Kacatok helyett tudást: idén karácsonykor tanuljunk meg gitározni! Adventi naptár #23

2020.12.23. 08:08

Az ajándékozásra már régóta rosszul tekintünk, hiszen a legfontosabb nem a tárgy, hanem a gondolat, amit jelképez. Idén új telefon helyett gitárra, új előfizetés helyett pedig gitártanárra költsünk!

Kacatok helyett tudást: idén karácsonykor tanuljunk meg gitározni! Adventi naptár #23

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

Az ajándékozással a legnagyobb probléma, hogy sokszor nem tudjuk, hogy milyen tárgynak örülne leginkább a megajándékozott fél, így az ajándék sorsa gyakran a visszaváltás lesz, vagy esetleg a fiókba kerül.

Mi lenne, ha idén felesleges kacatok helyett élményt vagy tudást ajándékoznánk szeretteinknek?

A zenét nemcsak hallgatni jó, hanem művelni is, így idén karácsonykor tökéletes ajándék lehet egy gitár vagy ukulele az olyan családtagnak vagy barátnak, aki már régóta mondogatja, hogy milyen jó lenne megtanulni egy hangszeren.

Szerencsére az internetnek hála sok olyan videót találni, amivel az alapok könnyen elsajátíthatók, de aki komolyabban szeretné venni a dolgot, az ne bízza a véletlenre, és iratkozzon be egy tanárhoz: az eleinte csak Debrecenben, de már Budapesten, Cegléden, sőt, még Marosvásárhelyen is működő Rocksuli erre remek lehetőséget ad. Itt az éneklésen kívül nemcsak gitáron vagy basszusgitáron, de akár ütős-, fúvós- vagy vonóshangszeren, esetleg billentyűzni is megtanulhat az ember, korosztálytól függetlenül.

A Rocksuli tanárai a koronavírus-járványra tekintettel online is adnak órákat, de ha valaki inkább személyesen tanulna, annak sem kell aggódnia: a foglalkozások eleve egyénileg történnek hetente egyszer, így könnyen betartható a megfelelő védőtávolság.

Maga az oktatás is egyénre szabott, így mindenki a saját, kényelmes tempójában haladhat,

és a tudás mellett a zenélés szeretetét is elsajátíthatja. Elképzelhető, hogy valakinek pár foglalkozás is elég, hogy megtanuljon eljátszani egy Jimi Hendrix-szólót – de elég kitartással bárki eljuthat idáig. Mindenesetre a Rocksuli tanárai abban nyújtanak segítséget, hogy a közösen lefektetett célokat szépen-lassan, de mindenki elérje.

A zene öröménél csak a zenélés öröme jobb, és ha valaki régóta szeretne megtanulni hangszeren játszani, akkor sokat nem is kell gondolkodnunk, hogy idén mi legyen számára a karácsonyi ajándék.

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek