+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin & Renczes Ágoston
2020. november 7. szombat, 20:08
A német média ünnepel a leginkább, a lengyel megosztott, akár a magyar, Ausztriában óvatosak, a románok elemeznek. Mutatjuk, hogyan tálalja Joe Biden győzelmét az osztrák, a német, a horvát, a szlovén, a szerb, a szlovák, a cseh, a román, a lengyel és végül a magyar média!
Ausztria

 

KÖZÉP-EURÓPA LEGJOBB ÉS LEGFONTOSABB BULVÁRLAPJA, A BÉCSI KRONEN ZEITUNG ANNYIT ÍR: AZ AMERIKAI VÁLASZTÁS ELDŐLT, DONALD TRUMPOT LEVÁLTOTTÁK.

 

A BÉCSI LIBERÁLIS KURIER NAPILAP SZERINT BIDEN ELŐNYÉT MÁR NEM LEHET BEHOZNI. ŐK FOGLALKOZNAK A LEGTÖBBET BIDEN NŐI ALELNÖKJELÖLTJÉVEL, KAMALA HARRISSZEL, VALAMINT RÖGTÖN KÖZÖLTEK EGY PORTRÉT JILL BIDENRŐL, A LEENDŐ FIRST LADY-RŐL IS.

 

A BALOS-LIBERÁLIS BÉCSI DER STANDARD BEBIZTOSÍTOTTA MAGÁT, ÉS NOHA AZ „AMERIKAI MÉDIUMOKRA” HIVATKOZVA, AZÉRT CSAK BELEÍRTA A CÍMBE, KI LESZ AZ ELNÖK.

 

A BÉCSI JOBBKÖZÉP DIE PRESSE A LEGINKÁBB ÓVATOS: AZ AMERIKAI MÉDIA BIDENT AZ USA 46. ELNÖKÉNEK VÁLASZTOTTA, TRUMP NEM ISMERI EL AZ EREDMÉNYT, ÍRJÁK.

 

Horvátország

 

VÉGE A VÁLASZTÁSI DRÁMÁNAK, ÍRJA A JOBBOS VECERNJI LIST.

 

A ZÁGRÁBI LIBERÁLIS JUTARNJI LIST IS A DRÁMA VÉGÉRŐL ÍR. KÖZBEN EGY KICSIT POÉNKODNAK AZON IS, HOGY TRUMP HAMAROSAN JANEZ JANSA SZLOVÉN KORMÁNYFŐ HELYÉRE LÉPHET, LEGALÁBBIS MÁR VANNAK, AKIK EZZEL TROLLKODNAK.

 

ELŐREJELZÉS: VÉGE! – ÍRJA A LEGNAGYOBB HORVÁT BULVÁRLAP.

 

Szlovénia

 

A SZLOVÉN MLADINA HETILAP CSAK A TÉNYT RÖGZÍTETTE, MISZERINT AZ AMERIKAI MÉDIA SZERINT BIDEN NYERT. MI A FRISS SZÁM CÍMLAPJÁRA HÍVJUK FEL A FIGYELMET.

 

BIDEN AZ AMERIKAI VÁLASZTÁS NYERTESE, KÖZLI A BALOS-LIBERÁLIS DELO SZLOVÉN NAPILAP, MELLÉTÉVE AZ ÚJ ELNÖK LEGFONTOSABB TEENDŐIT ÉS A HÍREKET TRUMPRÓL.

 

A FIDESZES KÖRÖK ÁLTAL PÉNZELT NOVA24 TÉVÉCSATORNA TALÁLT FONTOSABB DOLGOKAT ENNÉL, VAGY NEM TUDJÁK, MIT RAKJANAK KI, VAGY CSAK SIMÁN NEM DOLGOZNAK.

 

Szerbia

 

AZ ELLENZÉKI NOVA TV JÓ SZERB SZOKÁS SZERINT FONETIKUSAN ÍRJA A KÜLFÖLDI NEVEKET, ENNEK MEGFELELŐEN ITT DZSÓ BÁJDEN, ÉS NEM TRAMP LETT AZ USA 46. ELNÖKE.

 

A SZERB RIPOST, AZAZ AZ INFORMER EGY KICSIT TALÁN KITART TRAMP MELLETT, AHOGY ŐK ÍRJÁK. NINCS MÉG VÉGE SEMMINEK, JELENTETTE BE TRAMP, ÍRJÁK JOBBOLDALT, A VEZETŐ ANYAGBAN PEDIG AZT TALÁLGATJÁK, MI LESZ, „HA ELLENÁLL A NÉPAKARATNAK”-

 

Románia

 

EGY ÚJ MŰFAJT TALÁLTAK FEL BUKARESTBEN: BRÉKING ELEMZÉS A G4MEDIÁN.

 

MINDEN AMERIKAI ELNÖKE LESZEK, AKÁR SZAVAZOTT RÁM, AKÁR NEM, EMELI KI A VEZETŐ ANYAGBAN A CÍMBEN BIDENTŐL A ROMÁNIAI HÍRFÜGGŐK KEDVENC PORTÁLJA.

 

ROMÁNIA EGYIK LEGNÉPSZERŰBB NAPILAPJA, AZ ADEVARUL CSAK A NYILVÁNVALÓRÓL SZÁMOL BE, EGY PUBLICISTA PEDIG MÁR A POSZTTRUMPI VILÁGRÓL ELMÉLKEDIK.

 

Lengyelország

 

A LENGYEL KÖZMÉDIA SIMÁN HOZZA A HÍRT AZ AMERIKAI MÉDIÁRA HIVATKOZVA.

 

AZ EGYIK LEGNÉPSZERŰBB HÍRPORTÁL, AZ ONET LÁTHATÓAN KÉSZÜLT A BRÉKINGRE.

 

A LENGYEL KORMÁNYPÁRTI NIEZALEZNA A PIS ÖRÖK MUMUSÁT, A MOST AZ EURÓPAI NÉPPÁRTOT VEZETŐ DONALD TUSKOT VETTE ELŐ, AMIÉRT BIDEN MEGVÁLASZTÁSÁT AZZAL KOMMENTÁLTA, HOGY AZ EURÓPAI SZÉLSŐJOBBOLDALI POPULISTÁKNAK VÉGÉT JELENTI.

 

SÜRGŐS: TRUMP NEM ADJA FEL, KÜRTÖLI VILÁGGÁ A KORMÁNYPÁRTI WPOLITYCE.

 

A KEMÉNYEN PIS-KRITIKUS LENGYEL NEWSWEEK FŐSZERKESZTŐJE VÉLEMÉNYCIKKBEN ÍRJA, HOGY NEHÉZ LESZ MIND TRUMP, MIND KACZYNSKI KORMÁNYA UTÁN RENDET RAKNI.

 

Németország

 

AZ USA-NAK ÚJ ELNÖKE LETT, EKÖZBEN DONALD TRUMP GOLFOZIK, ÍRJA A LEGNAGYOBB NÉMET NAPILAP, AZ INKÁBB JOBBOS BILD. MINT ÍRJÁK: BIDEN MINDEN, AMI NEM TRUMP.

 

A GYŐZTESEK: KAMALA ÉS JOE, MONDJA A LEENDŐ ELNÖKÖT ÉS ALELNÖKET LÁTHATÓAN ÖRÖMÉBEN MÁR TEGEZŐ ALTERBALOS-ZÖLD BERLINI TAZ. A NAPILAP SZERINT MINDENESETRE A PÁRTOK AKTIVISTÁIT ILLETI A LEGNAGYOBB KÖSZÖNET ÉS TISZTELET.

 

A NEOLIBERÁLIS DIE WELT BESZÁMOL ARRÓL, HOGY A FONTOSABB AMERIKAI MÉDIUMOK BIDEN GYŐZELMÉRŐL SZÁMOLNAK BE, MAJD EGY VÉLEMÉNYCIKKBEN KÜLÖN KÖSZÖNTIK AZ USA 46. ELNÖKÉT, AKITŐL AZT VÁRJÁK, HOGY KÖZÉPEN MARADVA TÖRTÉNELMET ÍRJON.

 

EGY GYŐZTES, AKI ISMERI A FÁJDALMAT IS, ÍRJA A BALOS-LIBERÁLIS SÜDDEUTSCHE.

 

A BALOS-LIBERÁLIS HAMBURGI SPIEGEL CÍMLAPJA MAGÁÉRT BESZÉL.

 

Szlovákia

 

A PRAVDA MÉG NEM HIRDET GYŐZTEST: BIDENNEK MEGVAN PENNSYLVANIA, MEGNYÍLT ELŐTTE AZ ÚT A VÁLASZTÁSI GYŐZELEMHEZ.

 

A JOBBKÖZÉP-LIBERÁLIS DENNÍK N IS ARRÓL TUDÓSÍT, HOGY BIDENT GYŐZTESNEK HIRDETTÉK, DE TRUMP „ÉN GYŐZTEM”-REAKCIÓJÁRÓL SEM FELEDKEZIK MEG. A LAP KÜLÖN CIKKBEN EMLÉKEZIK MEG BIDEN FEHÉR HÁZBA VEZETŐ ÚTJÁRÓL.

 

A HOSPODÁRSKE NOVINY GAZDASÁGI ÚJSÁG IS AZT ÍRJA: GYŐZTESNEK HIRDETTÉK BIDENT, ÉS SZINTÉN MEGEMLÍTI, HOGY TRUMP NEM ÉRT EGYET AZ EREDMÉNNYEL.

 

A KONZERVATÍV POSTOJ.SK VISSZAFOGOTTAN KÖZLI AZ EREDMÉNYT: AMERIKAI VÁLASZTÁS / JOE BIDEN LESZ AZ ÚJ ELNÖK.

 

Csehország

 

AZ ANDREJ BABIS CSEH KORMÁNYFŐ LAPJÁNAK MONDANI SZOKOTT MLADÁ FRONTA DNES ONLINE KIADÁSA AZ AMERIKAI SAJTÓRA HIVATKOZVA HOZZA KI GYŐZTESNEK BIDENT. MEGTISZTELNEK - IDÉZI AZ ÚJSÁG BIDEN VÁLASZTÓIHOZ INTÉZETT SZAVAIT.

 

A LIDOVÉ NOVINY ONLINE KIADÁSA IS AZ AMERIKAI SAJTÓRA HIVATKOZIK, DE TRUMPOT SZAVAIT IS IDÉZI: MÉG TÁVOLRÓL SINCS VÉGE A VÁLASZTÁSNAK.

 

A HOSPODÁŘSKE NOVINY GAZDASÁGI ÚJSÁG A TÉNYKÖZLÉS UTÁN KOMMENTÁLJA IS AZ EREDMÉNYT: A MANHATTANI MILLIÁRDOST ÁTLAG JOE VÁLTJA, NEHÉZ KORMÁNYZÁS VÁR RÁ.

 

Magyarország

 

AZ INDEX KÜLÖN FEJLÉCET ÉS PORTRÉT SZENTELT BIDENNEK.

 

TELJES KÁOSZ AZ ORIGO CÍMLAPJÁN.

 

AZ ÉVI SZÁZMILLIÁRD FORINTNYI KÖZPÉNZBŐL MŰKÖDŐ KÖZMÉDIA MEGTALÁLTA A LEGFONTOSABB HÍRT AZ ESTE, MAGAS LÓRÓL OSZTJA A CNN-T. JUT HELY A KORONAVÍRUSNAK ÉS KARÁCSONY GERGELYNEK IS A CÍMLAPON.

 

A MAGYAR NEMZET MEGÍRTA, HOGY BIDEN NYERT, DE ÍR A FELTÉTELEZETT DEMOKRATA VÁLASZTÁSI CSALÁSOKRÓL IS. AZ OLDALSÓ SÁVBAN AZ IS ELFÉRT, HOGY NEM MAGYARORSZÁGON RIASZTÓ A JÁRVÁNYHELYZET, CSAK A SZOMSZÉDBAN.

 

A TELEX A NAGY AMERIKAI HÍRCSATORNÁK PROJEKCIÓIRA HIVATKOZIK.

 

A 24.HU AZT IS BELEÍRTA A CÍMBE, HOGY TRUMP NEM ISMERI EL AZ EREDMÉNYT, ÉS NEM MARADHATOTT KI VAJNA TÍMEA REAKCIÓJA SEM.

 

ÉS MIELŐTT EZ A CIKK ELKÉSZÜLT VOLNA, MI ÍGY NÉZTÜNK KI. JÓ BOROZÁST!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Radikális programmal vág neki a szélsőjobboldali párt az ősznek: kilépni az EU-ból, betiltani a környezetvédő tilalmakat, fizikai akadályokat a határokra.

A külsőségekre sem ügyelve esett egymásnak a jelenlegi román jobbközép kormánykoalíció két legerősebb pártja. Az ürügy egy hétvégi Covid-kórház körüli botrány volt.

A szétszakadt szlovák szélsőjobb parlamenten kívül maradna.

Bojko Boriszov elmondása szerint 2022-ben és 2023-ban az EU már majdnem hétezer forintos áron fogja beszerezni a német-amerikai oltóanyagot.

Az űrhajós, Jurij Gagarin, egy csapásra világsztár lett – és a szovjet tudomány diadalát jelképezte, amerre csak járt.

Egy, a Lancet folyóiratban megjelent friss tanulmány szerint ha AstraZenecával vagy Szputnyik-V-vel oltanak be,
jobb, ha nem vagy elhízott.

A fejletlen orvosi technológia következtében 40 napos vesztegzárral próbálták meg az akkori járványokat megállítani.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás