Már a Fox News is elkapcsolt Trumpéktól, az elnök közben 2024-en gondolkodik

Szerző: Petróczi Rafael
2020.11.10. 11:25

Annyira megalapozatlan vádakkal üti a Trump-csapat a demokratákat, hogy azt még a Fox News műsorvezetője sem bírta. Trump azonban úgy tudni, nem adja fel, és újra elnök lenne.

Már a Fox News is elkapcsolt Trumpéktól, az elnök közben 2024-en gondolkodik

Már a köztudottan republikánusokhoz húzó Fox Newsnak is sok volt, amit a Trump-kampány a szerintük Joe Biden javára elcsalt választás kapcsán csinál: a tévé egyik ikonikus műsorvezetője és újságírója, Neil Cavuto nemes egyszerűséggel félbeszakította a Trump-csapat sajtótájékoztatójának élő tudósítását azzal, hogy azt nem tudja tovább jó érzéssel mutatni a nézőknek.

Az említett sajtótájékoztatón a Fehér Ház sajtótitkára, Kayleigh McEnany azzal vádolta a demokratákat, hogy elcsalták a november 3-i elnökválasztást, pontosabban hogy Joe Bidenék próbálják távol tartani a szavazatszámláló helyiségektől a választási megfigyelőket.

Ezt viszont már Neil Cavuto sem tudta szó nélkül hagyni,

lekapcsoltatta az élő tudósítást azzal a kommentárral, hogy hacsak McEnany nem tud további részletekkel szolgálni erről a vádról, úgy nem tudja jó érzéssel tovább mutatni ezt a nézőknek.

Mint Cavuto hozzátette, biztos akart lenni abban, hogy valamivel alá is tudják támasztani ezt a vádat Trumpék, ennek hiányában viszont nagyon durva olyan állítást tenni, hogy a másik oldal szánt szándékkal csal. „Ha McEnany hoz bizonyítékokat, visszatesszük őt (a képernyőre – a szerk.)” – zárta mondandóját Cavuto.

Az eset már csak annak fényében is érdekes, hogy az egyik csatatérállamban, ahol Biden a levélszavazatok összeszámolása után fordítani tudott Trumphoz képest, Georgiaban a bíróság gyorsan el is utasította a Trump-csapat jogi kifogásait az ottani választás tisztaságával kapcsolatban, akárcsak Michinganben. Sőt mi több, Georgia kormányzóhelyettese,

a republikánus Geoff Duncan egyértelműen leszögezte: nincs tudomása olyan hitelt érdemlő esetekről, amelyek rendszerszintű csalásokra vagy a választópolgárok jogfosztására utalnának.

Arról, hogy miért nem lehet igazából csalni az amerikai választáson a levélszavazatokkal, itt írtunk, arról pedig, hogy a szavazatok számából és eloszlásából miért nem következtethetünk arra, hogy a Demokrata Párt elcsalta a választást, itt.

És hogy a választási csalás emlegetése mennyire csak kommunikációs kampány, jelezheti az is, hogy Trump már arról beszél a tanácsadóival, hogy 2024-ben ő bizony újra indulni fog az elnöki pozícióért – legalábbis a rendre jólértesült Axios hírportálnak ezt állította két közeli forrás is. Amennyiben ez igaz, úgy az egyértelmű beismerése annak, hogy Trump is tudja és érti, hogy a mostani választást bizony elvesztette.

NYITÓKÉP: Gage Skidmore / Wikimedia

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek