+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Renczes Ágoston
2020. december 18. péntek, 08:10
Sokak szerint a könyv a legjobb ajándék, de mást is találsz a Klauzál téri könyvesboltban, ahonnan még az utolsó pillanatban is beszerezhetsz egy menő ajándékot.

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

Mindenki ismer olyan művészetrajongót, akinek a bibliofília az alapbetegsége. Ha a szeretteid között is van ilyen, és még nem vettél neki ajándékot, akkor irány a Klauzál13

 

Belső-Erzsébetvárosban, a Klauzál téren található bolt a főleg művészeti albumokban utazó magyar Vince Kiadó egyik hivatalos könyvesboltja.

 

Ha a magyar fotó, iparművészet vagy építészet témakörében keresel csinos albumokat,

 

a Klauzál13-ban megtalálod őket, de ha a világhírű Taschen kiadó valamelyik kötetével villognál a fa alatt, akkor is jó helyen jársz. 

 

A Klauzál13-ban ráadásul nemcsak a Taschen köteteinek magyar kiadásait találod meg (amiket szintén a Vince ad ki), hanem

 

az eredeti Taschen-példányokból is széles választék vár:

 

a vékony füzetektől a középkori krónika méretű óriásokig, az antik művészeti albumoktól a klasszikus és kortárs erotikus fotóművészetet bemutató kötetekig terjed a kínálat.

 

Ha pedig nem könyvet vennél, karácsonyig a galériaként is működő könyvesboltban

 

magyar tervezők design termékeit is beszerezheted

 

a porcelánszobroktól kezdve a táskákon, hátizsákokon, fa- és kerámia ékszereken át egészen a hímzett képekig. 

 

 

A boltnak van még egy érdekessége: zsidósággal kapcsolatos és judaisztika témájú könyvekből is széles a kínálat, így akkor is megtalálod a számításod, ha nem karácsonyra, hanem hanukára keresel ajándékot.

 

Már csak pár nap van hátra; ha nem megúszós ajándékra hajtasz, a Klauzál13-ban biztos találsz valami szuper meglepetést, ráadásul ha itt vásárolsz, egy magyar kiadót és a magyar designereket is támogatod. 

 

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

A képviselő szerint most bizony az ombudsmannak kell a kormány rendelkezése ellen védenie az egészséghez való alapjogot Magyarországon.

Az ortodox egyház, a mulatósénekesek és a maszkviselés belengetett eltörlése se nagyon növelte a románok oltási kedvét, így a misztikumhoz fordultak.

A Tsúfos Tükör huszadik számában meg-mutatkozik, hogy kotsmázással, dorbézolással 's dínom-dánommal kísérti meg a' Gonosz, a' fene védetségi kártya pedig tsak a jámborságtól s' a' józanságtól védhet meg.

Nemcsak pénzt, hanem 20 liter fehérbort is adott, sőt még a polgármester magánbirtokán is dolgozott a panasztevő.

Öt év alatt négyszeresére nőtt az átadott új ingatlanok száma, aminek oka a koronavírus
előtti időkben keresendő.

Száznegyven éve koronázták meg a független Román Királyság első uralkodóját. Ennek apropóján elmeséljük, kik a román monarchisták főhősei.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás