+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2020. november 19. csütörtök, 20:59
Dorosz a 2022-es kormányváltást előkészítő közös ellenzéki programra és kampányra akar összpontosítani, mert szerinte így tud a legtöbbet tenni a budapestiekért és az országért.

2020. december 31-ével teljesülhet a Fidesz egyik sokat hangoztatott követelése: amennyiben nem jelöl senkit a helyére, Dorosz Dávid lemondásával Karácsony Gergely eggyel kevesebb helyettesének bérét kell majd csak kifizetni.

 

Dorosz Dávid ugyanis csütörtök este, Facebook-oldalán jelentette be, hogy a klímavédelemért és fejlesztésért felelős főpolgármester-helyettesi pozíciójáról az év végével lemond. A terjedelmes írás lényege: Dorosznak egyértelművé vált, hogy a kormány olyan ádáz bosszúpolitikát folytat a fővárosi vezetéssel és a budapestiekkel szemben, és olyanannyira akadályozza a kitűzött célok (mint a klímavédelem) elérését, hogy erre csak egyetlen gyógyír létezik: a 2022-es kormányváltás. 

 

Márpedig a kormányváltásért többet tud tenni akkor, ha a főpolgármester-helyetteskedés helyett a 2022-es kampányban vesz részt. Hogy hogyan? Mint azt a Párbeszéd elnökségébe idén szeptemberben beválasztott Dorosz Karácsony Gergelynek címezve írja:

 

„Amint tudod, a Párbeszéd felkért, hogy újonnan megválasztott elnökségi tagként legyek az országgyűlési választási felkészülés vezetője. A fentiek fényében, hosszú vívódás után, úgy döntöttem, hogy 2020. december 31-ével lemondok főpolgármester-helyettesi posztomról. Meggyőződésem ugyanis, hogy

 

ha a kormányváltást előkészítő közös ellenzéki programra és kampányra összpontosítom minden energiámat, most azzal szolgálom a legjobban Budapest jövőjét, és annak a programnak a megvalósulását is, amelyre a budapestiektől felhatalmazást kaptunk.”

 

Mint ismeretes, Dorosz Dávid a 2014-es országgyűlési választások után kivonult a magyar politikából, Amerikába távozott üzleti képzést végezni, de a politikától ott sem tudott teljesen elszakadni: Hillary Clinton 2016-os kampányában önkénteskedett, és 2018-ban – hasznosítva az Amerikában szerzett tapasztalatait – már vissza is jött Magyarországra, hogy párttársa, Szabó Tímea Párbeszéd-társelnök egyéni választókerületi kampányát segítse a 2018-as országgyűlési kampányban stratégiai tanácsadóként – Szabót meg is választották a Budapest 10. számú választókerület parlamenti képviselőjének.

 

Legnagyobb sikere e téren Dorosznak azonban mégiscsak a tavalyi önkormányzati kampány volt, ahol kampányfőnökként asszisztált Karácsony Gergely főpolgármesteri megválasztásához.

 

Dorosz Dávidot többek között erről is kifaggatuk tavaly decemberben, a vele készült interjúnkat itt olvashatod.

 

NYITÓKÉP: Bukovics Martin / Azonnali 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egy bukaresti napilap szerint az RMDSZ a törékeny parlamenti többségért cserébe székelyföldi autonómiát kér, a PNL szerint ez ott már most is megvan.

A helyiek szerint a kormány az 1200 főre rugó teniszezőket és a stábjukat választotta a saját állampolgárai helyett.

Nem csak elbukta a CDU elnökségéért folyó versenyt szombaton, de még a miniszteri terveire is nemet mondtak.

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a járványügyi lezárások ellen, az oltásnál az önkéntességet hangsúlyozzák. Interjú!

A cégóriás elnöke és az egyik leányvállalat igazgatója is személyes okokra hivatkozott a cég közleményei szerint.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás