+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. november 2. hétfő, 17:05
Az elnök tanácsadói állítólag már hetek óta dolgoznak egy olyan stratégián, amivel ráfoghatják a Demokratákra, hogy azok „ellopták a választást”.
Donald Trump közölte a bizalmasaival, hogy kedd este, ha vezet a választáson, akkor idő előtti győzelmet fog hirdetni

 

írja a Politico korábbi munkatársai által alapított Axios, névtelen forrásokra hivatkozva. Azt is hozzáteszik, hogy Trump akkor is kihirdeti a győzelmét, ha a Pennsylvaniához hasonló kulcsállamokban még nem is dolgoztak fel sok szavazatot.

 

Trump vasárnap este tagadta, hogy korai győzelmet szeretne hirdetni, viszont hozzátette, hogy „borzasztó dolog, hogy nem tudhatjuk meg az eredményt a választás éjszakáján”.

 

Az Axios szerint Trump csapata arra készül, hogy a november harmadika után megszámlált, valószínűleg a demokratáknak kedvező levélszavazatokról

 

hamisan azt állítsák, hogy azok valójában bizonyítékok a választási csalásra.

 

Az értesülések szerint Trump tanácsadói már hetek óta dolgoznak a stratégia alapjain, amivel rá akarják fogni a Demokratákra, hogy „ellopták a választást”.

 

Az Axios megkereste a Trump-kampány kommunikációs igazgatóját, Tim Murtaught is, aki úgy kommentálta a híreszteléseket, hogy azok csak arra szolgálnak, hogy azok alapján kétségbe vonják majd Trump elnökválasztáson aratott győzelmét.

 

A választás napja után megszámlált levélszavazatok egyébként ugyanúgy számítanak, mint a november harmadikán leadottak, és úgy tűnik, hogy több olyan állam is lesz, ahol nem fogják tudni befejezni a feldolgozásukat kedd éjszaka.

 

NYITÓKÉP: Gage Skidmore / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ha nem nő meg az AstraZeneca vakcina elfogadottsága, kérdéses, hogy Németországban tartható lesz-e az oltási kampány menetrendje.

Az 1703-ban alapított Wiener Zeitungban kötelező jelleggel állami és gazdasági hirdetmények is megjelennek. Ennek vetnének véget.

Akik tavaly lettek nagykorúak és a járvány miatt lemaradtak erről, azok idén csaphatnak le ezekre.

Perón úgy foglalta össze karrierjét, hogy első elnökségét az apáknak, a másodikat az anyáknak, a harmadikat pedig a gyermekeiknek köszönheti.

Korábban egyszer már elkezdték a tanügyi alkalmazottak beoltását, de mivel kevés oltóanyag érkezett, ezért le kellett állítani a projektet. Most nagyon belehúznának.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságát elnöklő jobbikos Stummer János azt állítja: titkos alagutat építtetne magának Orbán Viktor a Puskás-stadionba. A kormányzat szerint ez nem teljesen van így.

Václav Klaus az egyik legismertebb kritikusa a koronavírus elleni intézkedéseknek.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás