Felmondtak Balogh Ákos Gergelynek, az Index eddigi főszerkesztő-helyettesének

Szerző: Bukovics Martin
2020.11.13. 14:01

A Mandiner-alapító Balogh Ákos Gergely megerősítette az Azonnalinak, hogy megszüntették főszerkesztő-helyettesi megbízatását az Indexnél.

Felmondtak Balogh Ákos Gergelynek, az Index eddigi főszerkesztő-helyettesének

Nem szerepel már az Index impresszumában Balogh Ákos Gergely neve, vette észre az Azonnali pénteken. 

EGGYEL KEVESEBB HELYETTESE LETT SZOMBATHY PÁLNAK

A Mandiner egyik alapítója, az azóta a KESMA alá került portál korábbi főszerkesztője azt követően került az Indexhez, hogy a lap szinte komplett szerkesztősége nyáron felmondott. Balogh Indexhez való érkezésénél számos lap azt emelte ki, hogy az új főszerkesztő-helyettes korábban az orbanviktor.hu domaint üzemeltette. A legtovább azonban a Jobbik ment: a párt egy „Orbán személyes propagandistáját nevezték ki az Index élére” feliratú képpel kommentálta a médiapiaci történést,

ez egyébként Balogh Ákosnak annyira megtetszett, hogy azóta is ez a facebookos profilképe.

Balogh Ákos Gergely az Index főszerkesztő-helyetteseként ősszel az Azonnali podcastjában is szerepelt. Akkor elmondta: szerinte nincs rendjén, hogy még „senkinek rá sem léptek a tyúkszemére”, máris hullarablónak nevezik az új indexeseket, főleg azért, mert szerinte az Index esetében nincs hulla. Balogh akkor egyértelmű célként fogalmazta meg az Index piacvezető pozíciójának megtartását, szerinte a minimum az, hogy egy év múlva – de akár előbb is – ismét az Index lesz az „elsőszámú magyar újság”.

Főszerkesztő-helyettesként tizenkét nagyobb anyagot jegyzett az Indexen: van közte Karácsony Gergely-, Orbán Balázs- és Fürjes Balázs-interjú, és egy exkluzív helyszíni anyag is az első és illegális 1848-as emlékmű felvidéki kiásásáról. Balogh elsődleges feladata a lapnál azonban a szervezetfejlesztés volt – az Index impresszumában több szakkollégista neve is megtalálható, márpedig a Mandinernél Balogh főszerkesztősége alatt a fővárosi szakkollégiumok hallgatói közül sokan megfordultak.

Az Indexnél egyébként csak részmunkaidőben dolgozó, könyvkiadással is foglalkozó Balogh kérdésünkre megerősítette, hogy a héten megszűnt főszerkesztő-helyettesi megbízatása, de ennek okairól nem kívánt nyilatkozni. A további indexes folytatásról a tárgyalások lezárásáig nem kívánt nyilatkozni.

A Media1 cikkünk megjelenését követően utolérte Szombathy Pál Index-főszerkesztőt, aki annyit mondott: „Az elmúlt három hónapban kiderült, nem egyformán gondolkodunk az Indexről és az Index-főszerkesztő-helyettesek szerepéről. Tárgyalunk vele ugyanakkor további lazább együttműködési formákról.”

Disclaimer: a cikk szerzője a Mandinernél dolgozott Balogh Ákos Gergely főszerkesztősége idején.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek