+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. október 18. vasárnap, 15:03
Hétfőtől szinte mindenhol kötelező lesz maszkot hordani. A tizenöt főnél több nagyobb eseményeket nem tiltják be, de maszkot felvenni ezeken is kötelező lesz.

Vasárnap a svájci kormány rendkívüli ülése után jelentette be, hogy hétfőtől szigorít az eddigi koronavírus-járvány elleni védekezési szabályokon.

 

Ennek értelmében az eddig a közösségi közlekedésben megkövetelt maszkhordást kiterjesztik a vasútállomásokra, a busz- és villamosmegállókra, valamint a boltokra, iskolákra, templomokra és mozikra is.

 

„A fertőzésszámok meredek emelkedése aggasztó. Jól látható ez minden korosztályban és kantonban. Ezzel együtt a kórházi ellátást igénylők száma is növekszik”– áll a Reuters által idézett kormányzati közleményben.

 

Svájcban tavasz óta 74 ezren fertőződtek meg az újfajta koronavírussal, amely 1823 életet követelt az országban. Pénteken pedig az eddigi legmagasabb napi új fertőzésszámot regisztrálták: 3105-öt.

 

A gyülekezési korlátozás megengedő marad

 

Bár a kormány bejelentette, a „spontán” találkozókon legfeljebb tizenöten vehetnek részt, az ennél nagyobb, előre leszervezett eseményeken lehet nagyobb ennél a létszám – ugyanakkor mindenkinek kötelező lesz ezeken maszkot hordani.

 

„A szigorítások ellenére a gazdasági és társasági életnek nem kell leállnia” – írja a kormány.

 

NYITÓKÉP: Zürich látképe FOTÓ: MadGeographer / Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Tomislav Tomašević az exit poll szerint több, mint 48 százalékot kapott. Ez nem a végeredmény.

A CDU és több német város viszont az izraeli zászló kihelyezésével fejezte ki szolidaritását Izraellel.

A budapesti főpolgármester immár hivatalosan is bejelentkezett az ellenzék miniszterelnök-jelöltségéért.

Noha a Varga Mihály-féle új adócsomag célja az adócsökkentés és az adóegyszerűsítés, az leginkább kommunikációs húzásként értelmezhető. Elemzés!

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás