Korai győzelmet hirdethet Trump, ha vezet kedd este

Szerző: Varsányi Bence
2020.11.02. 17:05

Az elnök tanácsadói állítólag már hetek óta dolgoznak egy olyan stratégián, amivel ráfoghatják a Demokratákra, hogy azok „ellopták a választást”.

Korai győzelmet hirdethet Trump, ha vezet kedd este
Donald Trump közölte a bizalmasaival, hogy kedd este, ha vezet a választáson, akkor idő előtti győzelmet fog hirdetni

írja a Politico korábbi munkatársai által alapított Axios, névtelen forrásokra hivatkozva. Azt is hozzáteszik, hogy Trump akkor is kihirdeti a győzelmét, ha a Pennsylvaniához hasonló kulcsállamokban még nem is dolgoztak fel sok szavazatot.

Trump vasárnap este tagadta, hogy korai győzelmet szeretne hirdetni, viszont hozzátette, hogy „borzasztó dolog, hogy nem tudhatjuk meg az eredményt a választás éjszakáján”.

Az Axios szerint Trump csapata arra készül, hogy a november harmadika után megszámlált, valószínűleg a demokratáknak kedvező levélszavazatokról

hamisan azt állítsák, hogy azok valójában bizonyítékok a választási csalásra.

Az értesülések szerint Trump tanácsadói már hetek óta dolgoznak a stratégia alapjain, amivel rá akarják fogni a Demokratákra, hogy „ellopták a választást”.

Az Axios megkereste a Trump-kampány kommunikációs igazgatóját, Tim Murtaught is, aki úgy kommentálta a híreszteléseket, hogy azok csak arra szolgálnak, hogy azok alapján kétségbe vonják majd Trump elnökválasztáson aratott győzelmét.

A választás napja után megszámlált levélszavazatok egyébként ugyanúgy számítanak, mint a november harmadikán leadottak, és úgy tűnik, hogy több olyan állam is lesz, ahol nem fogják tudni befejezni a feldolgozásukat kedd éjszaka.

NYITÓKÉP: Gage Skidmore / Flickr

Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek