+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2020. december 18. péntek, 17:52
A Coca-Coláé speciel jobb, de ez sem kutya. Nem kerül sokba nekik, jófejnek tűnik tőle a cég, és megírják a lapok is.

Karácsony, hanuka, szilveszter és az afroamerikaiak körében elterjedt Kwanzaa ideje alatt felfüggeszti ingyenes felhasználói körében is az időkorlátot a Zoom platform, ami a koronavírus-világjárványnak köszönheti rendkívüli népszerűségét.

 

A platformot leggyakrabban munkahelyi megbeszélések, értekezletek lebonyolítására használják a felhasználók, de az online-oktatás terén is rendkívüli népszerűségnek örvend. A platform 40 percig ingyenesen is használható, ha pedig nem szeretné a felhasználó, hogy félbe szakadjon a beszélgetés, akkor fizetnie kell.

 

A platform pénteki közleményében azt írja, hogy a világjárvány alatt az emberek kénytelenek otthon maradni, távol a szeretteiktől, éppen ezért ők megteremtenék a lehetőséget ara, hogy így is közelebb kerüljenek egymáshoz.

 

A platform karácsonyi ajándéka azonban inkább tekinthető jó reklámfogásnak, mintsem szívből jövő ajándéknak, hiszen

 

ebben az időszakban a céges megbeszélések eléggé lecsökkennek a karácsonyi szadaságok miatt, az online oktatás pedig szünetel,

 

arról pedig nem találtunk statisztikai adatokat, hogy az egyéni felhasználók körében mennyire népszerű a platform. Persze egy ilyen kezdeményezés jó reklám, hiszen sokat nem veszítenek vele, plusz megírják a lapok, köztük mi is.

 

Ennél profibb reklámot idén már csak a CocaColánál láttunk, akik a legminimalistábban hoztak össze egy tévéreklámot úgy, hogy kiírták egy karácsonyi dekoráció alá,

 

most adunk 30 másodpercet, hogy megöleld a szeretteidet.

 

És ezalatt a 30 másodper alatt nem is történik ezen kívűl semmi a képernyőn.

 

A Zoom egyébként 2019 áprilisában lépett az amerikai tőzsdére, akkor egy Zoom részvényt 36 dollárért kínáltak, 2020 december 18-án 400 dollár körül mozgott az árfolyama. A Zoom részvényeinek aktuális mozgását az amerikai tőzsdén egy egyszerű Google-kereséssel lehet nyomonkövetni.

 

NYITÓKÉP: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Gulyás Gergely szerint a PCR-tesztek nem adnak elég bizonyosságot. Viszont jöhetnek a lakodalmak és lassan a koncertek is. Mutatjuk, miről volt szó az eheti kormányinfón!

A miniállam mindeközben 50 euróért árulja turistáknak az orosz vakcinát, cserébe el kell tölteni hat éjszakát náluk.

Hogy melyik párt frakciójába csatlakozna be az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként is elinduló Márki-Zay, azt viszont egyelőre nem tudni.

A román kormány 2020. márciusban 53 millió facsemete elültetését jelentette be, a Recorder átvizsgált pár helyszínt és kiderült, hogy csak papíron ültetődtek el ezek a fák.

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A járvánnyal kapcsolatos álhírterjesztésért megítélt érdemrendet így senki nem vette át – a DK miniszterelnök-jelöltje azért nem kell szomorkodjon, meg fogja azt kapni postán.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás