+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ábrahám Róbert
2020. november 3. kedd, 20:15
Kerülte a külföldi beavatkozásokat, sikerült pórázon tartania Észak-Koreát, a járványnyomás közepette is sikerült jó gazdasági mutatókat produkálnia, és ami a legfontosabb: hazánkkal és en bloc Közép-Kelet-Európával kifejezetten jó az amerikai viszony.

Ez a cikk egy olyan véleménycikk, ami kifejezetten leteszi a garast egy választáson induló jelölt mellett. Mégpedig a 2020-as amerikai elnökválasztási küzdelemben, nem is egyedüliként.

 

Kétségtelen, hogy gyanakvással követem az elnöki vő, Jared Kushner munkálkodását, különösen ami az Ábrahám Egyezményt illeti. Ugyanakkor soha nem is próbáltam tagadni, hogy szimpatizálok a regnáló amerikai elnökkel, Donald Trumppal.

 

Sokat hallani manapság arról, hogy Trump inkább valóságshowhős, mintsem politikai vezető, de látni kell, hogy a világ megváltozott.

 

A politika ma már inkább egy showműsor, amiben tökéletesen szerepel a republikánus jelölt.

 

Ami a külsőségeket illeti, talán kevesen vitatják ezt el tőle, különösen annak fényében, hogy a mérleg másik serpenyőjében a karizmatikusnak legkevésbé sem nevezhető Biden foglal helyet.

 

De beszéljünk a dolog gyakorlati részéről. A Trump-adminisztráció elődjével szemben kerülte a külföldi beavatkozásokat, róka fogta csuka módon ugyan, de sikerül pórázon tartania Észak-Koreát, a járványnyomás közepette is sikerült jó gazdasági mutatókat produkálnia,

 

és ami a legfontosabb, hazánkkal és en bloc Közép-Kelet-Európával kifejezetten jó az amerikai viszony.

 

Azt is látni kell, hogy korábban egy elnökkel szemben sem folytatott ennyire összehangolt támadást a liberális mainstream média és a nagy közösségi oldalak tulajdonosi köre. Bármennyire meglepő, de manapság nem a New York Times vagy a CNN a legfajsúlyosabb ebben a harcban, hanem a Facebook és a Twitter.

 

Utóbbi tűzzel-vassal üldöz a választást megelőző hetekben minden nagyobb közönséggel rendelkező véleményformálót, aki nyíltan Trump mögé áll. Előbbi pedig a radikális baloldallal kézenfogva próbálja egy fehér felsőbbrendűséget hirdető bigott rasszistának beállítani Trumpot – bár erről elfelejtették megkérdezni Ice Cube, Kanye West, vagy akár Curtis Jackson véleményét, hogy csak pár, milliók által követett feketét említsek, akik támogatják a jelenlegi elnököt.

 

Biden győzelme esetén a „nemlétező” deep state tökéletes bólogató bábuját választanák meg az Armerikai Egyesült Államok vezetőjének,

 

akiről véleményem szerint hamar leolvadna az émelyegtető, hollywoodi cukormáz, és igencsak forró évek következnének a közel-keleti és csendes-óceáni térségben. Hazánk mindenképp vesztene egy Biden-adminisztrációval – Irán, Kína és Ukrajna viszont nagyon is sokat nyerne. Remélem ez nem következik be, és Trumpnak sikerül megőrizni elnöki pozícióját.

 

Vitáznál Ábrahám Róberttel? Hozzászólnál? Írj nekünk!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ha nem nő meg az AstraZeneca vakcina elfogadottsága, kérdéses, hogy Németországban tartható lesz-e az oltási kampány menetrendje.

Az 1703-ban alapított Wiener Zeitungban kötelező jelleggel állami és gazdasági hirdetmények is megjelennek. Ennek vetnének véget.

Akik tavaly lettek nagykorúak és a járvány miatt lemaradtak erről, azok idén csaphatnak le ezekre.

Perón úgy foglalta össze karrierjét, hogy első elnökségét az apáknak, a másodikat az anyáknak, a harmadikat pedig a gyermekeiknek köszönheti.

Korábban egyszer már elkezdték a tanügyi alkalmazottak beoltását, de mivel kevés oltóanyag érkezett, ezért le kellett állítani a projektet. Most nagyon belehúznának.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságát elnöklő jobbikos Stummer János azt állítja: titkos alagutat építtetne magának Orbán Viktor a Puskás-stadionba. A kormányzat szerint ez nem teljesen van így.

Václav Klaus az egyik legismertebb kritikusa a koronavírus elleni intézkedéseknek.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás