+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szűcs Donát
2020. december 1. kedd, 18:06
Törvényt sérteni EP-képviselőként sem lehet, egy úton-útfélen keresztény értékek fontosságáról papoló pártszövetség nagyhatalmú embereként pedig szexpartin résztvenni és droggal szaladgálni pláne nem.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Szájer József, a Fidesz vasárnap lemondott EP-képviselője kedden beismerte: ő is ott volt azon a helyi lapok szerint 25 fős brüsszeli szexpartin, amin a rendőrség pénteken rajtaütött. Szexpartikon résztvenni alapból magánügy, akkor is, ha ott túlnyomó többségben férfiak vannak, még egy EP-képviselő esetében is. Szájer József ügyével nem az a baj, hogy valószínűsíthetően sok másik emberrel szexelt.

 

Szájer törvényt sértett, ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy a választói szemébe is belehazudott.

 

A brüsszeli ügyészség tájékoztatása szerint Szájer táskájában drogot találtak. Kábítószert birtokolni pedig  bűncselekmény – a magyar jog szerint biztosan, Szájerre pedig magyar állampolgárként ez külföldön is vonatkozik. Az már csak hab a tortán, hogy a járványügyi előírásokat is megsértette: Belgiumban zárt térben csak két ember tartózkodhat együtt, az utcán is csak négy ember találkozhat, másfél méter megtartásával – a 25 fős, zárt térben lezavart szexparti pedig ennek nemigen tesz eleget.

 

Szájer hazudott is. A vasárnap megjelent, lemondását bejelentő közleményében ugyanis Szájer még sejtetve sem írja körül lemondásának valódi okát: sem magánéleti okokról, sem hibáról, sem törvénysértésről, sem rendőrségi ügyről nincs szó. Helyette Szájer hosszabb ideje tartó gondolkodásról és távlatosabb szellemi területekről ír. Hallgat a pénteki rendőrségi ügyéről, hallgat az ügyészség drogvádjáról, a szexpartiról meg pláne, holott a nagyhatalmú brüsszeli fideszes ekkor már sejthette, hogy mi vár rá a következő napokban.

 

De ami a legfontosabb: Szájer József bort iszik, és vizet prédikál.

 

Szájer egy olyan politikai közösségnek, a Fidesznek a tagja, ami a saját iPadjén fogalmazott alaptörvénybe utólag beleírja, hogy Magyarország „védi a keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést”

 

– eközben ő titokban a Covid miatt amúgy illegális szexpartin vesz részt. Szájer olyan miniszterelnököt támogat, aki a parlamentben alig burkoltan buzizza ellenzékének a vezetőjét – eközben ő Brüsszelben az ereszcsatornán próbál menekülni a szexpartiról, elbújva a rendőrök és a felelősségrevonás elől. Olyan párt színeiben politizál évtizedeken keresztül, amelyik drogmentes Magyarországot hirdet – aztán, mit ad Isten, egy vele megegyező monogramú és életkorú valakinek drogot is találnak a táskájában a buli után a brüsszeli ügyészség szerint, amihez persze a lemondott képviselőnek az égvilágon semmi köze.

 

Szájer Józsefnek tehát magánemberként, de még politikusként is szíve joga más férfiakkal vagy nőkkel szexelni, egyénileg vagy csoportosan is. Törvényt sérteni azonban EP-képviselőként nem lehet, egy úton-útfélen a család szentségéről, a keresztény értékek fontosságáról, és a melegpropaganda nyomulásáról papoló pártszövetség nagyhatalmú embereként pedig sokakkal együtt szexpartin résztvenni és droggal szaladgálni sem.

 

A brüsszeli szexpartiról a hírek szerint az ereszcsatornán menekülő fideszes Szájer képe pontosan annak a nyugati dekadenciának a karikatúrája, amivel Orbán Viktor annyira szívesen festi le az Európai Uniót, Brüsszelt és az egész nyugati világot.

 

A tolvajnyelvek, kerülőutak, fétisek Orbán által hosszú évek alatt megfestett sötét nyugati világának megtestesítője pont Orbán európai arca.

 

Az ereszen pedig Szájer Józseffel együtt péntek este Brüsszelben a Fidesz vélt morális felsőbbrendűsége is megemelte kalapját, és elegánsan távozott.

 

Olvasnál még Szűcs Donáttól? Itt megteheted! Vitáznál vele? Írj!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Cak az oltás első dózisát kapta meg. A kormány időközben ígéretet tett a rendszer pontosítására.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás