+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. november 13. péntek, 14:01
A Mandiner-alapító Balogh Ákos Gergely megerősítette az Azonnalinak, hogy megszüntették főszerkesztő-helyettesi megbízatását az Indexnél.

Nem szerepel már az Index impresszumában Balogh Ákos Gergely neve, vette észre az Azonnali pénteken. 

 

EGGYEL KEVESEBB HELYETTESE LETT SZOMBATHY PÁLNAK

 

A Mandiner egyik alapítója, az azóta a KESMA alá került portál korábbi főszerkesztője azt követően került az Indexhez, hogy a lap szinte komplett szerkesztősége nyáron felmondott. Balogh Indexhez való érkezésénél számos lap azt emelte ki, hogy az új főszerkesztő-helyettes korábban az orbanviktor.hu domaint üzemeltette. A legtovább azonban a Jobbik ment: a párt egy „Orbán személyes propagandistáját nevezték ki az Index élére” feliratú képpel kommentálta a médiapiaci történést,

 

ez egyébként Balogh Ákosnak annyira megtetszett, hogy azóta is ez a facebookos profilképe.

 

Balogh Ákos Gergely az Index főszerkesztő-helyetteseként ősszel az Azonnali podcastjában is szerepelt. Akkor elmondta: szerinte nincs rendjén, hogy még „senkinek rá sem léptek a tyúkszemére”, máris hullarablónak nevezik az új indexeseket, főleg azért, mert szerinte az Index esetében nincs hulla. Balogh akkor egyértelmű célként fogalmazta meg az Index piacvezető pozíciójának megtartását, szerinte a minimum az, hogy egy év múlva – de akár előbb is – ismét az Index lesz az „elsőszámú magyar újság”.

 

Főszerkesztő-helyettesként tizenkét nagyobb anyagot jegyzett az Indexen: van közte Karácsony Gergely-, Orbán Balázs- és Fürjes Balázs-interjú, és egy exkluzív helyszíni anyag is az első és illegális 1848-as emlékmű felvidéki kiásásáról. Balogh elsődleges feladata a lapnál azonban a szervezetfejlesztés volt – az Index impresszumában több szakkollégista neve is megtalálható, márpedig a Mandinernél Balogh főszerkesztősége alatt a fővárosi szakkollégiumok hallgatói közül sokan megfordultak.

 

Az Indexnél egyébként csak részmunkaidőben dolgozó, könyvkiadással is foglalkozó Balogh kérdésünkre megerősítette, hogy a héten megszűnt főszerkesztő-helyettesi megbízatása, de ennek okairól nem kívánt nyilatkozni. A további indexes folytatásról a tárgyalások lezárásáig nem kívánt nyilatkozni.

 

A Media1 cikkünk megjelenését követően utolérte Szombathy Pál Index-főszerkesztőt, aki annyit mondott: „Az elmúlt három hónapban kiderült, nem egyformán gondolkodunk az Indexről és az Index-főszerkesztő-helyettesek szerepéről. Tárgyalunk vele ugyanakkor további lazább együttműködési formákról.”

 

Disclaimer: a cikk szerzője a Mandinernél dolgozott Balogh Ákos Gergely főszerkesztősége idején.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

1991. január 17-én vette kezdetét a hidegháborút követő évek egyik legnagyobb nemzetközi konfliktusa, az Öböl-háború, ami megágyazott a 21. századi baljós folyamatoknak is.

A vörösterror és a fehérterror során a hazai zsidóság egyenlően szenvedett, azonban a fehérterror hivatalos emlékezetkultúrájából mint áldozatok valamiért kimaradtak.

Egy bukaresti napilap szerint az RMDSZ a törékeny parlamenti többségért cserébe székelyföldi autonómiát kér, a PNL szerint ez ott már most is megvan.

Von der Leyen két alelnöke és a kohéziós biztos azután határozták erre magukat, hogy találkoztak a koronavírus-pozitív portugál pénzügyminiszterrel.

A helyiek szerint a kormány az 1200 főre rugó teniszezőket és a stábjukat választotta a saját állampolgárai helyett.

Nem csak elbukta a CDU elnökségéért folyó versenyt szombaton, de még a miniszteri terveire is nemet mondtak.

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás