+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. december 23. szerda, 08:08
Az ajándékozásra már régóta rosszul tekintünk, hiszen a legfontosabb nem a tárgy, hanem a gondolat, amit jelképez. Idén új telefon helyett gitárra, új előfizetés helyett pedig gitártanárra költsünk!

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

Az ajándékozással a legnagyobb probléma, hogy sokszor nem tudjuk, hogy milyen tárgynak örülne leginkább a megajándékozott fél, így az ajándék sorsa gyakran a visszaváltás lesz, vagy esetleg a fiókba kerül.

 

Mi lenne, ha idén felesleges kacatok helyett élményt vagy tudást ajándékoznánk szeretteinknek?

 

A zenét nemcsak hallgatni jó, hanem művelni is, így idén karácsonykor tökéletes ajándék lehet egy gitár vagy ukulele az olyan családtagnak vagy barátnak, aki már régóta mondogatja, hogy milyen jó lenne megtanulni egy hangszeren.

 

Szerencsére az internetnek hála sok olyan videót találni, amivel az alapok könnyen elsajátíthatók, de aki komolyabban szeretné venni a dolgot, az ne bízza a véletlenre, és iratkozzon be egy tanárhoz: az eleinte csak Debrecenben, de már Budapesten, Cegléden, sőt, még Marosvásárhelyen is működő Rocksuli erre remek lehetőséget ad. Itt az éneklésen kívül nemcsak gitáron vagy basszusgitáron, de akár ütős-, fúvós- vagy vonóshangszeren, esetleg billentyűzni is megtanulhat az ember, korosztálytól függetlenül.

 

A Rocksuli tanárai a koronavírus-járványra tekintettel online is adnak órákat, de ha valaki inkább személyesen tanulna, annak sem kell aggódnia: a foglalkozások eleve egyénileg történnek hetente egyszer, így könnyen betartható a megfelelő védőtávolság.

 

Maga az oktatás is egyénre szabott, így mindenki a saját, kényelmes tempójában haladhat,

 

és a tudás mellett a zenélés szeretetét is elsajátíthatja. Elképzelhető, hogy valakinek pár foglalkozás is elég, hogy megtanuljon eljátszani egy Jimi Hendrix-szólót – de elég kitartással bárki eljuthat idáig. Mindenesetre a Rocksuli tanárai abban nyújtanak segítséget, hogy a közösen lefektetett célokat szépen-lassan, de mindenki elérje.

 

A zene öröménél csak a zenélés öröme jobb, és ha valaki régóta szeretne megtanulni hangszeren játszani, akkor sokat nem is kell gondolkodnunk, hogy idén mi legyen számára a karácsonyi ajándék.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

Márciusban újra tárgyalnak majd róla a tagállamok vezetői.

Tudják, hogy idén is lesöpri a Fidesz a javaslatukat, ám 2022 után szerintük meglesz az ügynöknyilvánosság. Keresztes László Lórántot, az LMP frakcióvezetőjét kérdeztük.

Egy amerikai középiskolai fúvószenekarban megvalósított megoldás kétségtelenül kényelmetlen, de az igazgató szerint a gyerekek legalább
újra együtt zenélhetnek.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás