+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. november 13. péntek, 14:01
A Mandiner-alapító Balogh Ákos Gergely megerősítette az Azonnalinak, hogy megszüntették főszerkesztő-helyettesi megbízatását az Indexnél.

Nem szerepel már az Index impresszumában Balogh Ákos Gergely neve, vette észre az Azonnali pénteken. 

 

EGGYEL KEVESEBB HELYETTESE LETT SZOMBATHY PÁLNAK

 

A Mandiner egyik alapítója, az azóta a KESMA alá került portál korábbi főszerkesztője azt követően került az Indexhez, hogy a lap szinte komplett szerkesztősége nyáron felmondott. Balogh Indexhez való érkezésénél számos lap azt emelte ki, hogy az új főszerkesztő-helyettes korábban az orbanviktor.hu domaint üzemeltette. A legtovább azonban a Jobbik ment: a párt egy „Orbán személyes propagandistáját nevezték ki az Index élére” feliratú képpel kommentálta a médiapiaci történést,

 

ez egyébként Balogh Ákosnak annyira megtetszett, hogy azóta is ez a facebookos profilképe.

 

Balogh Ákos Gergely az Index főszerkesztő-helyetteseként ősszel az Azonnali podcastjában is szerepelt. Akkor elmondta: szerinte nincs rendjén, hogy még „senkinek rá sem léptek a tyúkszemére”, máris hullarablónak nevezik az új indexeseket, főleg azért, mert szerinte az Index esetében nincs hulla. Balogh akkor egyértelmű célként fogalmazta meg az Index piacvezető pozíciójának megtartását, szerinte a minimum az, hogy egy év múlva – de akár előbb is – ismét az Index lesz az „elsőszámú magyar újság”.

 

Főszerkesztő-helyettesként tizenkét nagyobb anyagot jegyzett az Indexen: van közte Karácsony Gergely-, Orbán Balázs- és Fürjes Balázs-interjú, és egy exkluzív helyszíni anyag is az első és illegális 1848-as emlékmű felvidéki kiásásáról. Balogh elsődleges feladata a lapnál azonban a szervezetfejlesztés volt – az Index impresszumában több szakkollégista neve is megtalálható, márpedig a Mandinernél Balogh főszerkesztősége alatt a fővárosi szakkollégiumok hallgatói közül sokan megfordultak.

 

Az Indexnél egyébként csak részmunkaidőben dolgozó, könyvkiadással is foglalkozó Balogh kérdésünkre megerősítette, hogy a héten megszűnt főszerkesztő-helyettesi megbízatása, de ennek okairól nem kívánt nyilatkozni. A további indexes folytatásról a tárgyalások lezárásáig nem kívánt nyilatkozni.

 

A Media1 cikkünk megjelenését követően utolérte Szombathy Pál Index-főszerkesztőt, aki annyit mondott: „Az elmúlt három hónapban kiderült, nem egyformán gondolkodunk az Indexről és az Index-főszerkesztő-helyettesek szerepéről. Tárgyalunk vele ugyanakkor további lazább együttműködési formákról.”

 

Disclaimer: a cikk szerzője a Mandinernél dolgozott Balogh Ákos Gergely főszerkesztősége idején.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A járvánnyal kapcsolatos álhírterjesztésért megítélt érdemrendet így senki nem vette át – a DK miniszterelnök-jelöltje azért nem kell szomorkodjon, meg fogja azt kapni postán.

A szükségállapot meghosszabbítását a parlamentnek is meg kellene szavaznia, de azt kormánypárti képviselők sem támogatják. Magyarországon akár őszig is maradhat a veszélyhelyzet.

Lodban a rendőrség elveszítette a város feletti irányítást. A fellázadt arab lakosok és zsidó szomszédaik a sötét utcán, spontán egymásra támadtak.

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

Az utolsó nagy kérdésben is sikerült dűlőre jutnia a hatpárti ellenzéki összefogásnak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás