+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ágoston Dániel
2020. november 4. szerda, 13:38
November 4-e immár a magyar szórakoztatóipar leverésének napja is, miután a járvány következtében másodszorra bünteti a kormány ezt az ágazatot teljes leállítással. Felmerül a kérdés: ha korlátozás van, akkor miért csak egy iparágat korlátoznak ilyen szigorral? Nem marad más, csak a konteózás.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Úgy tűnik, ez a nemzet csak addig erős, ameddig a Fiúk a pályán vannak. Teljesen mindegy, hogy mi történik, jöhet dögvész, terror, aszály, kitörhet a legszentebb hegyünk (nincs más Mátra, mint előre), a lényeg, hogy foci legyen, stadion, szotyola meg steppelt mellény.

 

Mert mint megtudtuk, a korábbi intézkedések során betarthatatlan volt a szórakozóhelyeken a maszk használata, így világossá vált, hogy a fertőzés a dizsiben terjedt leginkább, ahol ugye maximum 500-an gyűlhettek össze, „ezért a szórakozóhelyeket bezárjuk”. Mi, így együtt, közösen, a magyar emberekkel. A vírus egyik sajátossága ugyanis, hogy

 

az erősítőre kötött villanygitár meg a lemezjátszó nemcsak a hangot, de a vírus terjedését is felerősíti, a természetes úton, hangosan kiáltott gólöröm azonban elűzi azt.

 

Amúgy benne volt a nemzeti konzultációban, hogy a magyarok nem akarják, hogy leálljon az ország, az ország szíve pedig a foci, szóval focinak lennie kell. Jó, ne vicceljük el teljesen a dolgot. Eddig csak a csatát nyertük meg, de a háborúnak még közel sincs vége. A magyar kormány mindent megtesz a magyar emberekért, a Fiúk a helyükön vannak, szurkolóink fegyelmezettek, mind megtartják majd a három széknyi távolságot maszkban, nem fognak inni a 12 ezer fős stadionban és otthon lesznek éjfélre. Minderről a szurkolók maguk biztosították levélben a kormányt. Nem engedhetjük meg, hogy Magyarország futball nélkül maradjon!

 

Mondjuk az is igaz, hogy a bulikba bevezetett kötelező maszkhasználat összesen két napig élt, szóval elég durva bulik lehettek azon az egy hétfő éjjelen, mindenesetre

 

tényleg adódik a kérdés, hogy miért a szórakoztatóipar szenvedi meg ennyire a járványt.

 

Ha felveszem a kézműves fóliasapkám, akkor hirtelen magam előtt látom, amint egy leány áll az apja előtt, hosszú ideje veri már az asztalt, hiszen van már neki férje is, meg gyereke is, de nincsen neki még egy fesztiválja sem, pedig meg lett neki ígérve, mert ő azokat nagyon szereti, meg a jó szórakozóhelyeket is, ahol szépen dimmelhető a ledvilágítás, ahol magyar a bor, magyar a szív és bátran viselhetünk barna öltönycipőt is a halványkék konfekcióöltönyünkhöz. Ehhez képest már 10 éve nincs egy ilyenje sem, szóval most már jó lenne, ha lenne, és most már éttermeket is akar, mert azok olyan elegánsak, ő pedig nagyon szereti a kifinomult dolgokat.

 

Mit lehet hát tenni? Egy apa szívét az asszony mellett csak a lánya rabolhatja el, úgyhogy kivérezteti neki a pályát, amit úgy szeret, aztán felvásárolja neki a romokat, ahová hipp-hopp lehet építkezni. Abból a többiek is jól járnak majd, ömlenek a tenderek (love me, tender), mehetnek az építkezések, a Dalszerző Úr is boldog lesz, meg a Doki is. És ugye lehetnek meccsvetítések is mindegyik helyen, ünnepelhet egynémelyikben a Csapat (bármelyik, a Fraditól a Taktaharkány megye III-ig), s végre boldog lesz a nemzet.

 

Így aztán intézkedés is van, még ha sokan keveslik is, mert hát a szórakoztatóiparban dolgozni ugye mégsem munka, ott csak drogot szívnak egymás seggéről a hóhányók, miközben úgy tesznek, mintha a színpad nem tudná felépíteni magát, meg az a pár csepűrágó ne tudna odautazni a helyszínre, akik amúgy a múltkor se játszották el a kedvenc számom, pedig megmondtam, hogy a haveromnak születésnapja van. És hát amúgy sem baj, ha a munkaalapú társadalomban végre rendes munkát végeznek a magyarok ahelyett, hogy mindenféle külföldi zenét játszanának a diszkókban, amikről egyébként is köztudott, hogy az erény dögkútjai, és a finom keresztényi értékek temetői.

 

A most meghozott intézkedéseknek szerencsére csak rövid távon lesznek negatív gazdasági hatásai.

 

A szórakozóhelyek jelentős része valószínűleg hamar azt fogja mondani, hogy többé nem nyitnak ki, kultikus helyek fognak bezárni (vö.: liberális fertők), amelyek helyére épülhetnek majd a nemzeti szórakozóhelyek,

 

ahol végre rendes zene fog szólni, s amelyek mindegyikében lesz majd VIP. Azok hiányában ugyanis nem lehet mulatni a járvány után sem.

 

A szerző DJ, rendezvényszervező és klubvezető sajtófőnök. Olvass még Ágoston Dánieltől az Azonnalin! Vitáznál vele? Írj!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ez a’ Tsúfos Tükör, mely a’ jó-kedvnek istápja, ’s kímélet nélkül való ostora mind a’ kevély hatalmasságoknak, ’s meg-általkodott rosszaknak, mellyek e’ Hazát ’s a’ Világot fenyegetik.

Hogyam gyógyíthat meg egy pszichológus egy sárkányt? Mit lépjünk, ha az erdei boszorkány fura dologra kér minket? Minden kiderül Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2020 című válogatásból.

Ingyen netet most nem adnak, inkább a digitális oktatáshoz és a gazdaság újraindításához kapcsolódó oldalakat teszik szabadon elérhetővé.

A Vaslady tizenöt évig vezette a brit Konzervatív Pártot, és tizenegy évig a szigetország első női miniszterelnöke volt.
De miért is mondott le
1990. november 22-én?

Hétvégén mérsékelt érdeklődés mellett zajlott Szlovákiában a tömeges tesztelés harmadik fordulója. A kormánykoalíción belüli feszültségekből két újabb válságkezelési terv is született.

Ma több hír esik arról a magyar médiában, hogy mi folyik innen 5000 kilométerre, mint a magyar határtól 200 kilométerre. Ezt szerettük volna megváltoztatni egy kicsit erre a pár napra.

Van-e helye Boszniának az Európai Unióban? És miért lógott sokáig Orbán Viktor irodájának falán az ország térképe? Politikusok válaszolnak. Videó!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

A Külügyi és Külgazdasági Intézet november 26-i online kerekasztal-beszélgetése.

Ezt is szerettétek

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás