+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Új számmal jelentkezett Dé:Nash, a mélymagyar perszónába bújva alkotó rapper.

 

Dé:Nash korábban rappelt már a V4-ekről és a CSOK-ról, de keresztes háborút is vívott már Soros György ellen, legutóbb egy sportkocsiból nyilazott hátra, most pedig

 

új dalában a Meseország mindenkié-ügy kapcsán „buzdít” könyvégetésre.

 

A szivárványcsaládokat, kerekesszékeseket és egyéb, nem szokványos családban élő szereplőket is felvonultató mesekönyv azután repült a sikerlisták élére, hogy a mihazánkos Dúró Dóra ledarálta egy példányát. Ezután volt olyan könyváruház, ahol már egészen korán bejelentették, hogy hamarosan érkezik az utánnyomás.

 

 

A Tékozló Fiú és a Hízlalt Borjúz közreműködésével született nótában az „LMBTQ-mesekönyvön” kívül jó pár ismert magyar művet is célkeresztbe vesznek Dé:Nashék, például A Pál utcai fiúkat és Fekete István Vukját, amiben a szerző a dal szerint „a Simabőrű ellen hergel”.

 

A dalban elmondott történet szerint éppen máglya készül a nemkívánatos művekből, és mindenkinek ezt javasolják a normalitás jegyében:

 

„Ha libernyák írót látsz otthon a polcodon, annak testvér ne kegyelmezz, / mert ahol könyveket égetnek el, ott végül erkölcsi rend lesz”

 

Jó szórakozást!

 

 

NYITÓKÉP: Dé:Nash / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ha nem nő meg az AstraZeneca vakcina elfogadottsága, kérdéses, hogy Németországban tartható lesz-e az oltási kampány menetrendje.

Ameddig nincs erős bizonyíték az iskolabezárások jótékony járványügyi hatására, nyitva kellene lenniük.

Az 1703-ban alapított Wiener Zeitungban kötelező jelleggel állami és gazdasági hirdetmények is megjelennek. Ennek vetnének véget.

Akik tavaly lettek nagykorúak és a járvány miatt lemaradtak erről, azok idén csaphatnak le ezekre.

Perón úgy foglalta össze karrierjét, hogy első elnökségét az apáknak, a másodikat az anyáknak, a harmadikat pedig a gyermekeiknek köszönheti.

Korábban egyszer már elkezdték a tanügyi alkalmazottak beoltását, de mivel kevés oltóanyag érkezett, ezért le kellett állítani a projektet. Most nagyon belehúznának.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságát elnöklő jobbikos Stummer János azt állítja: titkos alagutat építtetne magának Orbán Viktor a Puskás-stadionba. A kormányzat szerint ez nem teljesen van így.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás