+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Bukovics Martin
2020. november 10. kedd, 22:05
A nem baj, ha nincs elég kórházi személyzet, mert ha elég nagy a kórterem, az jó, mert be lehet látni a gépeket típusú érvei alapján úgy tűnt, Orbán az őt parodizáló Bödőcsöt akarhatja parodizálni.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Szürreális volt az esti M1-es Orbán-interjú.

 

Nyilvánvalóvá vált, hogy a miniszterelnök akármit kommunikáltat magáról, még kedves kérdések nyomán is kiderül, hogy mennyire nincs a helyzet magaslatán sem ő, sem a kormány. 

 

Amikor a tíz éve hatalmon lévő miniszterelnök halállal fenyegette az őt, pártját és hálózatait az adóiból eltartó, a tb-jüket becsületesen fizető állampolgárokat saját kormánya felkészületlensége miatt, az olyan szintű mélypont volt, hogy ehhez képest a nem baj, ha nincs elég kórházi személyzet, mert ha elég nagy a kórterem, az jó, mert be lehet látni a gépeket típusú érvei 

 

már csak duplacsavaros iróniának tűntek, amelyekkel Orbán az őt parodizáló Bödőcsöt akarhatja parodizálni.

 

A tb-járulék idén július elseje óta a fizetés 18,5 százaléka, azaz aki megkeresi a 395 ezer forintos magyarországi bruttó átlagfizetést (ez nettóban kb. 260 ezer forint), az havonta 73 ezer forintot, évente 876 ezer forintot fizet a magyar egészségügyre. Orbán mondatait meghallva sokakban felmerül a kérdés: mégis mire?

 

Arra, amelyre Orbán azt mondta: lehet, hogy a nyugatiaknak sok a mindenféle gépe, mert gazdagabbak, de itt mi erősebbek vagyunk, mert itt magyarok dolgoznak? Csak hányan? És hány magyar orvos és ápoló ment az utóbbi években nyugatra? És miért is?

 

Az M1 Orbán-interjúját vélhetően azért nézte a fél ország, mert noha Orbán már hétfőn bejelentette, és kedd délután aláírta a szerda 00:00-tól hatálybalépő járványügyi szigorításokat, ezek részleteiről még 22:00-kor sem tudott senki semmit. Orbántól a nap folyamán mindössze annyit lehetett megtudni, hogy akinek kutyája van, az a kijárási tilalom alatt is kiviheti szaratni az állatot az utcára, az esti interjúban pedig annyit, hogy noha a burka ellen iszlamista terroristákra hivatkozva kézzel-lábbal védekezett a létező jobboldal évekkel ezelőtt, most a bécsi terrortámadás után egy héttel köztéren elfedetik mindenki arcát. De ennek részleteiről sem tudunk semmit.

 

Nekünk azért csúsztak mára tervezett cikkeink holnapra, mert az interjúalanyok nem tudtak mit mondani az újságíróinknak az intézkedések pontos részleteinek hiányában. Mi ezt túléljük, de mi van velük, és mi van az alkalmazottaikkal?

 

Isten segítse Magyarországot, mert a kormánya nem tudja.

 

Olvass még Bukovics Martintól az Azonnalin! Vitáznál? Írj!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az Azonnali szolidaritást
vállal a Klubrádióval: egyszeri alkalommal, hétfőn a Facebook-oldalunkon mi is élőben közvetítjük Bolgár György betelefonálós műsorát.

Azt is közölte a rendőrség, hogy a minipárt elnökét nem három, csak két óráig tartották bent, miután nem akarta igazolni magát a Gődény-féle tüntetésen.

A Feröer-szigetek lakóit nem különösen izgatja egyelőre a járvány harmadik hulláma.

Civilek is indulhatnak rajta, ha előre nyilatkoznak arról, hogy győzelmük esetén melyik párt frakciójába ülnének be. Aki 2022 áprilisáig betölti a 18. életévét, részt vehet az előválasztáson.

Hetvenöt éve írták alá azt az egyezményt, amely lehetőséget adott Csehszlovákiának arra, hogy területéről magyar lakosokat telepítsen át Magyarországra, és fordítva.

A kontinens legjobb sorozatával, archívumával, tojástörőjével és még sok minden mással!

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás