+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Kiss Brigi
2020. október 23. péntek, 17:07
A hanyatló nyugatozás után előkerült a Meseország Mindenkié mesekönyv is a KDNP-s Bablena Ferenc ünnepi beszédében: természetellenes kapcsolatokat propagáló mesékről beszélt, és még szabadságharcot is kilátásba helyezett a normalitás jegyében.

Hogy a különböző történelmi eseményekre emlékező politikusi felszólalásokban van aktuálpolitikai kikacsintás, azt már szinte természetesnek vehetjük. Abban sincs újdonság, hogy az utóbbi években a kormánypárti figurák az ún. Nyugatnak (Brüsszelnek) való beszólogatásra használják ezeket az alkalmakat.

 

Bablena Ferencnek, a Nógrád megyei közgyűlés alelnökének, a KDNP Nógrád megyei elnökének viszont sikerült emelnie a tétel azzal, hogy az idei

 

október 23-ai beszédét egy jó kis buzizásra futtatta ki a salgótarjáni megemlékezésen.

 

Aki furcsállná, hogy az egyébként ellenzéki vezetésű városban miért mond beszédet egy KDNP-s politikus, jó ha tudja, hogy október 23-án nagyon régóta, politikai színezettől függetlenül együtt emlékezik Salgótarján (most éppen szocialista) és Nógrád megye (most éppen fideszes vezetésű) önkormányzata a megyeháza épületénél. A koronavírus-járvány előtti korban ehhez egy futóverseny is kapcsolódott.

 

Bablena nagyjából nyolc perces ünnepi beszédének az utolsó bő három percében tört el valami. Akkor, amikor a beszédében elért a rendszerváltáshoz:

 

„Őszinte örömmel, naiv hittel, lelkesedéssel és önként csatlakozhattunk a számunkra annyira vágyott szabad világhoz, a Nyugathoz. Akkor még nem tudhattuk, hogy pontosan mihez is. Nekünk ‘68 a prágai tavaszt és annak dicstelen elfojtását jelentette, és nem érzékeltük a párizsi ‘68 lényegét. Most már igen. Sőt, ma már igazán közelről nézhetjük a Nyugat alkonyát. A világot maga alá gyűrni akaró, marxi emlőkön fejlődött erőszakos, új nemzetköziséget és globalizációt, a nemzetek és nemzetállamok negligációját, a mindent irányítani akaró, kizárólagos ideológiai és hatalmi nyomulást, az értékek devalválását, az Isten trónfosztását, a haza telephelyre cserélését, a nemzet idejétmúlttá nyilvánítását, a család relativitását.” 

 

A hanyatló nyugatozás után aztán eljutott a Dúró Dóra által ledarált, és ezzel bestsellerré tett Meseország mindenkié című könyvhöz és az azt kritikusan kezelő Bagdy Emőkéhez és a tőle elhatárolódó rengeteg pszichológushoz is, bár egyikük nevét se mondta ki:

 

„S az újabb őrületek, a nemek természetüktől való elidegenítését, a gengermániát (sic!). Az érzékenyítés hazug jelszavával kisgyermekeink egészséges lelki fejlődésének megtámadását. A tradicionális értékek, szokások, jogok, erkölcsök nevetségessé tételét. Köztiszteletnek örvendő, nagyszerű emberek szakmainak álcázott, valójában ideológiai alapon történő megtámadását. Többezer éves, kipróbált és leghatásosabb gyermeknevelő, embert építő eszközünket, meséinket átírják, és az átírt, immáron természetellenes emberi kapcsolatokat propagálni kívánják.” 

 

Miután pedig az LMBTQ-emberek kapcsolatait természetellenesnek nevezte, azután magukat keni fel az emberi méltóság őrzőinek:

 

„Üzenjük nekik: mi ‘48 és ‘56 népe vagyunk. A szabadság, a függetlenség, az emberi méltóság őrzői. Az ezeréves keresztény Magyarország erkölcsének mai örökösei, gyermekeink valódi apja és anyja. A gyermek pedig szemünk fénye, akit nem hagyhatunk magára, az alattomosan fertőzni akaró, hamis ideológiák példájául (sic!). Van rutinunk a szabadságharcban, most is győzni fogunk. Mi, a többség, a normalitás, az erkölcs a magyar jövő.”

 

A fenti gondolatok 4:55-nél kezdődnek, de érdemes teljesen végighallgatni a beszédet már csak az olyan apróságok miatt is, amikor a szónok tévedésből Avanti ragazzi di Romanak mondja az Avanti ragazzi di Buda című 56-os ihletésű örök slágert:

 

 

Többen is pedzegették már az elmúlt hetekben, hogy mivel a migránsozás így öt év után lassan kezd kifulladni, a „melegek” lehetnek a kormány és a kormánypártok gyűlöletkampányainak legújabb célpontjai. A nógrádi KDNP elnökének beszéde nagyon jól illik a különböző kormánypárti politikusok, illetve a Mi Hazánk utóbbi időszakban tett LMBTQ-ellenes megnyilvánulásainak sorába, Bablena az utolsó mondataival  ugyanis lényegében az osztrákok és a szovjetek ellen szabadságharcolókra hivatkozva maga is szabadságharcot hirdetett, csak éppen nem valami idegen hatalom, hanem az LMBTQ-emberek ellen, azaz magyar emberek százezrei ellen. 

 

Fotó: KDNP / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újságírónk egyik riportalanya elmondta a történetét a Kisalföldnek is, de a megyei napilap nem fektetett túl sok energiát az anyag megírásába: a cikk nagy részét az Azonnali riportjából másolták át.

Azt azért megtudhattuk a kormányinfón, hogy jövőhét szerdáig nem várhatóak további járványügyi szigorítások.

November végén már véget is ért volna a határzár, de a magyar kormány másképp döntött, így idén biztosan nem utazhatunk rendesen külföldre.

Az elzászi nagyváros idegenforgalma keményen megszenvedi emiatt a koronavírus-válságot, érvel a francia kormány. Az EP vezetését mindez irritálja.

Igazi ritkaságot kaptak lencsevégre Délnyugat-Románia egyik erdejében. A szakemberek is csak ámulnak, és azt gyanítják, hogy az állat tőlünk szökhetett át Romániába.

Szerinte ezeket a vitákat nem az unós polgárok millióinak a kárára kellene lefolytatni.

Továbbra sem lehet pontosan tudni, mit akar pontosan Budapest a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatban. Merkel bízik a megállapodásban, a lengyel miniszterelnök csütörtökön Budapesen tárgyal.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás