A világ második legügyesebb reklámfogása a Zoom karácsonyi ajándéka

Szerző: Vass Csaba
2020.12.18. 17:52

A Coca-Coláé speciel jobb, de ez sem kutya. Nem kerül sokba nekik, jófejnek tűnik tőle a cég, és megírják a lapok is.

A világ második legügyesebb reklámfogása a Zoom karácsonyi ajándéka

Karácsony, hanuka, szilveszter és az afroamerikaiak körében elterjedt Kwanzaa ideje alatt felfüggeszti ingyenes felhasználói körében is az időkorlátot a Zoom platform, ami a koronavírus-világjárványnak köszönheti rendkívüli népszerűségét.

A platformot leggyakrabban munkahelyi megbeszélések, értekezletek lebonyolítására használják a felhasználók, de az online-oktatás terén is rendkívüli népszerűségnek örvend. A platform 40 percig ingyenesen is használható, ha pedig nem szeretné a felhasználó, hogy félbe szakadjon a beszélgetés, akkor fizetnie kell.

A platform pénteki közleményében azt írja, hogy a világjárvány alatt az emberek kénytelenek otthon maradni, távol a szeretteiktől, éppen ezért ők megteremtenék a lehetőséget ara, hogy így is közelebb kerüljenek egymáshoz.

A platform karácsonyi ajándéka azonban inkább tekinthető jó reklámfogásnak, mintsem szívből jövő ajándéknak, hiszen

ebben az időszakban a céges megbeszélések eléggé lecsökkennek a karácsonyi szadaságok miatt, az online oktatás pedig szünetel,

arról pedig nem találtunk statisztikai adatokat, hogy az egyéni felhasználók körében mennyire népszerű a platform. Persze egy ilyen kezdeményezés jó reklám, hiszen sokat nem veszítenek vele, plusz megírják a lapok, köztük mi is.

Ennél profibb reklámot idén már csak a CocaColánál láttunk, akik a legminimalistábban hoztak össze egy tévéreklámot úgy, hogy kiírták egy karácsonyi dekoráció alá,

most adunk 30 másodpercet, hogy megöleld a szeretteidet.

És ezalatt a 30 másodper alatt nem is történik ezen kívűl semmi a képernyőn.

A Zoom egyébként 2019 áprilisában lépett az amerikai tőzsdére, akkor egy Zoom részvényt 36 dollárért kínáltak, 2020 december 18-án 400 dollár körül mozgott az árfolyama. A Zoom részvényeinek aktuális mozgását az amerikai tőzsdén egy egyszerű Google-kereséssel lehet nyomonkövetni.

NYITÓKÉP: Pixabay

Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek