+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Szűcs Petra
2020. december 8. kedd, 08:48
Nemcsak az egész decemberben zsúfolásig telt IKEA-ban lehet jó lakberendezési kiegészítőket venni, magyar készítők is praktikus, hasznos és szép dolgokat kínálnak nekünk.

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

A covidos kijárási korlátozások egyik legegyértelműbb következménye az lett, hogy mindenki baromi sokat van otthon. Ha pedig sokat vagyunk otthon, akkor előbb-utóbb elkezdünk azon agyalni,

 

hogyan lehetne az otthonunk – ami most egyben a munkahelyünk, kocsmánk, éttermünk és mozink –kényelmesebb és hangulatosabb.

 

Nyilván mindenki más szintről indul. Van, aki netflixes sorozatok segítségével szivárványszínűre rendezi a ruháit a szekrényben, és olyan is, aki csak addig jut el, hogy vesz egy egyszerűen gondozható szobanövényt vagy pár illatgyertyát. Bárhol is álljunk ezen a skálán, soha ilyen jó alkalom nem volt még arra, hogy lakberendezési cuccokat ajándékozzunk.

 

Szerencsére

 

nemcsak az egész decemberben zsúfolásig telt IKEA-ban lehet jó lakberendezési kiegészítőket venni – magyar készítők is praktikus, hasznos és szép dolgokat kínálnak nekünk.

 

Wertán Sára – akinek amúgy van szuper fenntartható lakberendezéssel és háztartásvezetéssel foglalkozó Instagram-oldala is – olyan hazai keramikusok, textilművesek, kisiparosok termékeit válogatta össze a webshopján, akik minőségi anyagokból csinálnak szép, divatos, tartós holmikat, és közben arra is figyelnek, hogy az előállításuk a lehető legkisebb környezetterheléssel járjon. 

 

Személyes kedvencem az Ott Anna által tervezett ex libris pecsét. Könyvgyűjtőknek, könyvmolyoknak és pózerkedős bölcsészeknek is tökéletes ajándék. Ha valami kevésbé személyeset, de annál hasznosabbat szeretnél, vannak puha, természetes anyagú takarók netflixezéshez, bekuckózáshoz vagy a reggeli Zoom-meeting előtti gyors ágyazáshoz.

 

A weboldalon és Sára instáján többet is olvashatsz a termékek készítőiről, és sokszor vannak jótékonysági akciók is, amikor egy-egy termék megvásárlásával valamilyen jó ügyet támogathatsz.

 

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szombattól korlátozás nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között, jelentette be Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Gulyás Gergely szerint a PCR-tesztek nem adnak elég bizonyosságot. Viszont jöhetnek a lakodalmak és lassan a koncertek is. Mutatjuk, miről volt szó az eheti kormányinfón!

A miniállam mindeközben 50 euróért árulja turistáknak az orosz vakcinát, cserébe el kell tölteni hat éjszakát náluk.

Hogy melyik párt frakciójába csatlakozna be az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként is elinduló Márki-Zay, azt viszont egyelőre nem tudni.

A román kormány 2020. márciusban 53 millió facsemete elültetését jelentette be, a Recorder átvizsgált pár helyszínt és kiderült, hogy csak papíron ültetődtek el ezek a fák.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás