+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2020. november 6. péntek, 14:05
Tojásból jósolta meg egy gagauz nő, hogy Igor Dodon nyeri a moldovai elnökválasztás első fordulóját, ez azonban nem jött be. Most már kihívója, Maia Sandu győzelmét látja előre a jósnő, Sandu pedig közben a TikTokon trollkodja szét a történteket.

Igor Dodon jelenlegi moldovai államfő a moldovai elnökválasztás első fordulója előtt még azzal dicsekedett egyik kampányrendezvényén, hogy nemrégiben ellátogatott a Moldovai Köztársaság déli részén található Gagauzia autonóm terület egyik falujába, ahol egy asszony megüzente neki:

 

tojásból jósolta meg, hogy Dodon meg fogja nyerni a moldovai elnökválasztás első fordulóját.

 

Az már bizonyos, hogy a gagauz nő jóstudománya hagy némi kívánnivalót maga után, hiszen az első fordulót nem az Oroszország-párti jelenlegi államfő, hanem legnagyobb ellenfele, az EU-párti Maia Sandu nyerte meg. Erről egyébként az Azonnalin részletesen írtunk.

 

A tojásokból jósoló asszony története az első forduló eredményhirdetése után kapott igazán nagy figyelmet az országban, ekkor ugyanis ezrek kezdték el osztani a történetet a közösségi médiában.

 

Mivel a balul sikerült jóslat ekkora figyelmet kapott, nem csoda az sem, hogy Maia Sandu államfőjelölt – aki most már egyedüliként száll harcba a második fordulóban Igor Dodonnal szemben az elnöki székért, és akinek késöbb szintén jósolt a gagauz asszony – is felkapta a sztorit, és szét is trollkodta a történteket.

 

@maiasandu2020

Omletă sau scrob? Ce preferați pe 15 noiembrie?

♬ original sound - MaiaSandu

 

Sandu a TikTokra töltött fel egy videót, amin feltör három tojást, és felveri azokat. Az államfőjelölt a videóban azt kérdezi követőitől:

 

ti mit szerettek jobban, a rántottát vagy a tükörtojást?

 

Sandu videóját péntek délutánig már több mint 360 ezren tekinteték meg. A sztori akkora sikernek örvend Moldovában, hogy a közmédia egyik csatornája úgy döntött, felkeresi a Dodonnak jósoló gagauz nőt, hogy kiderítse a teljes igazságot. Ekkor derült fény a Maia Sanduval kapcsolatos jóslatra is.

 

A csatorna megtudta, hogy az államfő az első fordulót megelőző kampány alatt valóban ellátogatott egy Etulia nevezetű gagauz faluba október hatodikán, és azt is kiderítették, hogy él ott egy nő, aki a feltört tojás sárgájából szokott jósolni.

 

A csatorna telefonon meg is kereste meg a nyugdíjas asszonyt, de állításuk szerint először el kellett halasztani a telefonbeszélgetést,

 

mert az asszony portája előtt legalább 20 ember várakozott, akik azért jöttek, hogy a nő tojásból jósoljon nekik.

 

Mikor sikerült elérniük a népszerű jósnőt, az elmesélte, hogy korábban egy helyi gagauz politikus győzelmét is sikeresen megjósolta tojásból, és mikor Dodon a faluba látogatott, akkor szintén tojást tört, és a tojások Dodon elsőfordulós győzelmét mutatták.

 

A riporterek kérésére a nő ismét tojást tört, hogy a második forduló eredményeit is megjósolja. Az új jóslat szerint a második fordulót Maia Sandu fogja megnyerni. Ezt abból lehet tudni, hogy a jósnő két tojást is feltört, és

 

az Igor Dodon eredményeit jelző tojás sárgáj szétfolyt, ami a jósnő szerint egyértelmű kudarc, a Maia Sandu győzelmét jelző tojás sárgája pedig egybenmaradt, ami a biztos győzelem jele.

 

A tojások jóslataitól függetlenül mi is be fogunk számolni a moldovai elnökválasztás második fordulójának eredményeiről november 15-én, ha pedig tudni szeretnéd, hogy miről is szól a 2020-as moldovai elnökválasztás és mi a tét, ezt a cikket ajánljuk.

 

Nyitókép: Maia Sandu / Tiktok, Igor Dodon/ Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a járványügyi lezárások ellen, az oltásnál az önkéntességet hangsúlyozzák. Interjú!

Mark Rutte azonban jó eséllyel negyedszer is miniszterelnök lesz: pártja magasan vezet a közvélemény-kutatásokon.

A cégóriás elnöke és az egyik leányvállalat igazgatója is személyes okokra hivatkozott a cég közleményei szerint.

A baloldali ellenzék azzal vádolta, hogy soron kívül oltatja be magát, de péntektől Romániában már az állam működéséhez elengedhetetlen személyek hivatalosan is kaphatnak vakcinát.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás