+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. november 28. szombat, 12:03
Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak, most szabadkoznak. Maradona ügyvédje jogi lépéseket tervez.

Szerdán, 60 éves korában hunyt el minden idők egyik legjobb labdarúgója, Diego Maradona. Az emlékére Argentínában háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el, koporsóját pedig a Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel, ahova tömegek érkeztek leróni a kegyeletüket. Maradonáról az Azonnalin két nekrológban is megemlékeztünk. Balogh Gábor megemlékezését itt, Galavits Patrikét pedig itt olvashatjátok.

 

 

A legendás játékost csütörtökön, családja körében temették el. Mielőtt azonban ez megtörtént volna, a temetésében segédkező munkások közül hárman fotózkodtak a holttestével.

 

Egyikük ráadásul olyan szelfit készített, amelyen apja és egy másik férfi mellett felfelé mutató hüvelykujjal pózol a halott Maradona előtt.

 

A fotók felkerültek az internetre, és nagy felháborodást keltettek. Claudio Fernández, a fotót készítő férfi apja, aki maga is szerepel a képen „hirtelen döntésnek” nevezte a fénykép elkészítését egy argentin rádiónak. Azóta ezt alighanem alaposan megbánták.

 

„Mint minden más gyerek, a fiam is felemelte a mutatóujját, mikor a fotót készítették. Tudom, hogy sokakat sértett ez, és hogy rosszul fogadták” – idézi Fernándezt a BBC. A férfi azt is elmondta, hogy többen halálosan megfenyegették őket a szelfi miatt.

 

„Azt mondták, meg fognak minket ölni, összetörik a fejünket” – fogalmazott. Maradona ügyvédje, Matías Morla pedig ígérete szerint jogi úton próbál majd meg elégtételt venni „a gazembereken”.

 

Kiborult a temetkezési vállalkozó és Maradona volt felesége is

 

A férfiakat alkalmazó temetkezési vállalkozó, Matías Picón az argentin TN televíziónak azt mondta, a cégét megrendítették a fotók.

 

„A Maradona család bízik bennünk, ezért érint minket ez ilyen rosszul. A 75 éves apám, a testvérem és én is csak sírunk, megsemmisítve érezzük magunkat” – fogalmazott Picón. Elmondása szerint a három férfi cége külsős munkatársa volt, akiket Maradona koporsójának szállításával bíztak meg.

 

Picón azt is elmondta, Maradona exfelesége, Claudia Vllafañe kiborult, amikor tudomást szerzett a fotókról.

 

NYITÓKÉP: Cadaverexquisito / Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

Beteltek az időpontok, mert olyan kevés vakcina érkezett. A rendszer 11 millió embert is be tudna oltani, ha lenne elég oltóanyag, de csak 3,1 milliónak elegendő fog megérkezni.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

Hangörökség: Maurice, a kakas harca nem volt hiábavaló.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás