+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. december 15. kedd, 08:02
A lockdownok és a kijárási tilalmak mutatták meg, hogy az életünk mennyire egyhangú zene és művészetek nélkül. Ezért idén karácsonykor vásároljunk tőlünk ajándékot!

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

A koronavírus-járvány mindenkinek megnehezítette az életét: az emberi élet védelme miatt sokszor drasztikus járványügyi intézkedéseket kellett hozni, amit a techszektoron és az élelmiszer-kiskereskedelmen kívül szinte mindenki megérzett a pénztárcáján, a gazdasági hatások mellett pedig az emberek mentális egészségére is kihatottak a járványügyi intézkedések.

 

A kijárási korlátozások és a lockdownok mutatták meg, hogy az élet mennyire törékeny, illetve mennyire szürke, ha nincsenek művészek,

 

hiszen egy szürke hétköznapot is feldobott egy-egy akusztikus Facebook-live koncert vagy egy szép festmény.

 

Így idén karácsonykor a felesleges kacatok vagy a tipikus ajándékok helyett vehetnénk mást is szeretteinknek: például családtagjainkat meglephetnénk kedvenc zenekarának egy albumával vagy valamilyen mercchel, esetleg egy koncertjeggyel, amit remélhetőleg 2021-ben már nem fognak elhalasztani, mint 2020-ban.

 

Egy ilyen ajándék viszont nemcsak az ajándékozott félnek okozhat örömöt, hanem a zenekaroknak is,

 

hiszen koncertek nélkül a legtöbb zenekart elég kényesen érintett a leállás, ami miatt karrierjük folytatása mellett az egzisztenciájuk is veszélybe került.

 

Így idén lehet szerencsésebb lenne, ha a plázában árult tömeggyártott ruhadarabok helyett a kedvenc zenekarainktól vásárolnánk pólót, a Spotify helyett pedig Bandcampen vagy az adott zenekar webshopjából szerezzük meg az albumjaikat.

 

Példa pedig akad bőven, hogy kiknek az albumát lenne érdemes megvenni: én például örülnék, ha az áprilisban kijött új Enter Shikari albummal vagy az októberben kijött Pup EP-vel találkoznék a fa alatt, de ha inkább a hazai zenekarokkal akarnánk meglepni szeretteinket, akkor a december 15-én kijött új Middlemist Red-album is remek meglepetés lehet a pszichedelikus rock kedvelőinek.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A moldovai Alkotmánybíróság két éven át tartó politikai válság végére tett pontot. Az elnök nyugatbarát pártja vezet, akár egyedül is kormányozhat.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Cak az oltás első dózisát kapta meg. A kormány időközben ígéretet tett a rendszer pontosítására.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás