Nagy Blanka kilépett a Momentumból

Szerző: Bukovics Martin
2020.11.29. 13:09

Úgy tudjuk, azért, mert nem lehetett a párt jelöltje a 2022-es választáson.

Nagy Blanka kilépett a Momentumból

Kilépett a Momentumból Nagy Blanka, értesült az Azonnali. Forrásaink szerint ennek az az oka, hogy a Bács-Kiskun megyei ellenzéki aktivista nem lehetett a párt jelöltje a 2022-es országgyűlési választáson.

A Momentum ugyanis most vasárnap tartja a küldöttgyűlését, ahol erről döntenek.

Nagy Blanka 2018 végén, 18 évesen egy Bács-Kiskun megyei gimnazistaként lett ismert. Az azóta a Szegedi Tudományegyetemen tanuló lányt a magyarországi média tette ismertté egy tavalyelőtti decemberi tüntetésen előadott beszédét követően, amelyben úgy fogalmazott

„Véglezárásként csak üzenem annak a bajszos fasznak és az összes fideszes képviselőnek – legyen kecskeméti, félegyházi, szegedi vagy bárhonnan –, hogy álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát.”

Nagy Blanka az ellenzéki közvélemény akkori aktuális messiásaként szerepelt a Magyar Narancs címlapján és Bayer Zsolt Echo TV-s műsorában is. Előbbiben a diákaktivista és a szónok szavakkal jellemezték, utóbbiban „egy igazi, kretén, barom állatnak”, valamint „szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis prolinak” nevezték. Sőt, a 2019-es EP-választási kampányban csúcstalálkozót kezdeményezett vele Frans Timmermans, az Európai Bizottság szocdem alelnöke is, aki az európai szocialisták csúcsjelöltje volt.

A MAGYAR NARANCS AKKORI CÍMLAPOS INTERJÚJA ITT OLVASHATÓ.

Nagy Blanka azonban végül nem az MSZP-nél kötött ki, akiknek Timmermans kampányolni jött Magyarországra, hanem a Momentumnál, be is lépett a pártba. Akkor még így fogalmazott egy posztban, amely Facebook-oldalán már nem elérhető, ám a bejegyzést akkor szemléző hvg.hu-n még most is olvasható:

„Így, lassan egy év után döntöttem. A politikai pályafutásomat a Momentum Mozgalom lila színében fogom folytatni. Azért, mert bennük láttam egy olyan lehetőséget, amely a változás irányába tudja terelni a jelenlegi helyzetet. Szimpatikusnak találtam, hogy egy olyan pártról van szó, amely most kezdi felépíteni a múltját, a jelenét, s a jövőjét. Számomra fontos, hogy egy olyan csapattal dolgozzak együtt, akik pontosan tudják, hogy a mai 21. századi embernek miféle életmódra, világra van szüksége.”

Nagy Blanka a 2019-es önkormányzati választáson összellenzéki jelöltként indult az önkormányzati képviselőségért Kiskunfélegyházán, ám mindössze 20 százalékot szerzett, így nem jutott mandátumhoz. 

Hogy a 2019-es kudarccal és a Momentumból való kilépésével egyben rövid politikai karrierjét is feladja-e a diákpolitikus, egyelőre nem tudjuk. Az Azonnali noha kereste, még nem tudta elérni Nagy Blankát.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek