Ezért lesz jó, ha Trump nyer

2020.11.03. 20:15

Kerülte a külföldi beavatkozásokat, sikerült pórázon tartania Észak-Koreát, a járványnyomás közepette is sikerült jó gazdasági mutatókat produkálnia, és ami a legfontosabb: hazánkkal és en bloc Közép-Kelet-Európával kifejezetten jó az amerikai viszony.

Ez a cikk egy olyan véleménycikk, ami kifejezetten leteszi a garast egy választáson induló jelölt mellett. Mégpedig a 2020-as amerikai elnökválasztási küzdelemben, nem is egyedüliként.

Kétségtelen, hogy gyanakvással követem az elnöki vő, Jared Kushner munkálkodását, különösen ami az Ábrahám Egyezményt illeti. Ugyanakkor soha nem is próbáltam tagadni, hogy szimpatizálok a regnáló amerikai elnökkel, Donald Trumppal.

Sokat hallani manapság arról, hogy Trump inkább valóságshowhős, mintsem politikai vezető, de látni kell, hogy a világ megváltozott.

A politika ma már inkább egy showműsor, amiben tökéletesen szerepel a republikánus jelölt.

Ami a külsőségeket illeti, talán kevesen vitatják ezt el tőle, különösen annak fényében, hogy a mérleg másik serpenyőjében a karizmatikusnak legkevésbé sem nevezhető Biden foglal helyet.

De beszéljünk a dolog gyakorlati részéről. A Trump-adminisztráció elődjével szemben kerülte a külföldi beavatkozásokat, róka fogta csuka módon ugyan, de sikerül pórázon tartania Észak-Koreát, a járványnyomás közepette is sikerült jó gazdasági mutatókat produkálnia,

és ami a legfontosabb, hazánkkal és en bloc Közép-Kelet-Európával kifejezetten jó az amerikai viszony.

Azt is látni kell, hogy korábban egy elnökkel szemben sem folytatott ennyire összehangolt támadást a liberális mainstream média és a nagy közösségi oldalak tulajdonosi köre. Bármennyire meglepő, de manapság nem a New York Times vagy a CNN a legfajsúlyosabb ebben a harcban, hanem a Facebook és a Twitter.

Utóbbi tűzzel-vassal üldöz a választást megelőző hetekben minden nagyobb közönséggel rendelkező véleményformálót, aki nyíltan Trump mögé áll. Előbbi pedig a radikális baloldallal kézenfogva próbálja egy fehér felsőbbrendűséget hirdető bigott rasszistának beállítani Trumpot – bár erről elfelejtették megkérdezni Ice Cube, Kanye West, vagy akár Curtis Jackson véleményét, hogy csak pár, milliók által követett feketét említsek, akik támogatják a jelenlegi elnököt.

Biden győzelme esetén a „nemlétező” deep state tökéletes bólogató bábuját választanák meg az Armerikai Egyesült Államok vezetőjének,

akiről véleményem szerint hamar leolvadna az émelyegtető, hollywoodi cukormáz, és igencsak forró évek következnének a közel-keleti és csendes-óceáni térségben. Hazánk mindenképp vesztene egy Biden-adminisztrációval – Irán, Kína és Ukrajna viszont nagyon is sokat nyerne. Remélem ez nem következik be, és Trumpnak sikerül megőrizni elnöki pozícióját.

Vitáznál Ábrahám Róberttel? Hozzászólnál? Írj nekünk!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek