+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Új számmal jelentkezett Dé:Nash, a mélymagyar perszónába bújva alkotó rapper.

 

Dé:Nash korábban rappelt már a V4-ekről és a CSOK-ról, de keresztes háborút is vívott már Soros György ellen, legutóbb egy sportkocsiból nyilazott hátra, most pedig

 

új dalában a Meseország mindenkié-ügy kapcsán „buzdít” könyvégetésre.

 

A szivárványcsaládokat, kerekesszékeseket és egyéb, nem szokványos családban élő szereplőket is felvonultató mesekönyv azután repült a sikerlisták élére, hogy a mihazánkos Dúró Dóra ledarálta egy példányát. Ezután volt olyan könyváruház, ahol már egészen korán bejelentették, hogy hamarosan érkezik az utánnyomás.

 

 

A Tékozló Fiú és a Hízlalt Borjúz közreműködésével született nótában az „LMBTQ-mesekönyvön” kívül jó pár ismert magyar művet is célkeresztbe vesznek Dé:Nashék, például A Pál utcai fiúkat és Fekete István Vukját, amiben a szerző a dal szerint „a Simabőrű ellen hergel”.

 

A dalban elmondott történet szerint éppen máglya készül a nemkívánatos művekből, és mindenkinek ezt javasolják a normalitás jegyében:

 

„Ha libernyák írót látsz otthon a polcodon, annak testvér ne kegyelmezz, / mert ahol könyveket égetnek el, ott végül erkölcsi rend lesz”

 

Jó szórakozást!

 

 

NYITÓKÉP: Dé:Nash / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Száznegyven éve koronázták meg a független Román Királyság első uralkodóját. Ennek apropóján elmeséljük, kik a román monarchisták főhősei.

Hiába tartják a szakértők jó készítménynek a két vakcinát, mivel elegendő mRNS-vakcina érkezik az országba, így szerintük felesleges használni.

A Kappu tulajdonosa szerint méltatlan helyzetbe hozná a vendégeit, ha elfogadná a védettségi igazolványokat. Inkább vállalja a veszteséget.

A korábbi kormányzati kommunikáció szerint május közepére hat, május végére hétmillió ember kaphatja meg az első koronavírus elleni oltását, azonban ezektől a számoktól jócskán elmaradunk.

168 települést ért el a több civil szervezet által lebonyolított kampány, 5 ezren már meg is kaphatták az első oltást. Tabletekkel regisztrálnak, konteókkal küzdenek meg.

1941. május 10-én Rudolf Hess, Adolf Hitler helyettese váratlanul Skóciába repült. Állítólag arra akarta rávenni Churchill ellenzékét: kössenek békét Németországgal, hogy elkerüljék a kétfrontos háborút.

Azt mondják, nemcsak a szavak szintjén foglakoznának velük.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Twitter megosztás Google+ megosztás