Itt az új nemzeti hiphop: ezúttal Dúró Dóra könyvdarálásáról rappel Dé:Nash

Szerző: Varsányi Bence
2020.12.18. 14:11

„Pakoljuk fullra a normalitáskát, égjen a másság, rakjad a máglyát!”

Itt az új nemzeti hiphop: ezúttal Dúró Dóra könyvdarálásáról rappel Dé:Nash

Új számmal jelentkezett Dé:Nash, a mélymagyar perszónába bújva alkotó rapper.

Dé:Nash korábban rappelt már a V4-ekről és a CSOK-ról, de keresztes háborút is vívott már Soros György ellen, legutóbb egy sportkocsiból nyilazott hátra, most pedig

új dalában a Meseország mindenkié-ügy kapcsán „buzdít” könyvégetésre.

A szivárványcsaládokat, kerekesszékeseket és egyéb, nem szokványos családban élő szereplőket is felvonultató mesekönyv azután repült a sikerlisták élére, hogy a mihazánkos Dúró Dóra ledarálta egy példányát. Ezután volt olyan könyváruház, ahol már egészen korán bejelentették, hogy hamarosan érkezik az utánnyomás.

A Tékozló Fiú és a Hízlalt Borjúz közreműködésével született nótában az „LMBTQ-mesekönyvön” kívül jó pár ismert magyar művet is célkeresztbe vesznek Dé:Nashék, például A Pál utcai fiúkat és Fekete István Vukját, amiben a szerző a dal szerint „a Simabőrű ellen hergel”.

A dalban elmondott történet szerint éppen máglya készül a nemkívánatos művekből, és mindenkinek ezt javasolják a normalitás jegyében:

„Ha libernyák írót látsz otthon a polcodon, annak testvér ne kegyelmezz, / mert ahol könyveket égetnek el, ott végül erkölcsi rend lesz”

Jó szórakozást!

NYITÓKÉP: Dé:Nash / Facebook

Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek