Joe Biden hétfőtől a zökkenőmentes hatalomátvételre koncentrál

Szerző: Galavits Patrik
2020.11.08. 16:18

A Fox News szerint Donald Trump is hajlik a békés hatalomátadásra, de előbb azért megtámadja a választási eredményeket.

Joe Biden hétfőtől a zökkenőmentes hatalomátvételre koncentrál

Joe Biden megválasztott amerikai elnök a Business Insider szerint már jövő héten „ügynökségeket ellenőrző csapatokat” állít fel, amelyeknek feladata a januári hatalomátvételének minél zökkenőmentesebb biztosítása lesz. Biden munkatársai többek között a leköszönő Trump-kormányzat pénzügyeiról, személyi döntéseiról és függőben lévő szabályozásairól fognak tájékozódni a szövetségi szintű intézményekben a jelenleg ott dolgozóktól.

Erre azért van szükség, hogy Biden január 20-án történő beiktatása után az új adminisztráció több ezer munkatársa gond nélkül vehesse át az ország irányítását, és pontosabb képet kapjon a rájuk váró állapotokról.

Biden ilyen feladattal már májusban megbízta néhány munkatársát, akik egy esetleges hatalomátvétel kérdéseiről egyeztettek a Trump-kormány illetékeseivel. A hivatalos folyamat azonban csak egy elnök megválasztása után kezdődhet. Bidennek és csapatának innentől tíz hete van felkészülni a hatalomátvételre.

Trump kezd belenyugodni a vereségébe

Habár a leköszönő elnök, Donald Trump több államban is megtámadja jogászaival a választási eredményeket, ezeket az ügyeket szakértők szerint aligha nyerheti meg a bíróságokon, és a Twitteren is rendszeresen rendez még kirohanásokat, a Fox News az elnökhöz közeli forrásaira hivatkozva állítja:

Trump kész békésen átadni a hatalmat Bidennek, ha a jogi procedúrák nem neki adnak igazat, és azok is megerősítik a választási eredményeket.

NYITÓKÉP: Joe Biden FOTÓ: Gage Skidmore / Wikimedia

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek