+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Krasznahorkai Emma
2020. október 30. péntek, 07:25
Szlovéniában az egymillió főre jutó nagyon magas koronavírus-számok miatt az esti kijárási tilalmon túl lakhelyelhagyási tilalom is van, azaz senki nem mozdulhat ki arról a településről, amelyben tartózkodik. Mutatjuk, hogyan érinti ez a fővárost, Ljubljanát!

MUNKÁBA MENET SEM AKKORA A TÖMEG – REGGEL FÉL NYOLCKOR KEVESEN VÁRNAK BUSZRA AZ ESŐBEN. EGYÉBKÉNT MINDEN BUSZON TALÁLHATÓ FERTŐTLENÍTŐ-FOLYADÉK.

 

A NÉLKÜLÖZHETETLEN MUNKÁLATOK FOLYNAK.

 

ÉS NEM JÁR MINDENKINEK HOME OFFICE.

 

A BELVÁROS KICSIVEL REGGEL 8 ELŐTT SZINTE ÜRES. 

 

A MASZK HASZNÁLATÁRA MINDENHOL FIGYELMEZTETVE VAGYUNK. A HELYZET ANNYIRA SÚLYOS, HOGY A JELENLEGI AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA AZ ÖSSZES EDDIGI ESET FELE.

 

SZÁLLÍTMÁNY IS ÉRKEZIK, CSAK EZEK AZ AUTÓK HAJTHATNAK BE A BELVÁROS AUTÓMENTES RÉSZÉBE. A RENDŐRÖK EGYÉBKÉNT AZ AUTÓKAT IS MEGÁLLÍTJÁK NÉHA, ÉS HA NEM CSALÁDTAGOK ÜLNEK BENNE MASZK NÉLKÜL, BÍRSÁGOLNAK. A VÁROST ELHAGYNI NEM LEHET,  A HÉTEN UGYANIS LAKHELYELHAGYÁSI TILALMAT VEZETETT BE A KORMÁNY.

 

A NÉLKÜLÖZHETŐ BOLTOKAT BEZÁRTÁK, DEHÁT ENNI KELL. KÜLÖNBÖZŐ MEGOLDÁSOK VANNAK, NÉHÁNYAN KÖTÉLLEL ZÁRJÁK LE A BENTI RÉSZT...

 

...NÉHÁNYAN PEDIG ÚGY PRÓBÁLNAK TÚLÉLNI, HOGY AZ ELVITELES KISZOLGÁLÁSRA ÁLLTAK RÁ. PERSZE SOKAN CSAK AZ ELSŐ PADIG VISZIK A RENDELÉSÜKET. 

 

MAGYARORSZÁGTÓL ELTÉRŐEN ITT MOST A FODRÁSZOK, PEDIKŰR-MANIKŰRÖSÖK IS BE VANNAK ZÁRVA; SŐT, A RUHABOLTOK IS. 

 

AZ EMBEREK KOMOLYAN VESZIK A SZABÁLYOKAT – A KISZABHATÓ BÍRSÁG ÉS A FELELŐSSÉGTUDAT EGYSZERRE VAN JELEN. A NEM NÉPSZERŰ ÚTVONALAKON EGYEDÜL SÉTÁLÓ EMBEREK 95 SZÁZALÉKA HORDJA A MASZKOT.

 

AZ IKONIKUS, A KÖZÉP-EURÓPÁT ÉS A BALKÁNT ELVÁLASZTÓ LJUBLJANICA-FOLYÓ PARTJA, AHOGYAN A BELVÁROS TÖBBI RÉSZE IS, AUTÓMENTES. HA SÜT A NAP, MUNKA ÉS ISKOLA UTÁN KI IS ÜLNEK AZ EMBEREK: CSALÁDOK, GIMISEK, EGYETEMISTÁK, IRODISTÁK, PERSZE SZIGORÚAN 6 FŐ ALATTI CSOPORTOKBAN ÉS MASZKBAN.

 

A LOVASRENDŐRÖK A MASZKSZABÁLYOKAT ESETLEGESEN MEGSZEGŐKET FÜRKÉSZIK.

 

A SÜRGŐSSÉGI KORA REGGEL: TISZTA, RENDEZETT ÉS EGYETLEN EMBER VÁRT CSAK ELLÁTÁSRA. MINDENHOL KIRAKVA FERTŐTLENÍTŐ-FOLYADÉK. ELRETTENTÉSNEK JÓ.

 

Ha érdekel, milyen Szlovénia fővárosa egy vidámabb párhuzamos valóságban, olvasd el Illés Gergő tavalyi cikkét!

 

FOTÓK: Krasznahorkai Emma, Ljubljana (Laibach) / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A budapesti főpolgármester immár hivatalosan is bejelentkezett az ellenzék miniszterelnök-jelöltségéért.

Noha a Varga Mihály-féle új adócsomag célja az adócsökkentés és az adóegyszerűsítés, az leginkább kommunikációs húzásként értelmezhető. Elemzés!

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

A párt küldöttgyűlése döntött így. Karácsony szombatra nagy bejelentést ígért.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás