Kilenc megvilágító erejű Insta-kontent magyar politikusoktól, amikről kár volt lemaradnod 2020-ban!

Szerző: Varsányi Bence
2020.12.27. 08:01

Tudjátok, hogy mi a közös Fekete-Győr Andrásban, Németh Szilárdban és Lezsák Sándorban? A maguk nemében mind a hárman kiváló Instagram-oldalt tartanak fent. Mutatjuk az év legjobb tartalmait, amiket minden influenszer megirigyelhetne!

Kilenc megvilágító erejű Insta-kontent magyar politikusoktól, amikről kár volt lemaradnod 2020-ban!

Az információs érában, amikor brutális mennyiségű tartalom szakad ránk a képernyőkön nap mint nap, a lényegtelen kiszűrésének és a lényeges kiemelésének képessége fontosabb, mint valaha.

Ugyan mi lehetne lényegesebb egy párt politikájára nézve, minthogy mit főznek, mit esznek, mit isznak, vagy épp mit hordanak a politikusaik?

Az Azonnalinál mindig a sokrétű tájékoztatást tűzzük ki célként magunk elé, így biztosan nem fogjuk elengedni az újévbe a kedves olvasókat anélkül, hogy megmutatnánk azokat a bejegyzéseket és történeteket a magyar Instagramról, amik nélkül nem is lehetne értelmezni a hazai pártok politikáját!

9. Németh Szilárd a rezsi után a szegediek magasságát is csökkenti

Ugyan a bejegyzés tanúsága szerint a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Szegeden járt, a kép alapján véletlenül Lilliputban köthetett ki.

8. Ungár Péter ledobja az esztétikai atombombát

Az LMP-s országgyűlési képviselő is felült a hypevonatra, és szerzett magának egy befektetésnek sem rossz Lidl-cipőt – bár szerintünk azért nem ez az út vezet a Vogue címlapjára. Nem sokkal később fel is röppent a hír, hogy a kormány kiszoríthatja Magyarországról a Lidlt. Véletlen? Aligha!

7. Kósa Lajos megmagyarázza a dadaista nyilatkozatait

Mondtuk, hogy az ilyen tartalmak nélkül nem lehet teljesen megérteni a magyar politikát: Kósa Lajos szürrealista performanszművészetének megfejtését sokan keresik már évek óta, a választ pedig lehet, hogy pont ebben az év eleji Insta-sztoriban kaphatjuk meg. Mindent a választópolgárokért!

6. Beadós vacsora Donáth Annával

A magyar politikamániásoknak talán nem mondunk újat azzal, hogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke gyakorlatilag az Instagramon lakik. Kérdés viszont, hogy Donáth Anna mennyire örülhetett neki, amikor a pártelnök a tavaszi csapatépítőjükön az ő kajálós fejeivel kívánta bemutatni a Momentum emberi arcát.

5. Orbán Viktor örül az uborkájának

Orbán uborkázása a 2020-as év megkerülhetetlen belpolitikai eseményei közé tartozott, aminek záróakkordjaként a kormányfő jobban örült az elkészült koviubinak, mint amikor csatát nyert a brüsszeli bürokraták ellen. Ha pedig a miniszterelnök örül, akkor az ország is örül.

4. Lezsák Sándor palacsintát süt a Kossuth Rádió vízállásjelentésére

Ha lenne Instagram-különdíj az Azonnalinál, azt minden bizonnyal egyhangú döntéssel az Országgyűlés alelnökének ítélnénk, akinek a közösségi oldala a legmeggyőzőbb érv amellett, hogy miért kéne kötelezővé tenni hetven éves kor felett az instázást. Van itt minden: gyerekkori fotó medveboccsal a búcsúban, képek a feleség muskátlijairól és fotómontázs az OBI-ban vásárolt citromfáról. Őszinte, pózolástól mentes közösségi oldalával Lezsák kicsit mindenkinek a nagypapája, de azért a tartalmai mögött néha David Lyncht sejtjük.

3. Németh Szilárd összeönti a maradékot

Őszinteségben a rezsibiztos is élen jár, aki nemcsak a fenszi pacalpörköltjeiről és gulyásairól lő képet Instára, hanem erről a látványra kevésbé jól sikerült borsós makaróniról is, amivel kapcsolatban az egyetlen pozitívum, amit el tudunk mondani, hogy legalább nem spenótos tejbegríz.

2. Néppárti uzsonna Jakab Péterrel

Sokáig nem értettük, hogy a Jobbik elnöke miért kérdezi meg szinte minden nap a követőitől, hogy náluk mi volt az ebéd vagy a vacsora, de végül rájöttünk: valószínűleg ezzel a költséghatékony közvélemény-kutatással mérték, hogy megéri-e baloldali néppárttá alakítanuk a Jobbikot. Bizonyára sok munkásétket küldhettek be a követők, mert a párt végül beleállt az összefogásba, Jakab pedig májkrémmel és paprikával jelentette be a néppártosodás sikerét. Végre egy politikus, aki érti a XXI. századot!

1. Fekete-Győr András férfidekoltázst villant

„A lehetetlen nem létezik” – gondolta a Momentum elnöke, majd olyan mellszőrzetet villantott Insta-szorijában, hogy David Hasselhoff nyílt levélben köszönte meg neki a Baywatch teljes stábjának nevében. Értjük, hogy a politikusok fontosnak tartják megmutatni az emberi oldalukat is, de most akaratunkon kívül a kényelmesnél talán egy kicsivel közelebb kerültünk a fiatal pártvezérhez.

NYITÓKÉP: Azonnali-montázs

Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek