+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2020. december 17. csütörtök, 10:08
Nem rakétákkal, nem fegyverekkel, nem légvédelmi rendszerekkel, hanem valami sokkal édesebbel.

Szokásos év végi találkozójukra gyűltek össze a NATO tagállamok nagykövetei szerdán Brüsszelben, ahol nem mindennapi ajándékkal lepte meg őket Mircea Geoană, az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének főtitkár-helyettese.

 

A tagállamok nagykövetei

 

a NATO saját mézét kapták karácsonyi ajándékba a főtitkár-helyettestől,

 

aki szerint – mint az a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben szerepel – ez azért még koránt sem jelenti azt,

 

hogy „jövő évtől tej és méz lesz minden”.

 

Ez a szólásmondás egyébként talán legjobban a magyar „nem lesz kolbászból a kerítés” mondás román megfelelője (Mircea Geoană ugyanis egy titkárhelyettesé avanzsálódott egykori román szociáldemokrata politikus, aki megpróbálkozott az elnökválasztáson is 2009-ben, és már Trump előtt jóval megtudhatta, milyen érzés az, mikor bejelented a győzelmedet, majd kiderül, hogy mégsem te nyertél). A tej és méz hasonlata  Bibliai eredetű, a Kánaánt, az ígéret földjét nevezik a zsidó-keresztény hagyományban a tejjel-mézzel folyó országnak.

 

Miere produsă la NATO! Nu e o glumă, este producția realizată de peste 90.000 de albine în stupii din campusul NATO din...

Közzétette: Mircea Geoana – 2020. december 16., szerda

 

De honnan is jön a méz?

 

A főtitkár-helyettes beszámolójából kiderül, hogy tavasz óta a brüsszeli NATO Parancsnokság három méhkasnak és 90 ezer méhnek ad otthont egy projekt keretén belül, melynek célja a Politico lap szerint, hogy a brüsszeli parancsnokság környékét környezetbarátabbá tegyék, ezáltal is támogatva a biológiai sokszínűséget.

 

Szereksztőségünk egyébként próbálta elérni Magyarország Állandó NATO Képviseletét Brüsszelben, hogy Nagy Zoltán nagykövet, állandó képviselőtől megtudjuk, valóban annyira finom-e a NATO méze, mint ahogyan azt a főtitkár-helyettes a Facebook-posztjában állítja. Azonban mint kiderült, Nagy Zoltán csütörtöktől szabadságon van, úgyhogy muszáj lesz beérnünk Mircea Geoană beszámolójával, aki szerint a NATO méze

 

„teljesen bió és nagyon finom”.

 

NYITÓKÉP: Mircea Geoană / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

A képviselő szerint most bizony az ombudsmannak kell a kormány rendelkezése ellen védenie az egészséghez való alapjogot Magyarországon.

Az ortodox egyház, a mulatósénekesek és a maszkviselés belengetett eltörlése se nagyon növelte a románok oltási kedvét, így a misztikumhoz fordultak.

A Tsúfos Tükör huszadik számában meg-mutatkozik, hogy kotsmázással, dorbézolással 's dínom-dánommal kísérti meg a' Gonosz, a' fene védetségi kártya pedig tsak a jámborságtól s' a' józanságtól védhet meg.

Nemcsak pénzt, hanem 20 liter fehérbort is adott, sőt még a polgármester magánbirtokán is dolgozott a panasztevő.

Öt év alatt négyszeresére nőtt az átadott új ingatlanok száma, aminek oka a koronavírus
előtti időkben keresendő.

Száznegyven éve koronázták meg a független Román Királyság első uralkodóját. Ennek apropóján elmeséljük, kik a román monarchisták főhősei.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás