Fejlődési rendellenességgel született a fiam, és nagyon örülök, hogy meghalt

2020.10.30. 14:02

A nőn kívül van-e másnak beleszólása az abortuszba? A magyar abortuszszabályozás elég liberális-e? Többek között ezekről kérdeztük azokat a tüntetőket, akik a lengyel nagykövetség előtt tiltakoztak a lengyel abortusztörvény szigorítása ellen. Videó!

Lengyelországban már több mint egy hete tüntetnek azért, mert a lengyel alkotmánybíróság kihúzott egy szakaszt az abortusztörvényből, ezzel szűkítve az amúgy is korlátozott lehetőségeket a legális abortuszra (itt írtunk erről részletesen). A lengyel megmozdulásokkal szolidarítva Budapesten is tüntettek a lengyel nagykövetség előtt.

Az Azonnali a tüntetésen arra volt kíváncsi, hogy a résztvevőknek mi a véleményük a magyar abortuszszabályozásról, amely a 12. hétig gyakorlatilag korlátozás nélkül megengedi az abortuszt.

Sokan a tüntetők közül nem is voltak tisztában azzal, hogy Magyarországon mik az abortusz szabályai, mások pedig alapvetően elégedettek voltak vele, bár volt, aki szerint a 12 hét túl rövid határidő.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy abortusz esetén a terhes nőn kívül másnak, mondjuk az apának van-e joga beleszólni a döntésbe.

Itt a vélemények már megoszlottak. Volt, aki csak a nő döntését hangsúlyozta, mivel „amíg nem a férfi testében fogant meg ez a magzat, hanem a nőben, addig a döntésnek a nagy része rá hárul”. De volt olyan is, aki nem zárná ki a férfiakat ebből a döntésből.   

Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója
Antal Róbert-István
Antal Róbert-István az Azonnali újságírója

Történész, az erdélyi baloldal kutatója. Bármilyen furcsa, de szereti a románokat.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek