Hogyan búcsúzzunk 2020-tól?

2020.12.07. 17:28

A korlátozások maradnak szilveszterre is, de a helyzet nem reménytelen! De hogyan búcsúztassuk 2020-at?

Hogyan búcsúzzunk 2020-tól?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy a novemberben bevezetett korlátozásokat meghosszabbítják január 11-ig, a szentestéről pedig december 21-én döntenek majd.

A szilveszteri bulik és „utcabálok” biztosan elmaradnak, este 8 és reggel 5 között még az év utolsó napján sem lesz szabad elhagyni az otthonokat.

Négy éve sokan az addigi legrosszabb évként búcsúztatták 2016-ot: Nagy-Britanniában megszavazták az Európai Unióból való kilépést, az Egyesült Államokban megválasztották Donald Trumpot elnöknek, októberben Brüsszelben és Hamburgban is késes terrortámadás történt, majd pár nappal az ünnepek előtt az ISIS egy katonája kamionnal hajott be a berlini karácsonyi vásárba. 2016 azonban a jövőből visszatekintve valószínűleg versenyre sem kelhet majd a koronavírus-járvánnyal terhelt 2020-al a legrosszabb évek toplistáján.

2016 valósága mára szinte utópia: akkor legalább volt lehetőségünk közösségileg gyászolni az óévet, idén viszont Magyarországon ez biztosan elmarad. Van viszont pár dolog, amit még nem tiltottak be, úgyhogy a hét kérdése:

te hogyan fogod zárni a 2020-as évet?

NYITÓKÉP: Unsplash

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek