslevessel kínálja a frakciót, ahogy Kövér László megborotválja Németh Szilárdot, miközben a háttérben éppen elkészül a pacalpörkölt, vagy jöhetnének a hódmezővásárhelyi villamosmegállóban várakozó Lázár János-szelfik is.

De ha ennyire meredek dolgok nem is lesznek, legalább olyan kontentekkel érdemes nyomulnia a Fidesznek az Instán, amik sehol máshol nem találhatóak meg, és a megcélzott fiataloknak nem egy semmitmondó plakátot kell nézegetnünk, rajta egy semmitmondó idézettel.

NYITÓKÉP: Orbán Viktor/Facebook

Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek