Emmanuel Macron elkapta a koronavírust

Szerző: Petróczi Rafael
2020.12.17. 11:08

Szerdán a francia elnök még kabinetülést tartott és a portugál miniszterelnököt fogadta, most hét napra karanténba vonul.

Emmanuel Macron elkapta a koronavírust

A francia elnököt, Emmanuel Macront koronavírussal diagnosztizálták – közölte az elnöki hivatal sajtóközleményében, adta hírül a Politico.

Macront azt követően tesztelték le, hogy tüneteket mutatott – hogy pontosan mit, arra a közlemény nem tér ki. Az azonban sejthető, hogy Macron tünetei nem súlyosak, ugyanis a közlemény így folytatódik: Macron

„folytatni fogja a munkáját, és feladatait távolról fogja végezni”.

A közlemény végül azt is tartalmazza, hogy a francia elnök hét napra karanténba vonul, és hogy – nyilvánvalóan – külföldi útjait is lemondja.

Macron egyébként szerdán tartott kabinetülést, és munkaebéd keretében

aznap fogadta António Costa portugál miniszterelnököt is.

Jean Castex francia miniszterelnököt – a BBC tudósítása szerint – már elővigyázatosságból karanténba is helyezték megfigyelésre.

NYITÓKÉP: Emmanuel Macron / Facebook

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek