+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Varsányi Bence
2020. december 27. vasárnap, 08:01
Tudjátok, hogy mi a közös Fekete-Győr Andrásban, Németh Szilárdban és Lezsák Sándorban? A maguk nemében mind a hárman kiváló Instagram-oldalt tartanak fent. Mutatjuk az év legjobb tartalmait, amiket minden influenszer megirigyelhetne!

Az információs érában, amikor brutális mennyiségű tartalom szakad ránk a képernyőkön nap mint nap, a lényegtelen kiszűrésének és a lényeges kiemelésének képessége fontosabb, mint valaha.

 

Ugyan mi lehetne lényegesebb egy párt politikájára nézve, minthogy mit főznek, mit esznek, mit isznak, vagy épp mit hordanak a politikusaik?

 

Az Azonnalinál mindig a sokrétű tájékoztatást tűzzük ki célként magunk elé, így biztosan nem fogjuk elengedni az újévbe a kedves olvasókat anélkül, hogy megmutatnánk azokat a bejegyzéseket és történeteket a magyar Instagramról, amik nélkül nem is lehetne értelmezni a hazai pártok politikáját!

 

9. Németh Szilárd a rezsi után a szegediek magasságát is csökkenti

 

 

Ugyan a bejegyzés tanúsága szerint a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Szegeden járt, a kép alapján véletlenül Lilliputban köthetett ki.

 

8. Ungár Péter ledobja az esztétikai atombombát

 

 

Az LMP-s országgyűlési képviselő is felült a hypevonatra, és szerzett magának egy befektetésnek sem rossz Lidl-cipőt – bár szerintünk azért nem ez az út vezet a Vogue címlapjára. Nem sokkal később fel is röppent a hír, hogy a kormány kiszoríthatja Magyarországról a Lidlt. Véletlen? Aligha!

 

7. Kósa Lajos megmagyarázza a dadaista nyilatkozatait

 

 

Mondtuk, hogy az ilyen tartalmak nélkül nem lehet teljesen megérteni a magyar politikát: Kósa Lajos szürrealista performanszművészetének megfejtését sokan keresik már évek óta, a választ pedig lehet, hogy pont ebben az év eleji Insta-sztoriban kaphatjuk meg. Mindent a választópolgárokért!

 

6. Beadós vacsora Donáth Annával

 

 

A magyar politikamániásoknak talán nem mondunk újat azzal, hogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke gyakorlatilag az Instagramon lakik. Kérdés viszont, hogy Donáth Anna mennyire örülhetett neki, amikor a pártelnök a tavaszi csapatépítőjükön az ő kajálós fejeivel kívánta bemutatni a Momentum emberi arcát.

 

5. Orbán Viktor örül az uborkájának

 

 

Orbán uborkázása a 2020-as év megkerülhetetlen belpolitikai eseményei közé tartozott, aminek záróakkordjaként a kormányfő jobban örült az elkészült koviubinak, mint amikor csatát nyert a brüsszeli bürokraták ellen. Ha pedig a miniszterelnök örül, akkor az ország is örül.

 

4. Lezsák Sándor palacsintát süt a Kossuth Rádió vízállásjelentésére

 

 

Ha lenne Instagram-különdíj az Azonnalinál, azt minden bizonnyal egyhangú döntéssel az Országgyűlés alelnökének ítélnénk, akinek a közösségi oldala a legmeggyőzőbb érv amellett, hogy miért kéne kötelezővé tenni hetven éves kor felett az instázást. Van itt minden: gyerekkori fotó medveboccsal a búcsúban, képek a feleség muskátlijairól és fotómontázs az OBI-ban vásárolt citromfáról. Őszinte, pózolástól mentes közösségi oldalával Lezsák kicsit mindenkinek a nagypapája, de azért a tartalmai mögött néha David Lyncht sejtjük.

 

3. Németh Szilárd összeönti a maradékot

 

 

Őszinteségben a rezsibiztos is élen jár, aki nemcsak a fenszi pacalpörköltjeiről és gulyásairól lő képet Instára, hanem erről a látványra kevésbé jól sikerült borsós makaróniról is, amivel kapcsolatban az egyetlen pozitívum, amit el tudunk mondani, hogy legalább nem spenótos tejbegríz.

 

2. Néppárti uzsonna Jakab Péterrel

 

 

Sokáig nem értettük, hogy a Jobbik elnöke miért kérdezi meg szinte minden nap a követőitől, hogy náluk mi volt az ebéd vagy a vacsora, de végül rájöttünk: valószínűleg ezzel a költséghatékony közvélemény-kutatással mérték, hogy megéri-e baloldali néppárttá alakítanuk a Jobbikot. Bizonyára sok munkásétket küldhettek be a követők, mert a párt végül beleállt az összefogásba, Jakab pedig májkrémmel és paprikával jelentette be a néppártosodás sikerét. Végre egy politikus, aki érti a XXI. századot!

 

1. Fekete-Győr András férfidekoltázst villant

 

 

„A lehetetlen nem létezik” – gondolta a Momentum elnöke, majd olyan mellszőrzetet villantott Insta-szorijában, hogy David Hasselhoff nyílt levélben köszönte meg neki a Baywatch teljes stábjának nevében. Értjük, hogy a politikusok fontosnak tartják megmutatni az emberi oldalukat is, de most akaratunkon kívül a kényelmesnél talán egy kicsivel közelebb kerültünk a fiatal pártvezérhez.

 

NYITÓKÉP: Azonnali-montázs

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az Azonnali szolidaritást
vállal a Klubrádióval: egyszeri alkalommal, hétfőn a Facebook-oldalunkon mi is élőben közvetítjük Bolgár György betelefonálós műsorát.

Azt is közölte a rendőrség, hogy a minipárt elnökét nem három, csak két óráig tartották bent, miután nem akarta igazolni magát a Gődény-féle tüntetésen.

A Feröer-szigetek lakóit nem különösen izgatja egyelőre a járvány harmadik hulláma.

Civilek is indulhatnak rajta, ha előre nyilatkoznak arról, hogy győzelmük esetén melyik párt frakciójába ülnének be. Aki 2022 áprilisáig betölti a 18. életévét, részt vehet az előválasztáson.

Hetvenöt éve írták alá azt az egyezményt, amely lehetőséget adott Csehszlovákiának arra, hogy területéről magyar lakosokat telepítsen át Magyarországra, és fordítva.

A kontinens legjobb sorozatával, archívumával, tojástörőjével és még sok minden mással!

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás