Menő művészeti könyvek vagy magyar design? Klauzál13! Adventi naptár #18

Szerző: Renczes Ágoston
2020.12.18. 08:10

Sokak szerint a könyv a legjobb ajándék, de mást is találsz a Klauzál téri könyvesboltban, ahonnan még az utolsó pillanatban is beszerezhetsz egy menő ajándékot.

Menő művészeti könyvek vagy magyar design? Klauzál13! Adventi naptár #18

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

Mindenki ismer olyan művészetrajongót, akinek a bibliofília az alapbetegsége. Ha a szeretteid között is van ilyen, és még nem vettél neki ajándékot, akkor irány a Klauzál13

Belső-Erzsébetvárosban, a Klauzál téren található bolt a főleg művészeti albumokban utazó magyar Vince Kiadó egyik hivatalos könyvesboltja.

 

Ha a magyar fotó, iparművészet vagy építészet témakörében keresel csinos albumokat,

 

a Klauzál13-ban megtalálod őket, de ha a világhírű Taschen kiadó valamelyik kötetével villognál a fa alatt, akkor is jó helyen jársz. 

A Klauzál13-ban ráadásul nemcsak a Taschen köteteinek magyar kiadásait találod meg (amiket szintén a Vince ad ki), hanem

 

az eredeti Taschen-példányokból is széles választék vár:

 

a vékony füzetektől a középkori krónika méretű óriásokig, az antik művészeti albumoktól a klasszikus és kortárs erotikus fotóművészetet bemutató kötetekig terjed a kínálat.

Ha pedig nem könyvet vennél, karácsonyig a galériaként is működő könyvesboltban

 

magyar tervezők design termékeit is beszerezheted

 

a porcelánszobroktól kezdve a táskákon, hátizsákokon, fa- és kerámia ékszereken át egészen a hímzett képekig. 

A boltnak van még egy érdekessége: zsidósággal kapcsolatos és judaisztika témájú könyvekből is széles a kínálat, így akkor is megtalálod a számításod, ha nem karácsonyra, hanem hanukára keresel ajándékot.

Már csak pár nap van hátra; ha nem megúszós ajándékra hajtasz, a Klauzál13-ban biztos találsz valami szuper meglepetést, ráadásul ha itt vásárolsz, egy magyar kiadót és a magyar designereket is támogatod. 

 

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek