+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ágoston Dániel
2020. december 31. csütörtök, 16:16
Szerencsére nekünk történelmi hagyatékunk a sírva vigadás, úgyhogy ennek szellemében ajánlunk most néhány szettet és playlistet!

Abban talán mind megállapodhatunk, hogy 2020 némileg nyomasztó év volt. Valahol közben mind reménykedtünk abban, hogy szilveszter éjjelén már felszabadultan búcsúztathatjuk az évet, de ezt is kénytelenek leszünk szűk körben, családias házibulikban tölteni. Szerencsére nekünk történelmi hagyatékunk a sírva vigadás, úgyhogy ennek szellemében ajánlunk most néhány szettet és playlistet, amelyek

 

bár nem hordozzák magukban a hurráoptimizmust, viszont kiváló háttérzenék lehetnek az év utolsó estjére.

 

7. Aki tartani kívánja az évközbeni hangulatot, annak kiváló verzió lehet a legnagyobb post-punk portál által összerakott playlist. Gothok előnyben, meg azok, akik szerint a vidám zene maga a borzalom, ugyanakkor derűs egykedvűségben töltik az ünnepeket, amíg mindenki más a szilvesztei tévékabarékon hahotázik. 

 

 

6. Ha valaki inkább a pszichedelikusabb, nyugodtabb oldalát fogná meg a bulinak, akkor itt van The Gaslamp Killer legfrissebb mixe, ami önmagában egy komoly trip az elme számára, amellyel totál nyugalomban szállhatunk át a 2021-es évbe.

 

 

5. KRTM újgenerációs előadónak számít a techno színtéren, aki meglehetősen radikális vonalat képvisel azon belül. Éppen ezért volt zseniális meglepetés a HATE számára készített podcastje, amely végig egy csodás, meditatív ambient és dark ambient zenékből tevődik össze. A húzós, hangos és kemény év feledtetésére tökéletes lesz azok számára, akik teljes chillben akarják tölteni a szilvesztert.

 

4. Dave Clarke tök nyilvánvalóan az egyik legkirályabb techno DJ, akit a techno bárójaként is szokás emlegetni. Sokoldalúságának köszönhetően azonban bőven túlmutat az érdeklődése a veretikül pakolásán, és mivel egy szokatlan év van mögöttünk, álljon itt tőle is egy szokatlanabb mix, amit az ünnepi szezonra készített nem-techno zenékből.

 

3. Amennyiben valaki mégis inkább egy bulizósabb, de beszélgetések mögé szánt szettre hányná-vetné meg 2020 történéseit, akkor annak HCPXO nemrégiben produkált Boiler Room mixe lesz a befutó.

 

2. A reszelősebb, masszívabb indusztriális-elektronikus vonalon hasítók, akik adott esetben mozognának is a nappaliban egy TV-re kirakott szettre, biztosan szeretni fogják az éppen feltörő magyar DJ/rendező, Rekatze legutóbbi szettjét modern EBM, táncorientált indusztiál, kézműves magyar termék:

 

 

1. Végül, de nem utolsósorban, aki a populárisabb vonalat preferálja, annak itt van a zseniális Deadmau5, akitől ugyancsak egy nem megszokott szettet ajánlunk. Az alábbi videó sokkal inkább egy Testpilot szett (amely Deadmau5 EDM-en kívüli techno alteregója), amelyet márciusban rögzített a stúdiójában.

 

 

FOTÓ: Házibuli, 1980

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hetvenöt éve írta alá azt az egyezményt, amely lehetőséget adott Csehszlovákiának arra, hogy területéről magyar lakosokat telepítsen át Magyarországra, és fordítva.

A kontinens legjobb sorozatával, archívumával, tojástörőjével és még sok minden mással!

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás