+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2020. november 26. csütörtök, 09:41
Igazi ritkaságot kaptak lencsevégre Délnyugat-Románia egyik erdejében. A szakemberek is csak ámulnak, és azt gyanítják, hogy az állat tőlünk szökhetett át Romániába.

A román-szerb határhoz közeli Krassó-Szörény megye egyik erdejében egy fehérszőrű vaddisznót kaptak lencsevégre, amiről a szakemberek azt gyanítják, hogy Magyarországról kerülhetett át Romániába.

 

A román sajtónak nyilatkozó szakemberek szerint rendkívül ritka jelenség Romániában, hogy fehérszőrű vaddisznó keveredjen egy kondához, a felvételen pedig az látszik, hogy az állat nem idegen a csapat számára, hiszen a legnagyobb egyetértésben túrják közösen az erdei avart a táplálék után.

 

 

A fehér szőrű vaddisznó a szakemberek állítása szerint egy fajtakeveredés eredménye, tehát egy házi kan és egy nőstény vaddisznó nászából születhetett. A román szakemberek arra hívták fel a figyelmet, hogy korábban Nyugat-Magyarországon észleltek fehérszőrű vaddisznót,

 

így könnyen megtörténhet, hogy a most filmre vett állat tőlünk vándorolhatott át Romániába.

 

Az, hogy a fehérszőrű vaddisznó mennyire ritka, mi sem bizonyítja jobban, minthogy Magyarországon legutóbb 2009 decemberében lőtt ilyen állatot egy vadász Bács-Kiskun megyében, ami kb. 300 kilométerre fekszik Krassó-Szörény megyétől, ahol most sikerült lencsevégre kapni egy ilyen vadat.

 

NYITÓKÉP: Wikipédia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

Beteltek az időpontok, mert olyan kevés vakcina érkezett. A rendszer 11 millió embert is be tudna oltani, ha lenne elég oltóanyag, de csak 3,1 milliónak elegendő fog megérkezni.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

Hangörökség: Maurice, a kakas harca nem volt hiábavaló.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás