Vini di Pécs! Azonnalis adventi naptár #2

Szerző: Bukovics Martin
2020.12.02. 07:47

Felesleges, hasznavehetetlen, messzi földön gyártott ajándéktárgyak helyett kultúrértékkel bíró, elvitathatatlan funkcionalitású és finom dolgot a fa alá!

Vini di Pécs! Azonnalis adventi naptár #2

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

Alig hogy elindult az Azonnali adventi naptára, a nálunk is gyakran szereplő hosszúhetényi borász, Szabó Zoltán kirakott pincészete Facebook-oldalára egy posztot abban a szellemben, ahogy mi is írjuk ezeket a karácsonyi ajándéktippeket. Ő nem tudta, hogy eleve akarom ajánlani a borait, de ha már ilyen szép szöveget írt hozzá, hadd mondja el ő, hogy javarészt felesleges, hasznavehetetlen, messzi földön gyártott ajándéktárgyak helyett miért érdemes venni tőle olyan dolgot,

ami helyi, kézműves, kultúrértékkel bír, funkcionalitása elvitathatatlan és nem mellesleg finom:

A teleshopos Horst legjobb, Paint-mágus borász tanítványa azt persze nem írta bele a posztba, hogy mije van, és miért vegyen tőle bárki is bort, szóval ez rám marad. Hát mert finomak: akár a rajnai rizling, akár a furmint, akár a chardonnay. Ha valaki valami nagyon pécsit szeretne, annak ott a Magyarországon csak itt termő cirfandli, aki pedig valami olyat, amit az olaszországi Cormons inspirált, és szerintem háromszor annyi pénzért is elfogyna: a Déli fény nevű fehér cuvée. 

Aki a pécsi zenekaroktól irtózik, annál Pécs a borokkal lazán szépíthet, aki pedig eleve szereti a várost, annak nyilván emiatt már be is talál egy ilyen ajándék, aki meg borbuziként felfedezne valami újat (hiszen a pécsi borvidék finoman szólva sincs benne a budapesti szcéna által gondolni vélt hazai fősodorban), az meg eleve mire várt eddig?

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek