+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2020. november 13. péntek, 08:33
Elena Mladin a börtönben ülő unokaöccsének akart káposztafejekben becsempészni egy kis füvet. Nem sikerült, a drognagyi így most „egészségügyi okok” miatt Ausztráliában tartózkodik.

A jelenleg 82 éves, nagymama Elena Mladin igencsak érdekes címet tudhat magáénak:

 

ő Románia legidősebb szökevénye, akit valaha drogcsempészeten kaptak.

 

Az ominózus eset még hat éve történt: akkor a nagyi töltött káposztát akart beküldeni az unokaöccsének egy romániai börtönbe, akit jogosítvány nélküli vezetésért csuktak le. Csakhogy

 

Elena nem csupán a finom étellel akarta jobb kedvre deríteni rokonát, a káposztafejekbe egy kis füvet is csempészett.

 

A címzetthez azonban sosem érkezett meg a várva várt menü hála a börtönőröknek, akik kiszúrták a kannabisszal megbolondított káposztafejeket.

 

A DROGNAGYI SZEMÉLYESEN A ROMÁN RENDŐRSÉG FÉNYKÉPÉN.

 

Az ezt követő nyomozás során a rendőrség további, közel két kiló marihuánát talált Elena lakásán, a tűzhely mögött.

 

Nem csoda, hogy bírósági ügy lett a dologból, a drogcsempészésen kapott nagymamát többször be is idézték a bíróságra, ám ott egyszer sem jelent meg. Mint az a Mehedinți megyei törvényszék bűnügyi irataiból kiderült: Elena egyszerűen fogta magát, és Ausztráliába utazott, Campbelltown városába. Mint azt később a rendőrség megtudta,

 

a drogcsempész nem is kíván visszatérni Romániába, hivatalosan egészségügyi okokra hivatkozva.

 

Elena egészségének valóban árthatna a romániai levegő, tekintve, hogy ausztráliai tartózkodása alatt a megyei törvényszék négy év letöltendő börtönbüntetést szabott ki rá drogcsempészés miatt, amit aztán fellebbezés után – hajlott korára és korábbi priusz hiányára hivatkozva – két évre csökkentettek.

 

A kiadatás hosszú jogi procedúrát venne igénybe, amiben még Ausztráliának is meg kéne vizsgálnia, hogy kiadatja-e a drogcsempész nagyit a romániai hatóságoknak, tekintve, hogy az ezt szabályozó kétoldali egyezmény a drogcsempészetet nem nevesíti olyan bűnnek, amiért garantáltan ki kéne adni valakit Romániának.

 

NYITÓKÉP: Chmee2 / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A gyógyszergyártó cég szerint az EU kötött velük túl későn szerződést, az EU szerint ők viszont rengeteg pénzt adtak az AstraZenecának, hogy ilyen véleletlenül se fordulhasson elő.

Egy lombardiai kórház elhunyt covidos betegeiről szóló aktáiban azzal szembesültek a nyomozók, hogy a betegek állapota hirtelen drasztikusan romlani kezdett.

A Fidesz központi e-mailcíme áll az Azonnali videóját ellopó trolloldal mögött, derítették ki.

A' HétköznaPITSAlódások punkus-banda musikálása után a' bohótz kopaszok által rútúl megveretett. De vajjon e' história ennyiben marad-é?

Hiába hív össze az ellenzék rendkívüli ülést a járványkezelésről, a fideszeseket semmi nem kötelezi arra, hogy azon meg is jelenjenek.

Eltökélt szándékuk, hogy megmentik Szlovákiát a liberálisoktól és a korrupciótól.

A firenzei jogászprofesszornak jó esélye van elkerülni az előrehozott választásokat.

A hét kérdése

Minden nap járványparáztató cikkek tucatjait termeli ki magából a magyar média, de van-e ezzel egyáltalán baj?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás