+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Szűcs Donát
2020. december 3. csütörtök, 07:17
Kávébab, kávéfőzők minden formában, kefék, filterek és tamperek: ebben a szegedi webshopban van minden, amire egy kávéőrültnek szüksége lehet.

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

Aki szereti a kávét, de közben magyar termelőket akar támogatni, annak meglehetősen nehéz dolga van – elvégre a Mátrában vagy mondjuk Tokajban a kávécserje kevésbé kedveli a klímát, mint például Etiópiában vagy az Andok lejtőin. A nyers kávébab termesztésén túl a kávé csészébe kerüléséhez számos olyan dologra van szükség, amit Magyarországon is kiválóan be lehet szerezni. A kávébabot például meg kell pörkölni, meg kell őrölni, és valahogy italt is kell készíteni belőle. A szegedi AVX webshopja ehhez ad a kezünkbe saját fejlesztésű eszközöket.

 

Az AVX Facebook-oldala alapból egy kincs: a kávé iránt érdeklődőknek kötelező a feliratkozás, de bármilyen gépek vagy gasztronómia iránt érdeklődő embernek példaértékű lehet az a lelkesedés és precizitás, amivel a szegedi kávésok a saját termékpalettájukhoz állnak. A hozzájuk beérkező termékeket folyamatosan tesztelik, a kávékat kóstolják, és erről részletesen be is számolnak. A saját fejlesztésű espressogépük fejlesztéséhez kommentben várják az ötleteket, a jó és kivitelezhető ötleteket kávégéppel jutalmazzák.

 

Már úgy is régen volt tesztelés az oldalunkon, így itt az ideje, hogy újra lehessen ilyenekről olvasni. A hamarosan...

Posted by AVX CAFÉ on Saturday, October 31, 2020

 

És hogy mit vegyünk, ha arra járunk? Kezdetnek egy kézi kávéőrlő és egy pontos mérleg pont megteszi, már ezzel nagyon fel tudjuk dobni az otthoni kotyogóst (ami egyébként szintén beszerezhető náluk). Aki pedig nagyon komolyan gondolja a dolgot, az akár egy karos espressogépre és a hozzá tartozó kiegészítőkre is beruházhat. Ár/érték arányban az AVX-es kütyüknél nehéz lesz jobbat találni. Ja, és persze ha éppen csak kávébabra van szükség, akkor is inkább az AVX, mint az Omnia vagy a Tchibo a sarki CBA-ból.

 

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Marosvásárhelyi Rádió műsorvezetői csütörtök esténként sikeresen teremtenek olyan hangulatot, amiben a rádióhallgató azt érzi: egy mikrofontól mentes baráti beszélgetésbe csöppent bele.

Miközben a világ Joe Bidenra figyelt, az internet népe Bernie Sandersből csinált sztárt.

A közfeladatok ellátását veszélyeztető kormányzati intézkedésekről szóló kampány összesen 22 millió forintjába kerül a budapestieknek.

Korábban António Costa azt nyilatkozta, nem áldozná fel a most tanuló generációt, a katasztrofális járványadatok most más álláspontra terelték.

Az FFP2-szájmaszkok áfáját meg eltörölték.

A kormányinfón megtudtuk azt is, hogy később a háziorvosnál sem lehet majd regisztrálni a koronavírus elleni vakcinára.

A máltai miniszterelnök azt is fontosnak tartja, hogy az új okmány segítse, ne pedig akadályozza a szabad mozgást.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás