Magyar dolgok otthonra IKEA helyett. Adventi naptár #8

Szerző: Szűcs Petra
2020.12.08. 08:48

Nemcsak az egész decemberben zsúfolásig telt IKEA-ban lehet jó lakberendezési kiegészítőket venni, magyar készítők is praktikus, hasznos és szép dolgokat kínálnak nekünk.

Magyar dolgok otthonra IKEA helyett. Adventi naptár #8

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

A covidos kijárási korlátozások egyik legegyértelműbb következménye az lett, hogy mindenki baromi sokat van otthon. Ha pedig sokat vagyunk otthon, akkor előbb-utóbb elkezdünk azon agyalni,

hogyan lehetne az otthonunk – ami most egyben a munkahelyünk, kocsmánk, éttermünk és mozink –kényelmesebb és hangulatosabb.

Nyilván mindenki más szintről indul. Van, aki netflixes sorozatok segítségével szivárványszínűre rendezi a ruháit a szekrényben, és olyan is, aki csak addig jut el, hogy vesz egy egyszerűen gondozható szobanövényt vagy pár illatgyertyát. Bárhol is álljunk ezen a skálán, soha ilyen jó alkalom nem volt még arra, hogy lakberendezési cuccokat ajándékozzunk.

Szerencsére

nemcsak az egész decemberben zsúfolásig telt IKEA-ban lehet jó lakberendezési kiegészítőket venni – magyar készítők is praktikus, hasznos és szép dolgokat kínálnak nekünk.

Wertán Sára – akinek amúgy van szuper fenntartható lakberendezéssel és háztartásvezetéssel foglalkozó Instagram-oldala is – olyan hazai keramikusok, textilművesek, kisiparosok termékeit válogatta össze a webshopján, akik minőségi anyagokból csinálnak szép, divatos, tartós holmikat, és közben arra is figyelnek, hogy az előállításuk a lehető legkisebb környezetterheléssel járjon. 

Személyes kedvencem az Ott Anna által tervezett ex libris pecsét. Könyvgyűjtőknek, könyvmolyoknak és pózerkedős bölcsészeknek is tökéletes ajándék. Ha valami kevésbé személyeset, de annál hasznosabbat szeretnél, vannak puha, természetes anyagú takarók netflixezéshez, bekuckózáshoz vagy a reggeli Zoom-meeting előtti gyors ágyazáshoz.

A weboldalon és Sára instáján többet is olvashatsz a termékek készítőiről, és sokszor vannak jótékonysági akciók is, amikor egy-egy termék megvásárlásával valamilyen jó ügyet támogathatsz.

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek