+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2020. október 27. kedd, 17:07
Kedden három fontos magyar közéleti személyiség koronavírus-tesztje is pozitív lett. Van, aki már a tüntetek kezelésekor otthoni karanténba vonult, és van, aki örül, hogy nincs tüdőgyulladása.

Pozítív lett Vidnyánszky Attila koronavírustesztje, közölte a hírt az MTI-vel kedden a Nemzeti Színház. A közlemény szerint a Nemzeti Színház igazgatójának állapota kielégítő, és jelenleg otthonában pihen. Esetében már folyamatban van a kontaktkutatás és a tesztelés is.

 

De az SZFE kuratóriumának elnöke mellett mások is megfertőződtek a hétvégén: Pikó András, Józsefváros ellenzéki polgármestere a Facebook-oldalán jelentette be, hogy ő is elkapta a koronavírust. A polgármester elmondása szerint október 23-án délután jelentkeztek nála a tünetek, amik alapján először tüdőgyulladásra gyanakodott, azonban október 27-re kiderült, hogy tüdőgyulladás helyett a koronavírust kapta el. Pikó a közleményében arra is kitér, hogy a betegség egyelőre nincs hatással a polgármesteri hivatal működésére, és jelenleg általános helyettese, Szili-Darók Ildikó vette át az önkormányzat irányítását.

 

Most kaptam meg a koronavírus tesztem eredményét, mely pozitív lett. Október 23-án délután jelentkeztek a tünetek,...

Közzétette: Pikó András polgármester – 2020. október 27., kedd

 

Ugyancsak a Facebookon jelentette be Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja és XII. kerületi önkormányzati képviselő, hogy őt is elérte a koronavírus. Állítása szerint már az első tünetek jelentkezése után szombaton karanténba vonult, és onnan látja el feladatait azóta is.

 

Sajnos engem is elért a koronavírus. Tegnap este pozitív lett a tesztem, jelenleg enyhe tüneteim vannak. Már az első...

Közzétette: Hajnal Miklós – 2020. október 27., kedd

 

NYITÓKÉP: Vidnyánszky Attila, Pikó István,  Hajnal Miklós / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Sokáig tartott, de a Momentum is kimondta: Orbán Viktor leváltáshoz egyetlen közös listán kell indulnia a hatpárti ellenzéknek. Ezzel gyakorlatilag a listaállítás körüli vita eldőlt.

Úgy tudjuk, azért, mert nem lehetett a párt jelöltje 2022-ben.

Polgárpukkasztó amerikai standup, afrikai lecsó, halhatatlan videójáték: itt a novemberi Fasza Dolgok, az Azonnali havonta megjelenő mindenajánlója. 100 százalékban lockdown-kompatibilis tippek!

Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak,
most szabadkoznak.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Méghozzá egyhangúlag. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás