+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. december 18. péntek, 12:43
A leköszönő amerikai elnök állítólag gúnyt űzött Atlantic Cityből, így a város aukcióra bocsátja lepusztult kaszinójának lerombolási jogát.

2021 januárjában le fogják rombolni Donald Trump egyik régi, mára elhagyatottan álló kaszinóját a New Jersey állambeli Atlantic Cityben, és

 

ha eleget fizetsz érte, akár te is megnyomhatod a robbantás indítógombját!


Történt ugyanis, hogy miután Trump 2009-ben elvitte a pénzét a térségből, azt nyilatkozta, hogy „sok pénzt csinált, majd lelépett”.

 

A város polgármestere, Marty Small szerint ezzel a megszólalásával gúnyt űzött Atlantic Cityből, így

 

az épület egyébként is időszerű lerombolásából aukciót csinálnak:

 

a legtöbb pénzt kínáló saját maga nyomhatja meg a robbantást elindító gombot. A polgármester reményei szerint több mint egymillió dollárért fog elkelni a lehetőség a befolyó összeget pedig egy gyerekeknek iskola utáni és nyári programokat szervező klubnak adományozzák majd.

 

A Trump Plaza kaszinó 1984-ben nyitotta meg kapuit, és 2014-ben zárt be, azóta pedig javíthatatlan állapotba került, ezért jövő év január 29-re ütemezték a lerombolását.

 

Trump kaszinója fénykorában népszerű hely volt a kaszinóiról és sétányáról híres Atlantic Cityben, és

 

sok rangos bokszmérkőzésnek is helyt adott az épület, amiket Trump is előszeretettel látogatott.

 

A pénzért rombolás egyébként egyre népszerűbb a világon, Budapesten is számos „rombolószoba” vagy dühöngő létezik, ahol egy meghatározott összegért különböző tárgyakat verhetnek szét a feszültségüket levezetni vágyók.

 

 

NYITÓKÉP: A Trump Plaza 2003-ban. Tom in NYC / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Varga Balázs, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szükség lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra. A Helyzetnek elmondta, miért.

Kijöttek a közlönyben a csütörtökön bejelentett szigorítások részletei.

A volt SZDSZ-es politikus interjújában arról beszélt, az ellenzéknek a kis pártokat is beépítve nemzeti szövetséget alkotva kéne szabadságharcba indulnia a Fidesz ellen.

A bajor kormányfő közölte: a magyar kormánypártnak nincs többé helye az Európai Néppárt közösségében. Nem először fejezi ki, hogy véget ért a Fidesz és a CSU közötti jó kapcsolat.

Szerinte párttársait csak a miniszteri székek érdeklik.

A belarusz hatóságok szerint Szvjatlana Cihanouszkaja „hatalmas lázadást” szervezett az elnökválasztás után, és át akarta venni több önkormányzatban is a hatalmat.

Szijjártót Szlovákia barátjának tartja, Orbán tanácsára fordult hozzá, hogy segítsen felvenni a kapcsolatot az oroszokkal.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás