Itt a videójáték, amiben Szájer Józsefként menekülhetsz az orgiáról az ereszcsatornán lecsúszva

Szerző: Vass Csaba
2020.12.10. 08:50

Ha imádtad a Super Mariót, de te is úgy gondoltad mindig, hogy érmék helyett jobb lenne ecstasytablettákat begyűjteni, akkor ezt a játékot neked találták ki.

Itt a videójáték, amiben Szájer Józsefként menekülhetsz az orgiáról az ereszcsatornán lecsúszva

Ha rákattintottál erre a cikkre, akkor nyilvánvalóan nem kell megmagyaráznunk neked, hogy minek az apropóján készült el egy olyan videójáték, amiben Szájer Józsefként kell elmenekülnöd a csatornán keresztül egy orgiáról úgy, hogy közben minél több utadba eső ecstasytablettát is össze kell szedned, miközben araszolgatsz lefelé.

A Szájer-játék nem egy mai darab – van már legalább egy hetes, ez meglátszik a grafikáján is  – viszont a Csoki & Hipo páros által létrehozott élmény jócskán betölti azt a hiányérzetet, amit a grafika hagy maga után, sőt még némi nosztalgiát is ébreszt bennünk a kétezres évek eleji videójátékok iránt, igaz akkor inkább Super Marióval kellett érméket gyűjteni, de hát más korok más embereinek más játékok dukálnak. 

Mielőtt vennéd a bátorságot, és kipróbálnád a játékot, itt egy kis promo videó, ami meghozhatja a kedved, és segít abban is, hogy majd a játékban minél ügyesebb legyél.

Bár a látszólag kis költségvetésből készült videójáték menete első ránézésre egyszerűnek tűnhet, a nem gyakorlott gémereken könnyen kifoghat, és rengeteg bosszúságot okozhat számukra.

Alapjáraton a billentyűzetünk fel, le, jobbra, balra nyilacskáival kell irányítanunk a menekülő Szájer Józsefünket a csatornán lefelé, miközben váratlan akadályokat kel legyűrnünk.

A csatorna olykor meghibásodik, ekkor a játékbeli Szájer Józsefünk zuhanni kezd, nekünk meg a már fent említett gombok segítségével kell zuhanó testét a legközelebbi csatorna felé irányítanunk, amibe a felfele mutató nyilacska segítségével kapaszkodhatunk meg.

Közben azért ne feledkezzünk el az utunkba eső ecstasy tablettákról sem, amiket, mint valami drogos Super Mario, be kell gyűjtenünk menekülés közben, hiszen a játék neve Szájer és a Szajré, tehát a szajrénak is fontos szerepe van a játékban.

Ha a nyolc órás kijárási tilalom után menekülnél kicsit a szürke téli esték magánya elől, akkor számodra ez a játék tökéletes kikapcsolódás lesz. Természetesen ha sikerült végigvinned a játékot, akkor kommentben mindenképpen írd meg az élményeidet, és azt is, hogy hány pontot sikerült összegyűjtened.

Tippként eláruljuk azt is, hogy a menekülő Szájer Józsefedet az ablakból árgus szemekkel figyelik a rendőrök, akiket ha sikerül menekülés közben elérned vagy megrúgnod, akkor extra pontokat kapsz. Meg persze figyelj arra is, hogy az épület túlsó oldaláról Mikulás is figyel, aki elől szintén lehet pontokat lenyúlni.

Jó menekülést!

NYITÓKÉP: Csoki & Hipo/YOUTUBE

Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek