Újabb szigorítás Ausztriában. Mit másoljunk ezúttal?

2020.11.13. 17:05

Ausztriában szigorodik a lockdown. Mivel Orbán szerint nyugati szomszédunk „a mi laboratóriumunk“, adódik a kérdés: miben kövessük most őket?

Újabb szigorítás Ausztriában. Mit másoljunk ezúttal?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Orbán Viktor a keddi tévéinterjújában azt mondta:

Ausztria „a mi laboratóriumunk”,

azaz az ottani fertőzési számokat és intézkedéseket figyeli. Ennek értelmében a Magyarországon bevezetett korlátozások teljesen az osztrák utat másolják.

A szuverenitására büszke magyar kormány részéről Gulyás Gergely kancelláriaminiszter az Azonnali kérdésére a kormányinfón azt válaszolta: mindez nem sérti az ország szuverenitását.

Ha tényleg Ausztria a minta, akkor fel lehet készülni újabb szigorításokra

– a bécsi kormány ugyanis osztrák sajtóinformációk szerint erre készül. Eszerint a jelenlegi – a magyarországiakkal teljesen egyező – korlátozások mellé jönne még az alapvető szolgáltatásokon kívüli minden bolt, üzlet teljes bezárása, az óvodáknak és iskoláknak is be kéne csukniuk, azaz a távoktatásra kell az utóbbiaknak áttérniük.

Ezzel Ausztriában a tavaszinál is szigorúbb lockdown jönne: akkor ugyanis szintén minden zárva volt, de nem volt esti kijárási tilalom, mint most.

Ezért most az a hét kérdése:
mit vegyünk át ezúttal az osztrákoktól?

NYITÓKÉP: Ausztria-Magyarország zászlaja 1867 és 1918 között / Željko Heimer, Wikipedia

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek