+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Renczes Ágoston
2020. december 19. szombat, 13:17
Hitelmoratórium, járulékelengedés és bértámogatás, csökkenő iparűzési adó, kedvezményes hitel a gyerekes családoknak. Mutatjuk az új intézkedéseket.

A miniszterelnök a pénteki szokásos Kossuth rádiós interjújában jelentette be, hogy szombaton is bejelent: új gazdaságvédelmi akcióterv jön. Orbán Viktor a szombat koradélután a Facebook-oldalára feltöltött videóban ismertette a gazdaságvédelmi akcióterv családokat és a vállakozásokat védeni hivatott új rendelkezéseit:

 

+ A családok és vállalkozások hitelvisszafizetési moratóriuma fél évvel, július elsejéig meghosszabodik; csak annak kell felkeresnie a bankját, aki törleszteni szeretne.

 

+ A kormány a járványügyi intézkedések miatt ideiglenes bezárásra kényszerült válallkozásokat decemberben és januárban is a bérköltségek két harmadának elengedésével és átvállalásával támogatja. A járulékok elengedését és a bértámogatást a vendéglátóhelyek, a szállodák és az idegenforgalmi vállalkozások mellett ezúttal a magán buszos vállakozások is igényelhetik.

 

+ A kis- és középvállakozások, valamint az egyéni vállakozók iparűzési adója január elsejétől a felére csökken. A 25 ezer fő alatti települések a kormánytól támogatást kapnak a kieső bevételek kompenzálására, az ennél nagyobb települések pénzügyi helyzetét egyenként tekintik majd át.

 

+ A gyereket nevelő és váró családokat hatmillió forintig kedvezményes, maximum három százalékos kamatozású lakásfelújítási hitellel segítik. Ebből hárommillió forint vissza nem térítendő támogatás lesz, ami a felújítás végén, utólag igényelhető.

 

A miniszterelnök hangsúlyozta: bízik abban, hogy ezekkel az intézkedésekkel az emberek élete mellett a munkahelyeket is sikerül megmenteni.

 

NYITÓKÉP: Orbán Viktor / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A német Zöldek hétfőn döntik el: Baerbockkal vagy Habeckkel lesz-e esélyük az ország történetében először zöld kancellárt adni. Vajon kit és mit támogatnak a két magyar zöldpártnál? Megkérdeztük.

Az iskolák is újra teljesen nyitva vannak, bár az osztályokban továbbra is viselni kell a maszkot. Az országban heteken belül jöhet a teljes nyitás.

Az orosz cég így biztosan nem vehet részt a dukovany-i atomerőmű bővítésében. Szombaton Csehország 18 orosz diplomatát utasított ki.

Szilágyi György Jobbik-alelnököt indítják Jakab Péterék az előválasztáson a Budapest 14. választókerületben, ahol az előző két parlamenti választáson a Fidesz jelöltje nyert.

Az Európai Bizottság német elnöke protokollhibát vétett, amikor a kabinetfőnökével utasíttatta vissza az ukrán elnök meghívását Kijevbe.

Elszabadult a képregényboom Magyarországon, tele vagyunk jobbnál jobb címekkel: ötöt ajánlunk a klasszikusoktól Harari világmegfejtéséig!

Budapest a költségvetéséből egymilliárd forintot különített el arra, hogy a politikusok helyett a városlakók dönthessék el, hogy mit fejlesszenek ebből a pénzből. De mire akarják költeni az adóforintokat a budapestiek?

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás