Mekkora lenne Magyarország most, ha Orbán tárgyalta volna Trianont?

2020.12.14. 19:32

Kubatov Gábor,a Fidesz pártigazgatója arról posztolt az EU-csúcs után, hogy ha Orbán Viktor tárgyalja a trianoni békeszerződést, akkor az antant tagállamainak felét Magyarországhoz csatolják. A parlamenti képviselők viszont nem hisznek Kubatovnak, szerintük erre még Orbán se lett volna képes. Videó!

Miután múlt csütörtökön Lengyelország és Magyarország visszavonta az EU költségvetését és a koronavírus miatti segélycsomagot érintő vétófenyegetését,

csütörtök este megszületett az állam- és kormányfők között a megállapodás

az Európai Tanácsban. Ezután mindegyik fél, köztük Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is győztesnek hirdette magát. Ennek apropóján pedig Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója már arról posztolt, hogy ha Orbán Viktor tárgyalta volna a trianoni békeszerződést, akkor hazánknak előnyösebb rendezés jutott volna. Konkrétan az antant tagállamok felét Magyarországhoz csatoltatta volna Orbán – legalábbis Kubatov szerint.

Hétfőn a parlamenti képviselőket kérdeztük erről. A legtöbb képviselő komolytalannak tekintette Kubatov mondatát. Szabó Tímea Párbeszédes képviselő szerint ha Kubatovon múlna, még Észak-Karolina is Magyarországhoz tartozna. Mesterházy Attila MSZP-s képviselő nemes lakonikussággal csak annyit válaszolt, hogy ha Orbán tárgyalt volna,

még kisebb lenne Magyarország.

Részletek a videóban!

Vitárius Bence

Az ember, aki rajzol, amíg a többiek írnak.

olvass még a szerzőtől
Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek