+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2020. november 10. kedd, 11:25
Annyira megalapozatlan vádakkal üti a Trump-csapat a demokratákat, hogy azt még a Fox News műsorvezetője sem bírta. Trump azonban úgy tudni, nem adja fel, és újra elnök lenne.

Már a köztudottan republikánusokhoz húzó Fox Newsnak is sok volt, amit a Trump-kampány a szerintük Joe Biden javára elcsalt választás kapcsán csinál: a tévé egyik ikonikus műsorvezetője és újságírója, Neil Cavuto nemes egyszerűséggel félbeszakította a Trump-csapat sajtótájékoztatójának élő tudósítását azzal, hogy azt nem tudja tovább jó érzéssel mutatni a nézőknek.

 

Az említett sajtótájékoztatón a Fehér Ház sajtótitkára, Kayleigh McEnany azzal vádolta a demokratákat, hogy elcsalták a november 3-i elnökválasztást, pontosabban hogy Joe Bidenék próbálják távol tartani a szavazatszámláló helyiségektől a választási megfigyelőket.

 

Ezt viszont már Neil Cavuto sem tudta szó nélkül hagyni,

 

lekapcsoltatta az élő tudósítást azzal a kommentárral, hogy hacsak McEnany nem tud további részletekkel szolgálni erről a vádról, úgy nem tudja jó érzéssel tovább mutatni ezt a nézőknek.

 

Mint Cavuto hozzátette, biztos akart lenni abban, hogy valamivel alá is tudják támasztani ezt a vádat Trumpék, ennek hiányában viszont nagyon durva olyan állítást tenni, hogy a másik oldal szánt szándékkal csal. „Ha McEnany hoz bizonyítékokat, visszatesszük őt (a képernyőre – a szerk.)” – zárta mondandóját Cavuto.

 

 

Az eset már csak annak fényében is érdekes, hogy az egyik csatatérállamban, ahol Biden a levélszavazatok összeszámolása után fordítani tudott Trumphoz képest, Georgiaban a bíróság gyorsan el is utasította a Trump-csapat jogi kifogásait az ottani választás tisztaságával kapcsolatban, akárcsak Michinganben. Sőt mi több, Georgia kormányzóhelyettese,

 

a republikánus Geoff Duncan egyértelműen leszögezte: nincs tudomása olyan hitelt érdemlő esetekről, amelyek rendszerszintű csalásokra vagy a választópolgárok jogfosztására utalnának.

 

Arról, hogy miért nem lehet igazából csalni az amerikai választáson a levélszavazatokkal, itt írtunk, arról pedig, hogy a szavazatok számából és eloszlásából miért nem következtethetünk arra, hogy a Demokrata Párt elcsalta a választást, itt.

 

És hogy a választási csalás emlegetése mennyire csak kommunikációs kampány, jelezheti az is, hogy Trump már arról beszél a tanácsadóival, hogy 2024-ben ő bizony újra indulni fog az elnöki pozícióért – legalábbis a rendre jólértesült Axios hírportálnak ezt állította két közeli forrás is. Amennyiben ez igaz, úgy az egyértelmű beismerése annak, hogy Trump is tudja és érti, hogy a mostani választást bizony elvesztette.

 

NYITÓKÉP: Gage Skidmore / Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Zágrábban az antifasizmus napján ismét fellángolt a vita, hogy nevezzék-e vissza a Nemzeti Színház előtti teret Titóra. De nem fogják.

A logójukat adják-e csak, vagy aktivistákat is? Körbekérdeztük az ellenzéki összefogás pártjait.

Az Apple Daily volt a legnagyobb és a legtovább fennálló hongkongi print bulvárnapilapot és online hírportált is üzemeltető médium, ami a kínai rezsimnek nem kellemes dolgokról is beszámolt.

A koronavírus-járvány miatt egy évvel elcsúsztatott olimpiát anno még úgy reklámozták, hogy az a világjárvány feletti győzelem bizonyítéka lesz.

Pénzzel, de volt, hogy néha tejtermékekkel fizettek le rendőröket Romániában.

1941. június 22-én éjjel negyed négykor kezdetét vette a Barbarossa-hadművelet, melynek célja a Szovjetunió lerohanása és térdre kényszerítése volt.

Věra Jourová szerint például ha valakinek baja van a szivárványszínnel, az róla mond el sokat, a bajor Markus Söder szerint meg ez a büszke útja annak, hogy a társadalom szabadságáért szóljunk fel.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás