+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. november 8. vasárnap, 16:18
A Fox News szerint Donald Trump is hajlik a békés hatalomátadásra, de előbb azért megtámadja a választási eredményeket.

Joe Biden megválasztott amerikai elnök a Business Insider szerint már jövő héten „ügynökségeket ellenőrző csapatokat” állít fel, amelyeknek feladata a januári hatalomátvételének minél zökkenőmentesebb biztosítása lesz. Biden munkatársai többek között a leköszönő Trump-kormányzat pénzügyeiról, személyi döntéseiról és függőben lévő szabályozásairól fognak tájékozódni a szövetségi szintű intézményekben a jelenleg ott dolgozóktól.

 

Erre azért van szükség, hogy Biden január 20-án történő beiktatása után az új adminisztráció több ezer munkatársa gond nélkül vehesse át az ország irányítását, és pontosabb képet kapjon a rájuk váró állapotokról.

 

Biden ilyen feladattal már májusban megbízta néhány munkatársát, akik egy esetleges hatalomátvétel kérdéseiről egyeztettek a Trump-kormány illetékeseivel. A hivatalos folyamat azonban csak egy elnök megválasztása után kezdődhet. Bidennek és csapatának innentől tíz hete van felkészülni a hatalomátvételre.

 

Trump kezd belenyugodni a vereségébe

 

Habár a leköszönő elnök, Donald Trump több államban is megtámadja jogászaival a választási eredményeket, ezeket az ügyeket szakértők szerint aligha nyerheti meg a bíróságokon, és a Twitteren is rendszeresen rendez még kirohanásokat, a Fox News az elnökhöz közeli forrásaira hivatkozva állítja:

 

Trump kész békésen átadni a hatalmat Bidennek, ha a jogi procedúrák nem neki adnak igazat, és azok is megerősítik a választási eredményeket.

 

NYITÓKÉP: Joe Biden FOTÓ: Gage Skidmore / Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

Hangörökség: Maurice, a kakas harca nem volt hiábavaló.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

Három ütemben érkezik nagy mennyiségben a Sputnik-V hazánkba, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás