+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2020. november 13. péntek, 08:33
Elena Mladin a börtönben ülő unokaöccsének akart káposztafejekben becsempészni egy kis füvet. Nem sikerült, a drognagyi így most „egészségügyi okok” miatt Ausztráliában tartózkodik.

A jelenleg 82 éves, nagymama Elena Mladin igencsak érdekes címet tudhat magáénak:

 

ő Románia legidősebb szökevénye, akit valaha drogcsempészeten kaptak.

 

Az ominózus eset még hat éve történt: akkor a nagyi töltött káposztát akart beküldeni az unokaöccsének egy romániai börtönbe, akit jogosítvány nélküli vezetésért csuktak le. Csakhogy

 

Elena nem csupán a finom étellel akarta jobb kedvre deríteni rokonát, a káposztafejekbe egy kis füvet is csempészett.

 

A címzetthez azonban sosem érkezett meg a várva várt menü hála a börtönőröknek, akik kiszúrták a kannabisszal megbolondított káposztafejeket.

 

A DROGNAGYI SZEMÉLYESEN A ROMÁN RENDŐRSÉG FÉNYKÉPÉN.

 

Az ezt követő nyomozás során a rendőrség további, közel két kiló marihuánát talált Elena lakásán, a tűzhely mögött.

 

Nem csoda, hogy bírósági ügy lett a dologból, a drogcsempészésen kapott nagymamát többször be is idézték a bíróságra, ám ott egyszer sem jelent meg. Mint az a Mehedinți megyei törvényszék bűnügyi irataiból kiderült: Elena egyszerűen fogta magát, és Ausztráliába utazott, Campbelltown városába. Mint azt később a rendőrség megtudta,

 

a drogcsempész nem is kíván visszatérni Romániába, hivatalosan egészségügyi okokra hivatkozva.

 

Elena egészségének valóban árthatna a romániai levegő, tekintve, hogy ausztráliai tartózkodása alatt a megyei törvényszék négy év letöltendő börtönbüntetést szabott ki rá drogcsempészés miatt, amit aztán fellebbezés után – hajlott korára és korábbi priusz hiányára hivatkozva – két évre csökkentettek.

 

A kiadatás hosszú jogi procedúrát venne igénybe, amiben még Ausztráliának is meg kéne vizsgálnia, hogy kiadatja-e a drogcsempész nagyit a romániai hatóságoknak, tekintve, hogy az ezt szabályozó kétoldali egyezmény a drogcsempészetet nem nevesíti olyan bűnnek, amiért garantáltan ki kéne adni valakit Romániának.

 

NYITÓKÉP: Chmee2 / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Radikális programmal vág neki a szélsőjobboldali párt az ősznek: kilépni az EU-ból, betiltani a környezetvédő tilalmakat, fizikai akadályokat a határokra.

A külsőségekre sem ügyelve esett egymásnak a jelenlegi román jobbközép kormánykoalíció két legerősebb pártja. Az ürügy egy hétvégi Covid-kórház körüli botrány volt.

A szétszakadt szlovák szélsőjobb parlamenten kívül maradna.

Bojko Boriszov elmondása szerint 2022-ben és 2023-ban az EU már majdnem hétezer forintos áron fogja beszerezni a német-amerikai oltóanyagot.

Az űrhajós, Jurij Gagarin, egy csapásra világsztár lett – és a szovjet tudomány diadalát jelképezte, amerre csak járt.

Egy, a Lancet folyóiratban megjelent friss tanulmány szerint ha AstraZenecával vagy Szputnyik-V-vel oltanak be,
jobb, ha nem vagy elhízott.

A fejletlen orvosi technológia következtében 40 napos vesztegzárral próbálták meg az akkori járványokat megállítani.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás