Trump fia kiakadt, de kiderült, hogy csak poén volt az „amen és awomen”

2021.01.05. 17:19

Majdnem az Orbán-féle asszonyság-gate-tel vetekedett Amerikában az amen-awomen-ügy, de kiderült, az utóbbi mégsem világtörténelmi jelentőségű.

Trump fia kiakadt, de kiderült, hogy csak poén volt az „amen és awomen”

A kormánypárti sajtó egyöntetűen, de a magyar sajtóban mások is átvették a hírt, mely szerint egy amerikai Demokrata Párti képviselő, Emanuel Cleaver a 117. kongresszusi alakuló ülés elején nem csak azzal zárta a beszédét, ámen, hanem azzal is, hogy

„awomen”.

Maga Donald Trump fia tweetelte, ki, hogy az ámen latinul annyit tesz, úgy legyen, (egyébként héber eredetű szó), és hogy mindennek a teteje, hogy

ebből is genderkérdést csinálnak a tudjukkik.

„Ez az, amire szavaztatok?", tette fel a költői kérdést az ifjabb Donald. 

Cleaver, aki amúgy metodista lelkész, tehát nem teljesen fogalmatlan a témában, persze

csak viccelt,

amikor azzal zárta az esküt, „amen and awomen”. „Könnyed vicc volt”, idézi őt a TMZ, és csalódottságának adott hangot, amiért félreértelmezték és félremagyarázták a szavait olyan emberek, mint az ifjabbik Trump, hogy növeljék az ország megosztottságát és sértettséget kavarjanak. A Demokrata Párt képviselője csupán egy gesztust tett a Kongresszusba kerülő nagy számú nőnek, ahogy a Képviselőházba választott nőknek is. Így Cleaver azért fog imádkozni, hogy Isten adjon erőt legyűrni ezeket a szörnyű időket, és adjon bátorságot ahhoz, hogy a nemzet gyógyulásáért fogjon össze.

NYITÓKÉP: A Capitol Building, ahol az Egyesült Államok Kongresszusa ülésezik / Wikimedia Commons

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek