Közös miniszterelnök-jelöltet állít az ellenzék 2022-ben. De ki legyen az?

2020.11.16. 13:44

Az ellenzék hétfőn délben közös közleményben jelentette be: közös miniszterelnök-jelölttel és 106 közös jelölttel futnak neki a 2022-es választásoknak. De ki lenne a legjobb, kinek lehet esélye legyőzni Orbánt? Ez a hét kérdése az Azonnalin.

Közös miniszterelnök-jelöltet állít az ellenzék 2022-ben. De ki legyen az?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

A választási törvény módosítására is reagálva november 16-án hétfőn a hat ellenzéki párt (DK, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd) közös közleményben jelentette be: az előválasztások lebonyolítása után legkésőbb 2021. október 23-én közös miniszterelnök-jelölttel és 106 közös jelölttel állnak majd a választók elé.

Bár a közlemény sok újdonságot nem tartalmaz, a közös miniszterelnök-jelölt kijelölése mégis nagy dolog lenne: ezt korábban sosem sikerült összehozni a Fidesz ellenzékének.

Kérdés azonban, hogy ki lesz az, aki csatába vezetheti az Egyesült Ellenzéket Orbán Viktor és a Fidesz ellen 2022 tavaszán.

Önként jelentkezők már vannak: Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester például már korábban bejelentette, hogy vállalná a feladatot, de Dobrev Klára is esélyes a pozícióra. Közben Pálinkás József az Azonnalinak elmondta: ő sem futna el a jelöltség elől, és ott van még Karácsony Gergely főpolgármester is, akit sokan az egyetlen valódi esélyesnek tartanak Orbán Viktor legyőzésére (bár azt mondja „hál' istennek most nem kapacitálják".

De ami nekünk a legfontosabb:

kit látnátok legszívesebben az egyesült ellenzék élén 2022-ben?

Ez a hét kérdése az Azonnalin!

NYITÓKÉP: Pxhere

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek