Halállal fenyegetni az adófizetőket már a mélypont

Bukovics Martin

Szerző:
Bukovics Martin

2020.11.10. 22:05

A nem baj, ha nincs elég kórházi személyzet, mert ha elég nagy a kórterem, az jó, mert be lehet látni a gépeket típusú érvei alapján úgy tűnt, Orbán az őt parodizáló Bödőcsöt akarhatja parodizálni.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Szürreális volt az esti M1-es Orbán-interjú.

Nyilvánvalóvá vált, hogy a miniszterelnök akármit kommunikáltat magáról, még kedves kérdések nyomán is kiderül, hogy mennyire nincs a helyzet magaslatán sem ő, sem a kormány. 

Amikor a tíz éve hatalmon lévő miniszterelnök halállal fenyegette az őt, pártját és hálózatait az adóiból eltartó, a tb-jüket becsületesen fizető állampolgárokat saját kormánya felkészületlensége miatt, az olyan szintű mélypont volt, hogy ehhez képest a nem baj, ha nincs elég kórházi személyzet, mert ha elég nagy a kórterem, az jó, mert be lehet látni a gépeket típusú érvei 

már csak duplacsavaros iróniának tűntek, amelyekkel Orbán az őt parodizáló Bödőcsöt akarhatja parodizálni.

A tb-járulék idén július elseje óta a fizetés 18,5 százaléka, azaz aki megkeresi a 395 ezer forintos magyarországi bruttó átlagfizetést (ez nettóban kb. 260 ezer forint), az havonta 73 ezer forintot, évente 876 ezer forintot fizet a magyar egészségügyre. Orbán mondatait meghallva sokakban felmerül a kérdés: mégis mire?

Arra, amelyre Orbán azt mondta: lehet, hogy a nyugatiaknak sok a mindenféle gépe, mert gazdagabbak, de itt mi erősebbek vagyunk, mert itt magyarok dolgoznak? Csak hányan? És hány magyar orvos és ápoló ment az utóbbi években nyugatra? És miért is?

Az M1 Orbán-interjúját vélhetően azért nézte a fél ország, mert noha Orbán már hétfőn bejelentette, és kedd délután aláírta a szerda 00:00-tól hatálybalépő járványügyi szigorításokat, ezek részleteiről még 22:00-kor sem tudott senki semmit. Orbántól a nap folyamán mindössze annyit lehetett megtudni, hogy akinek kutyája van, az a kijárási tilalom alatt is kiviheti szaratni az állatot az utcára, az esti interjúban pedig annyit, hogy noha a burka ellen iszlamista terroristákra hivatkozva kézzel-lábbal védekezett a létező jobboldal évekkel ezelőtt, most a bécsi terrortámadás után egy héttel köztéren elfedetik mindenki arcát. De ennek részleteiről sem tudunk semmit.

Nekünk azért csúsztak mára tervezett cikkeink holnapra, mert az interjúalanyok nem tudtak mit mondani az újságíróinknak az intézkedések pontos részleteinek hiányában. Mi ezt túléljük, de mi van velük, és mi van az alkalmazottaikkal?

Isten segítse Magyarországot, mert a kormánya nem tudja.

Olvass még Bukovics Martintól az Azonnalin! Vitáznál? Írj!

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek