Szabadkoznak a Maradona nyitott koporsója előtt szelfiző temetkezési munkások

Szerző: Galavits Patrik
2020.11.28. 12:03

Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak, most szabadkoznak. Maradona ügyvédje jogi lépéseket tervez.

Szabadkoznak a Maradona nyitott koporsója előtt szelfiző temetkezési munkások

Szerdán, 60 éves korában hunyt el minden idők egyik legjobb labdarúgója, Diego Maradona. Az emlékére Argentínában háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el, koporsóját pedig a Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel, ahova tömegek érkeztek leróni a kegyeletüket. Maradonáról az Azonnalin két nekrológban is megemlékeztünk. Balogh Gábor megemlékezését itt, Galavits Patrikét pedig itt olvashatjátok.

A legendás játékost csütörtökön, családja körében temették el. Mielőtt azonban ez megtörtént volna, a temetésében segédkező munkások közül hárman fotózkodtak a holttestével.

Egyikük ráadásul olyan szelfit készített, amelyen apja és egy másik férfi mellett felfelé mutató hüvelykujjal pózol a halott Maradona előtt.

A fotók felkerültek az internetre, és nagy felháborodást keltettek. Claudio Fernández, a fotót készítő férfi apja, aki maga is szerepel a képen „hirtelen döntésnek” nevezte a fénykép elkészítését egy argentin rádiónak. Azóta ezt alighanem alaposan megbánták.

„Mint minden más gyerek, a fiam is felemelte a mutatóujját, mikor a fotót készítették. Tudom, hogy sokakat sértett ez, és hogy rosszul fogadták” – idézi Fernándezt a BBC. A férfi azt is elmondta, hogy többen halálosan megfenyegették őket a szelfi miatt.

„Azt mondták, meg fognak minket ölni, összetörik a fejünket” – fogalmazott. Maradona ügyvédje, Matías Morla pedig ígérete szerint jogi úton próbál majd meg elégtételt venni „a gazembereken”.

Kiborult a temetkezési vállalkozó és Maradona volt felesége is

A férfiakat alkalmazó temetkezési vállalkozó, Matías Picón az argentin TN televíziónak azt mondta, a cégét megrendítették a fotók.

„A Maradona család bízik bennünk, ezért érint minket ez ilyen rosszul. A 75 éves apám, a testvérem és én is csak sírunk, megsemmisítve érezzük magunkat” – fogalmazott Picón. Elmondása szerint a három férfi cége külsős munkatársa volt, akiket Maradona koporsójának szállításával bíztak meg.

Picón azt is elmondta, Maradona exfelesége, Claudia Vllafañe kiborult, amikor tudomást szerzett a fotókról.

NYITÓKÉP: Cadaverexquisito / Wikimedia

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek