Kávés dolgok Szegedről! Azonnalis adventi naptár #3

Szerző: Szűcs Donát
2020.12.03. 07:17

Kávébab, kávéfőzők minden formában, kefék, filterek és tamperek: ebben a szegedi webshopban van minden, amire egy kávéőrültnek szüksége lehet.

Kávés dolgok Szegedről! Azonnalis adventi naptár #3

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

Aki szereti a kávét, de közben magyar termelőket akar támogatni, annak meglehetősen nehéz dolga van – elvégre a Mátrában vagy mondjuk Tokajban a kávécserje kevésbé kedveli a klímát, mint például Etiópiában vagy az Andok lejtőin. A nyers kávébab termesztésén túl a kávé csészébe kerüléséhez számos olyan dologra van szükség, amit Magyarországon is kiválóan be lehet szerezni. A kávébabot például meg kell pörkölni, meg kell őrölni, és valahogy italt is kell készíteni belőle. A szegedi AVX webshopja ehhez ad a kezünkbe saját fejlesztésű eszközöket.

Az AVX Facebook-oldala alapból egy kincs: a kávé iránt érdeklődőknek kötelező a feliratkozás, de bármilyen gépek vagy gasztronómia iránt érdeklődő embernek példaértékű lehet az a lelkesedés és precizitás, amivel a szegedi kávésok a saját termékpalettájukhoz állnak. A hozzájuk beérkező termékeket folyamatosan tesztelik, a kávékat kóstolják, és erről részletesen be is számolnak. A saját fejlesztésű espressogépük fejlesztéséhez kommentben várják az ötleteket, a jó és kivitelezhető ötleteket kávégéppel jutalmazzák.

Már úgy is régen volt tesztelés az oldalunkon, így itt az ideje, hogy újra lehessen ilyenekről olvasni. A hamarosan...

Posted by AVX CAFÉ on Saturday, October 31, 2020

És hogy mit vegyünk, ha arra járunk? Kezdetnek egy kézi kávéőrlő és egy pontos mérleg pont megteszi, már ezzel nagyon fel tudjuk dobni az otthoni kotyogóst (ami egyébként szintén beszerezhető náluk). Aki pedig nagyon komolyan gondolja a dolgot, az akár egy karos espressogépre és a hozzá tartozó kiegészítőkre is beruházhat. Ár/érték arányban az AVX-es kütyüknél nehéz lesz jobbat találni. Ja, és persze ha éppen csak kávébabra van szükség, akkor is inkább az AVX, mint az Omnia vagy a Tchibo a sarki CBA-ból.

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

Szűcs Donát
Szűcs Donát az Azonnali operatív vezetője

Erőforrás- és tartalomgazdálkodási előadó. Kávét feketén, teknót hidegen.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek