+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ágoston Dániel
2020. december 31. csütörtök, 16:16
Szerencsére nekünk történelmi hagyatékunk a sírva vigadás, úgyhogy ennek szellemében ajánlunk most néhány szettet és playlistet!

Abban talán mind megállapodhatunk, hogy 2020 némileg nyomasztó év volt. Valahol közben mind reménykedtünk abban, hogy szilveszter éjjelén már felszabadultan búcsúztathatjuk az évet, de ezt is kénytelenek leszünk szűk körben, családias házibulikban tölteni. Szerencsére nekünk történelmi hagyatékunk a sírva vigadás, úgyhogy ennek szellemében ajánlunk most néhány szettet és playlistet, amelyek

 

bár nem hordozzák magukban a hurráoptimizmust, viszont kiváló háttérzenék lehetnek az év utolsó estjére.

 

7. Aki tartani kívánja az évközbeni hangulatot, annak kiváló verzió lehet a legnagyobb post-punk portál által összerakott playlist. Gothok előnyben, meg azok, akik szerint a vidám zene maga a borzalom, ugyanakkor derűs egykedvűségben töltik az ünnepeket, amíg mindenki más a szilvesztei tévékabarékon hahotázik. 

 

 

6. Ha valaki inkább a pszichedelikusabb, nyugodtabb oldalát fogná meg a bulinak, akkor itt van The Gaslamp Killer legfrissebb mixe, ami önmagában egy komoly trip az elme számára, amellyel totál nyugalomban szállhatunk át a 2021-es évbe.

 

 

5. KRTM újgenerációs előadónak számít a techno színtéren, aki meglehetősen radikális vonalat képvisel azon belül. Éppen ezért volt zseniális meglepetés a HATE számára készített podcastje, amely végig egy csodás, meditatív ambient és dark ambient zenékből tevődik össze. A húzós, hangos és kemény év feledtetésére tökéletes lesz azok számára, akik teljes chillben akarják tölteni a szilvesztert.

 

4. Dave Clarke tök nyilvánvalóan az egyik legkirályabb techno DJ, akit a techno bárójaként is szokás emlegetni. Sokoldalúságának köszönhetően azonban bőven túlmutat az érdeklődése a veretikül pakolásán, és mivel egy szokatlan év van mögöttünk, álljon itt tőle is egy szokatlanabb mix, amit az ünnepi szezonra készített nem-techno zenékből.

 

3. Amennyiben valaki mégis inkább egy bulizósabb, de beszélgetések mögé szánt szettre hányná-vetné meg 2020 történéseit, akkor annak HCPXO nemrégiben produkált Boiler Room mixe lesz a befutó.

 

2. A reszelősebb, masszívabb indusztriális-elektronikus vonalon hasítók, akik adott esetben mozognának is a nappaliban egy TV-re kirakott szettre, biztosan szeretni fogják az éppen feltörő magyar DJ/rendező, Rekatze legutóbbi szettjét modern EBM, táncorientált indusztiál, kézműves magyar termék:

 

 

1. Végül, de nem utolsósorban, aki a populárisabb vonalat preferálja, annak itt van a zseniális Deadmau5, akitől ugyancsak egy nem megszokott szettet ajánlunk. Az alábbi videó sokkal inkább egy Testpilot szett (amely Deadmau5 EDM-en kívüli techno alteregója), amelyet márciusban rögzített a stúdiójában.

 

 

FOTÓ: Házibuli, 1980

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb humanitárius válság van kialakulóban a spanyol-marokkói partoknál. Az okok a két állam közötti feszültségre vezethetők vissza.

Összesen 53 ötlet közül választhatnak a budapestiek, amik közül a legtöbb szavazatot kapó projekteket a főváros meg is fogja valósítani.

A veszélyhelyzetet ugyan már ősz előtt is feloldhatja a kormány, de ez sokat nem jelent.

A 2014-ben és 2018-ban is Budapest 16. számú választókerületét megnyerő Hiller így a hat ellenzéki pártból már három támogatását bírja.

A Momentum korábban amellett kardoskodott, hogy mind a 106 körzetben legyen előválasztás.

A szervezet jelentése szerint csak így érhetjük el globálisan a karbonsemlegességet 2050-re.

A román szocdemek volt elnöke jelenleg is börtönben ül, azonban most egy újabb ügyben ismét vádat emeltek ellene.

A hét kérdése

Ha igen, mivel oltottak? Ha nem, miért nem oltattad még be magad? Nem reprezentatív felmérés az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás