Saját magával reklámozza a kézfertőtlenítést a volt lengyel miniszterelnök

Szerző: Petróczi Rafael
2021.01.05. 08:34

Leszek Miller ezer palack #leszekmiller-es feliratú kézfertőtlenítővel parádézik az Európai Parlamentben.

Saját magával reklámozza a kézfertőtlenítést a volt lengyel miniszterelnök

Azt is mondhatnánk, tulajdonképpen várható volt, hogy a koronavírus-járvány vizuálisan is meg fogja szülni a maga politikai marketingtermékeit: nos, az előzetes várakozásokat Leszek Miller, a lengyelek Horn Gyulája teljesítette be, aki

saját nevével felcímkézve, #leszekmiller felirattal ellátott kézfertőtlenítővel grasszál az Európai Parlament folyosóin.

CSAK HOGY SENKINEK NE LEGYENEK KÉTSÉGEI: A #LESZEKMILLER ALÁ AZÉRT ODAÍRATTA AZ EP-KÉPVISELŐ, HOGY Ő EGY EP-KÉPVISELŐ. FORRÁS: A POLITICO BRÜSSZELI HÍRLEVELE

Mint azt a politikai pályafutását a hatvanas években a kommunistáknál kezdő, országát végül miniszterelnökként a maga alapította Baloldali Demokratikus Szövetség (SLD) élén az Unióba bevezető, tavaly májusban pedig európai parlamenti képviselővé választott politikus a Politico brüsszeli hírlevelének elmondta: ezzel is szeretné emlékeztetni az embereket, hogy kezeink tisztántartása az egyik legfontosabb preventív intézkedés a koronavírus-fertőzés ellen.

Mint az a Politico hírleveléből kiderül,

limitált kiadásról van szó: összesen ezer palack Leszek Miller-es kézfertőtlenítőt rendelt meg az európai parlamenti képviselő egy lengyel gyártótól.

A volt szocialista kormányfő egyébként nincs egyedül az ilyesfajta marketingakciókkal, Magyarországon is találni példát hasonlóra: a közel hatezer fős, Pest megyei Tápiószelén az addig regnáló, független polgármester, Kovács Ferenc a saját arcképével ellátott söröket osztogatott a 2019-es önkormányzati kampányban, alatta a felirattal: „Hallgass a szívedre… Szavazz a Ferire!” Igaz, hiába, mert a tápiószeleiek inkább mást szavaztak meg polgármesternek.

A kézfertőtlenítőjével parádézó Leszek Millernek sem jönne rosszul, ha inkább erről beszélnének a lengyelek, mintsem arról, hogy 17 másik politikus és híresség mellett őt is soron kívül beoltották egy varsói klinikán a koronavírus elleni vakcinával – miközben a lengyel oltási terv szerint még csupán az egészségügyi dolgozók kaphatnák azt meg. A klinika indoklása szerint a 18 közéleti személyiség egy oltáspárti kampány nagykövetei lettek volna, ezért adták be nekik az oltást – ez azonban nem akadályozta meg, hogy országos botrány legyen az ügyből, amit egyébként pont Leszek Miller robbantott ki azzal, hogy Twitter-oldalára posztolta az oltásról szóló dokumentumokat.

Leszek Millerrel egyébként már az Azonnalinak is meggyűlt a baja: a 2019-es európai parlamenti választás után készítettünk volna interjút a nagy múltú politikussal, aki azonban megsértődött és elrohant az interjú helyszínéről, amikor kollegáink a kommunista múltjáról akarták kérdezni. Ezt követően abba azért belement az akkor frissen megválasztott MEP, hogy írásban válaszoljon a kérdéseinkre: ezt és a kirohanás előtti párbeszédet itt tudod elolvasni.

NYITÓKÉP: Leszek Miller / Facebook

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek