+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2021. január 5. kedd, 08:34
Leszek Miller ezer palack #leszekmiller-es feliratú kézfertőtlenítővel parádézik az Európai Parlamentben.

Azt is mondhatnánk, tulajdonképpen várható volt, hogy a koronavírus-járvány vizuálisan is meg fogja szülni a maga politikai marketingtermékeit: nos, az előzetes várakozásokat Leszek Miller, a lengyelek Horn Gyulája teljesítette be, aki

 

saját nevével felcímkézve, #leszekmiller felirattal ellátott kézfertőtlenítővel grasszál az Európai Parlament folyosóin.

 

CSAK HOGY SENKINEK NE LEGYENEK KÉTSÉGEI: A #LESZEKMILLER ALÁ AZÉRT ODAÍRATTA AZ EP-KÉPVISELŐ, HOGY Ő EGY EP-KÉPVISELŐ. FORRÁS: A POLITICO BRÜSSZELI HÍRLEVELE

 

Mint azt a politikai pályafutását a hatvanas években a kommunistáknál kezdő, országát végül miniszterelnökként a maga alapította Baloldali Demokratikus Szövetség (SLD) élén az Unióba bevezető, tavaly májusban pedig európai parlamenti képviselővé választott politikus a Politico brüsszeli hírlevelének elmondta: ezzel is szeretné emlékeztetni az embereket, hogy kezeink tisztántartása az egyik legfontosabb preventív intézkedés a koronavírus-fertőzés ellen.

 

Mint az a Politico hírleveléből kiderül,

 

limitált kiadásról van szó: összesen ezer palack Leszek Miller-es kézfertőtlenítőt rendelt meg az európai parlamenti képviselő egy lengyel gyártótól.

 

A volt szocialista kormányfő egyébként nincs egyedül az ilyesfajta marketingakciókkal, Magyarországon is találni példát hasonlóra: a közel hatezer fős, Pest megyei Tápiószelén az addig regnáló, független polgármester, Kovács Ferenc a saját arcképével ellátott söröket osztogatott a 2019-es önkormányzati kampányban, alatta a felirattal: „Hallgass a szívedre… Szavazz a Ferire!” Igaz, hiába, mert a tápiószeleiek inkább mást szavaztak meg polgármesternek.

 

A kézfertőtlenítőjével parádézó Leszek Millernek sem jönne rosszul, ha inkább erről beszélnének a lengyelek, mintsem arról, hogy 17 másik politikus és híresség mellett őt is soron kívül beoltották egy varsói klinikán a koronavírus elleni vakcinával – miközben a lengyel oltási terv szerint még csupán az egészségügyi dolgozók kaphatnák azt meg. A klinika indoklása szerint a 18 közéleti személyiség egy oltáspárti kampány nagykövetei lettek volna, ezért adták be nekik az oltást – ez azonban nem akadályozta meg, hogy országos botrány legyen az ügyből, amit egyébként pont Leszek Miller robbantott ki azzal, hogy Twitter-oldalára posztolta az oltásról szóló dokumentumokat.

 

Leszek Millerrel egyébként már az Azonnalinak is meggyűlt a baja: a 2019-es európai parlamenti választás után készítettünk volna interjút a nagy múltú politikussal, aki azonban megsértődött és elrohant az interjú helyszínéről, amikor kollegáink a kommunista múltjáról akarták kérdezni. Ezt követően abba azért belement az akkor frissen megválasztott MEP, hogy írásban válaszoljon a kérdéseinkre: ezt és a kirohanás előtti párbeszédet itt tudod elolvasni.

 

NYITÓKÉP: Leszek Miller / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb humanitárius válság van kialakulóban a spanyol-marokkói partoknál. Az okok a két állam közötti feszültségre vezethetők vissza.

Összesen 53 ötlet közül választhatnak a budapestiek, amik közül a legtöbb szavazatot kapó projekteket a főváros meg is fogja valósítani.

A veszélyhelyzetet ugyan már ősz előtt is feloldhatja a kormány, de ez sokat nem jelent.

A 2014-ben és 2018-ban is Budapest 16. számú választókerületét megnyerő Hiller így a hat ellenzéki pártból már három támogatását bírja.

A Momentum korábban amellett kardoskodott, hogy mind a 106 körzetben legyen előválasztás.

A szervezet jelentése szerint csak így érhetjük el globálisan a karbonsemlegességet 2050-re.

A román szocdemek volt elnöke jelenleg is börtönben ül, azonban most egy újabb ügyben ismét vádat emeltek ellene.

A hét kérdése

Ha igen, mivel oltottak? Ha nem, miért nem oltattad még be magad? Nem reprezentatív felmérés az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás